Preview: Flyers vs. Red Wings

Po jednom utkání na domácím ledě, kde Flyers porazili silné Colorado 6:3, se svěřenci kouče Alaina Vigneaulta přesouvají do Detroitu, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v Little Caesara Aréně domácí Red Wings. Celek z Michiganu je vůbec nejhorším týmem celé ligy, když během 53 zápasů dokázal získat pouhých 28 bodů a jako jediný celek inkasoval již přes 200 gólů (3.85 gólu na zápas). Druhý nejhorší tým NHL, LA Kings, má přitom na kontě o 15 bodů více.

Dnešní soupeři na sebe v průběhu letošní základní části již jednou narazili a jelikož se jedná o týmy ze stejné konference, utkají se letos ještě jednou. První vzájemný duel byl na programu koncem
listopadu ve Wells Fargo Center. Flyers se sice díky gólu Scotta Laughtona dostali do vedení, avšak Red Wings z hole Fabbriho srovnali. To bylo však ze strany Detroitu vše. Od té doby úřadovali už jen Letci, za které se postupně trefili Gostisbehere, Couturier, Hayes, Lindblom a Van Riemsdyk. Domácí hokejisté se tak mohli radovat z jasné výhry 6:1.

Flyers sice po pauze sdělili, že americký obránce Shayne Gostisbehere je připraven na návrat, avšak Letci nechtějí nic uspěchat a tak zatím pouze trénuje s týmem. Zda již dnes Gostisbehere nastoupí není jasné. Mimo hru každopádně i nadále zůstává jedenadvacetiletý Carter Hart, který laboruje se svalovým zraněním. Dlouhodobě zranění jsou pak Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick, jehož trápí migrény.

Nejenže Red Wings trápí špatné herní výsledky, Rudá křídla se navíc potýkají s velkou marodkou. Kouč Jeff Blashill dnes budou kvůli zdravotním problémům postrádat hned 7 svých svěřenců. V utkání s Philadelphií se nepředstaví český útočník Filip Zadina, forvard Andreas Athanasiou a zadák Denny DeKeyser, které trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru jsou také obránce Mike Green a Frans Nilsen, kteří laboruje se zranění v horní části těla.  V sesatvě Detroitu se navíc nepředstaví ani úotčník Antohny Mantha a obránce Travor Daley, jež vyřadilo blíže nespecifikované zranění.

Jelikož utkání s Coloradem odchytal Alex Lyon, který proti Avalanche předvedl vynikající výkon, dnes proti Red Wings se do brankoviště postaví zkušený gólman Brian Elliott. Třiatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal v průběhu letošního ročníku zatím 25 zápasů s úspěšností zákroků 90.1% a průměrem 2.94 gólu na zápas. Záda tedy dnes Elliottovi bude krýt Alex Lyon jelikož Carter Hart zůstává stále na marodce.

Red Wings své gólmany poměrně pravidelně střídají a kouč Detroitu Jeff Blashill zatím neoznámil, který z jeho svěřenců dnes dostane přednost. Zatím více utkání odchytal v letošním ročníku Jonathan Berier, který má také mnohem lepší statistiky, než jeho brankářský kolega – 29 zápasů, úspěšnost zákrok 90.7% a průměr 2-72 gólu na zápas. Pětatřicetiletý Jimmy Howard odchytal v letošní sezóně zatím 24 zápasů s úspěšností zákroků 88.4% a průměrem 4.12 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

DETROIT RED WINGS

Forma

Flyers (V-PP-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
2.2.2020 Flyers vs. Avalanche 6:3
1.2.2020 Penguins vs. Flyers 4:3n
22.1.2020 Flyers vs. Penguins
3:0
19.1.2020 Flyers vs. Kings 4:1
17.1.2020 Flyers vs. Canadiens 1:4

Red Wings (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
22.1.2020 Red Wingsvs. Rangers
0:1
19.1.2020 Rangers vs. Red Wings
4:2
18.1.2020 Wild vs. Red Wings
4:2
17.1.2020 Avalanche vs. Red Wings
6:3
15.1.2020 Red Wings vs. Panthers
1:4

Informace

Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings
Začátek: 01:30 SEČ
TV: 

Top