Preview: Flyers vs. Penguins

Po dlouhé pauze čeká hokejisty z Philadelphie další zápas. Letci se již včera přesunuli na západ Pensylvánie, kde dnes v noci od 01:00 SEČ výzvou v Pittsburghské PPG Paint Aréně domácí Penguins. Po deseti dnech je tak na programu odveta pensylvánského derby, které minulý týden vyznělo lépe pro Flyers, kteří před vlastním publikem zvítězili poměrně jasně 3:0.

Flyers a Penguins spolu v letošním ročníku odehráli již dva zápasy a v obou případech byli úspěšnější domácí týmy. Poprvé se oba celky utkaly v Pittsburghu, kde domácí rozhodli o své výhře již během první třetiny, když Letcům nasázeli 4 góly. Tučňáci se nakonec radovali ze zisku dvou bodů po vysoké výhře 7:1. Jak již bylo zmíněno, druhý zápas se odehrál minulý týden ve Philadelphii, kde domácí Flyers svému soupeři porážku vratili a zvítězili 3:0, když gólman Brian Elliott zneškodnil všech 19 střel hostů.

Desetidenní pauza pomohla některým z hráčů doléčit svá zranění. Zpět do sestavy Flyers by se dnes měl vrátit rakouský forvard Michael Raffl, jehož trápilo zranění v dolní části těla a americký obránce Shayne Gostisbehere, jenž měl problémy s kolenem. Na marodce však i nadále zůstává gólman Carter Hart, jenž laboruje s poraněním břicha. Dlouhodobě zranění jsou pak stále Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick (migrény).

Trenér Mike Sullivan bude dnes postrádat útočníka Nicka Bjugstada, jehož vyřadilo svalové zranění. Mimo hru je tak Jake Guentzel, který laboruje se zraněním ramene. Před vlastním publikem se nepředstaví ani zkušený obránce Brian Dumoulin, a sice vinou zranění kotníku. Zranění v dolní části těla pak do hry nepustí ani obránce Justina Schultze. Posledním hráčem na marodce Penguins je pak německý forvard Dominik Kahun, jehož trápí otřes mozku.

Jelikož Carter Hart ještě nedoléčil své zranění, dnes se do branky Letců z Philadelphie postaví velezkušený kanadský gólman Brian Elliott a zítra proti Coloradu dostane prostor sedmadvacetiletý Alex Lyon. Rodák z Newmarketu odchytal v průběhu letošní základní části celkem 24 zápasů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.89 gólu na zápas.

Také Pens pošlou s největší pravděpodobností do brankoviště stejného gólmana, jako v posledním vzájemném zápase. Svými vynikajícími výkony si účast na All-Star Game i v brance Penguins vybojoval čtyřiadvacetiletý Kanaďan Tristan Jarry. Rodák ze Surrey odchytal v letošním ročníku zatím 25 zápasů a jeho statistiky jsou následující – úspěšnost zákroků 92.9% a průměr 2.16 gólu na zápas. Záda by měl tedy Jarrymu krýt Matt Murray.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

PITTSBURGH PENGUINS

Forma

Flyers (V-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
22.1.2020 Flyers vs. Penguins
3:0
19.1.2020 Flyers vs. Kings 4:1
17.1.2020 Flyers vs. Canadiens 1:4
16.1.2019 Blues vs. Flyers 4:5p
14.1.2020 Flyers vs. Bruins 6:5n

Penguins (P-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.1.2020 Flyers vs. Penguins
3:0
19.1.2020 Penguins vs. Bruins
4:3
18.1.2020 Red Wingsvs. Penguins
1:2p
17.1.2020 Bruins vs. Penguins
4:1
15.1.2020 Penguins vs. Wild
7:3

Informace

Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Začátek: 01:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top