Preview: Flyers vs. Lightning

Poslední zápas turnaje o umístění pro první kolo playoff dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se dnes v noci od 02:00 SEČ utkají v Torontu s týmem Tampy Bay Lightning. O zajímavý náboj mají fanoušci bezesporu postaráno. Půjde totiž o přímý souboj o první příčku. Vítěz dnešního duelu se v nadcházejícím kole střetne s Montrealem Canadiens, který vyřadil Pittsburgh. Poražený půjde z druhého místa na Columbus či Toronto, které čeká pátý zápas.

Flyers na Bolts dlouhodobě neumí, což ukazují výsledky z posledních sezón. Celek z Philadelphie se proti Tampě radoval z výhry naposledy na konci roku 2017. Od té doby spolu tyto dva celky odehrály 7 duelů a ve všech byli úspěšnější svěřenci Jona Coopera. V letošní základní části stihli Flyers a Lightning odehrál 2 duely. Poprvé se oba celky představily ve Wells Fargo Center, odkud si Blesky odvezly oba body po nejtěsnější možné výhře 1:0. V Amalia Areně pak Bolts zvítězili 5:3.

Kouč Alain Vignealt včera oznámil, že se v dnešním duelu nebude moci spolehnout na služby velezkušeného českého útočníka Jakuba Voráčka. Jelikož však pravidla momentálně neumožňují komentovat situaci ohledně zraněných či nemocných hráčů, další informace nejsou známy. Mimo hru je také rakouský forvard Michael Raffl, který se zranil v utkání s Bostonem. Do sestavy Letců se tak vrací zkušený útočník James Van Riemsdyk, který zaujme pozici ve třetí formaci. Do elitního útoku se posune mladičký Joel Farabee. Místo Roberta Hagga dnes v obraně dostane šanci Shayne Gostisbehere.

Také Tampa Bay však v dnešním duelu bude postrádat jednu ze svých hvězd. Mimo hru dnes bude kapitán Lightning a jeden z nejlepších střelců ligy Steven Stamkos, jehož vyřadilo zranění. Kouč Bolts Jon Cooper včera navíc přiznal, že zkušený forvard by jeho celku mohl nějakou dobu chybět.

Po jednozápasové pauze se do brankoviště Letců z Philadelphie vrací jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který odchytal nedělní utkání s Bostonem. Rodák ze Sherwood Parku čelil 35 střelám Bruins, z nichž 34 jich dokázal zneškodnit (úspěšnost 97.1%). Záda bude mladému gólmanovi krýt jeho zkušený kolega Brian Elliott.

V Tampě mají naprosto jasnou jedničku a nic nebudou měnit ani pro dnešní utkání s Flyers. Mezi tři tyče Tampy se tak postaví šestadvacetiletý ruský gólman Andrej Vasilevskij, který si také letos za své vynikající výkony vysloužil nominaci na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana základní části. Urostlý brankář odchytal oba zápasy turnaje o umístění s úspěšností zákroků 93.3% a průměrem 1.92 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Tampy bude Curtis McElhinney.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS  

TAMPA BAY LIGHTNING

Forma

Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
7.8.2020 Flyers vs. Capitals 3:1
2.8.2020 Bruins vs. Flyers 1:4
28.7.2020 Flyers vs. Penguins (příprava) 3:2p
12.3.2020 Flyers vs. Bruins 0:2
7.3.2020 Flyers vs. Sabres 3:1

Lightning (V-V-V-P-PP)

 

Datum Zápas Skóre
5.8.2020 Bruins vs. Lightning 2:3
3.8.2020 Lightning vs. Capitals 3:2n
29.7.2020 Panthers vs. Lightning (příprava) 0:5
11.3.2020 Maple Leafs vs. Lightning 2:1
8.3.2020 Red Wings vs. Lightning 5:4p

Informace

Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning
Začátek: 02:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top