Jsem nadšený, že si pravděpodobně zahraji za Flyers nebo Devils, hlásí Patrick

Pro Letce z Philadelphie byl uplynulý víkend vynikající. Flyers se totiž během takzvané Draft Lottery posunuli z celkového třináctého místa na druhé a na letošním draftu tak budou mít možnost vybírat některého z dvojice hvězdných mladíků Nolan Patrick – Nico Hischier.

„Jsem nadšený, že si zahraji pravděpodobně za Flyers nebo Devils. Bylo by mi však ctí, kdybych šel kamkoli v NHL,“ řekl během rozhovoru pro Sirius XM Hockey osmnáctiletý Patrick.

Právě Devils a Flyers totiž budou na letošním draftu v Chicagu vybírat z prvního, respektive druhého místa a podle všech skautů by měl Nolan Patrick společně se švýcarským mladíkem Nicem Hischierem být z některé z těchto pozic tažen.

Rodák z kanadského Winnipegu si rozhodně dovede představit, že by si v některém z těchto dvou celků během příštího ročníku zahrál. Jak ve Philadelphii, tak v New Jersey by se totiž mohl učit od svých bývalých spoluhráčů.

„Trochu jsem nad tím přemýšlel a mám kamarády, kteří hrají jak za Flyers, tak za Devils,“ řekl Patrick, který v týmu Brandon Wheat Kings nastupoval společně s Ivanem Provorovem a Johnem Quennevillem. „Psal jsem si s nimi a všichni jsme se shodli, že bude zábava si spolu zase zahrát.“

Mladého Kanaďana však v posledních letech sužovalo množství zranění, kvůli nimž vynechal značnou část letošního ročníku. Během minulého léta podstoupil Patrick operaci sportovní kýly avšak nyní je podle svých slov již zcela zdravý a připravený hrát na té nejvyšší úrovni.

„Jsem teď zdravý a stoprocentně připravený. Věřím, že mohu odehrát celou sezónu bez toho, aniž bych byl zraněný,“ řekl osmnáctiletý kanadský centr.

Patrick odehrál během čtyř let ve Western Hockey League celkem 163 zápasů, v nichž dokázal nasbírat celkem 205 kanadských bodů za 92 branek a 113 asistencí. Letos však stačil talentovaný kanadský mladík odehrát jen 33 zápasů, během kterých si do svých statistik připsal 46 bodů (20+26).

Top