Preview: Flyers vs. Blue Jackets

Možná nejdůležitější týden letošní základní části čeká Letce z Philadelphie, když odehrají dvojzápas s Columbusem Blue Jackets, který se svěřenci Alaina Vigneaulta bojuje o pozici zajišťující účast v jarních bojich o Stanley Cup. Oba celky se nejprve představí dnes v noci od 01:00 SEČ ve Wells Fargo Center. O dva dny později se Flyers a Blue Jackets utkají na ledě Columbusu. Oba celky dělí v tabulce Východní konference pouhý bod s tím, že tým Johna Tortorelli odehrál o jedno utkání více.

Flyers a Blue Jackets jsou divizními soupeři, což znamená, že se během sezóny utkají minimálně čtyřikrát. Momentálně za sebou dnešní soupeři mají dva vzájemné zápasy a v obou byli úspěšnější hokejisté z Philadelphie. První duel se uskutečnil koncem října ve Wells Fargo Center a Modrokabátníci vedli po druhé třetiny nad Flyers už 4:2. Domácí hokejisté však předvedli neskutečný obrat, když během posledních 9 minut nasázeli 5 branek, když se prosadili Shayne Gostisbehere, James van Riemsdyk, Kevin Hayes, Michael Raffl a Travis Konency. Také z Nationwide Arény si Letci oba body, když dokázali zvítězit těsně 3:2.

Celek z Philadelphie v současné době netrápí příliš rozsáhlá marodka oproti Columbusu. Flyers budou dnes postrádat amerického obránce Shayna Gostisbeherea, jehož trápí bolesti kolene po operaci. Rodák z Floridy však pravidelně trénuje a podle slov kouče Alaina Vigneaulta se cítí již mnohem lépe. Mimo hru pak zůstávají dva dlouhodobě zranění hráči, a sice Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény), který včera začal trénovat s týmem.

Blue Jackets kosí v letošní sezóně jedno zranění za druhým. Trenér Columbusu John Tortorella se bude muset obejít bez devíti hráčů, z nichž většina je klíčových. Mimo hru jsou obránce Seth Jones a Cam Atkinson, které vyřadilo zranění kotníku. Se zraněním menisku jsou na marodce gólman Joonas Korpisalo a obránce Dean Kukan. Zranění jsou dále útočníci Brandon Dubinsky (zápěstí), Alexandre Texier (stresová zlomenina), Alex Wennberg (horní část těla), Josh Anderson (rameno) a obránce Ryan Murray (horní část těla).

Trenér Flyers Alain Vigneault již včera oznámil, na kterého ze svých gólmanů vsadí. Dnes se mezi tři tyče opět postaví jedenadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který byl po prohře s Tampou velmi sebekritický. Rodák ze Sherwood Parku odchytal v průběhu letošní základní části zatím 35 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.59 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců tak dnes bude zkušený Brian Elliott.

Blue Jackets našli po zranění jedničku v lotyšském brankáři Elvisi Merzlikinsovi, který předvádí naprosto famózní výkony a zejména díky němu se Columbus drží neustále tak vysoko. Pětadvacetiletý rodák z Rigy odchytal v letošním ročníku zatím 28 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.21 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

COLUMBUS BLUE JACKETS 

Forma

Flyers (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
15.2.2020 Lightning vs. Flyers 5:3
14.2.2020 Panthers vs. Flyers 2:6
12.2.2020 Islanders vs. Flyers 5:3
11.2.2020 Flyers vs. Panthers 4:1
9.2.2020 Capitals vs. Flyers 2:7

Blue Jackets (PP-P-PP-PP-P)

Datum Zápas Skóre
17.2.2020 Devils vs. Blue Jackets
4:3p
15.2.2020 Blue Jackets vs. Rangers
1:3
14.2.2020 Sabres vs. Blue Jackets
4:3p
11.2.2020 Blue Jackets vs. Lightning
1:2p
9.2.2020 Blue Jackets vs. Penguins
1:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Columbus Blue Jackets
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top