Preview: Flyers vs. Lightning

Nesmírně těžký test dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po výhře nad Panthers přesunuli jen pár desítek kilometrů na sever do Tampy, kde dnes večer od 22:00 SEČ vyzvou v Amalia Areně domácí Lightning. Svěřenci Jona Coopera se po nepříliš působivém startu rozjeli neuvěřitelným způsobem. Z posledních 24 zápasů totiž hned 21 vyhráli, jednou prohráli po prodloužení a dvakrát po základní hrací době. Bolts navíc zvítězili v 10 domácích zápasech v řadě, čímž vyrovnali klubový rekord ze sezóně 2014/2015.

Flyers a Lightning na sebe v průběhu letošní základní části narazili zatím pouze jednou, a sice začátkem kalendářního roku ve Philadelphii. Ve Wells Fargo Center však nebylo k vidění příliš atraktivní utkání, jelikož Bolts ve druhé třetině vstřelili jeden náhodný gól z hole Maroona a to bylo co se týče gólů všechno. Letci vyslali na Andreje Vasilevskeho celkem 23 střeleckých pokusů, z nichž ani jeden cestu do sítě nenašel. Tampa si tak z Philly odvezla oba body po fotbalovém výsledku 1:0.

Zápas s Panthers sice nedohrál mladý obránce Letců Travis Sanheim, jenž měl problémy s kotníkem, avšak včera kanadský bek absolvoval trénink a na dnešní duel s Tampou by tak měl být připraven. Kdo nebude moci nastoupit je americký bek Shayne Gostisbehere, jehož po operaci kolene trápí menší bolesti. V sestavě Letců budou samozřejmě chybět také dlouhodobě zranění hráči Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény). Druhý jmenovaný by podle slov GM Chucka Fletchera mohl začít trénovat s týmem.

To Lightning postihla v posledních zápasech poměrně rozsáhlá marodka. Minulý zápas s Oilers kvůli zranění v dolní části těla neodehráli nejlepší hráči Bolts kapitán Steven Stamkos a ruský forvard Nikita Kučerov. Oba hráči včera trénovali a jejich startu se podle kouče Jona Coopera rozhodne až před zápasem. Stejně na tom je také forvard Anthony Cirelli, jehož taktéž trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla a americký útočník Tayler Johnson. Do zápasu s Flyers však s určitostí nezasáhne český obránce Jan Rutta a americký zadák Ryan McDonagh.

Od návratu po zranění odchytal Carter Hart zatím dva zápasy a v obou si vedl naprosto skvěle. Jedenadvacetiletý kanadský forvard tak dostane přednost také dnes proti Tampě. Rodák ze Sherwood Parku odchyl v dosavadním průběhu letošního ročníku 34 zápasů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.54 gólu na zápas. Záda bude Hartovi krýt zkušený kanadský gólman Brian Elliott.

Kouč Lightning Jon Cooper sice zatím neoznámil, na kterého gólmana dnes proti Philadelphii vsadí, avšak dá se očekávat, že to bude jednička a velká opora Bolts Andrej Vasilevskij. Z posledních 20 startu vychytal rodák z Ťumenu neskutečných 18 výher a pouze dvakrát prohrál po prodloužení (18-0-2). V letošním ročníku odchytl Vasilevskij celkem 43 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.41 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Bolts by měl být Curtis McElhinney.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

TAMPA BAY LIGHTNING

Forma

Flyers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
14.2.2020 Panthers vs. Flyers 2:6
12.2.2020 Islanders vs. Flyers 5:3
11.2.2020 Flyers vs. Panthers 4:1
9.2.2020 Capitals vs. Flyers 2:7
7.2.2020 Flyers vs. Devils 0:5

Lightning (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
14.2.2020 Lightning vs. Oilers
3:1
12.2.2020 Penguins vs. Lightning
1:2p
11.2.2020 Blue Jackets vs. Lightning
1:2p
9.2.2020 Lightning vs. Islanders
3:1
7.2.2020 Lightning vs. Penguins
4:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning
Začátek: 22:00 SEČ
TV:

Top