Preview: Flyers vs. Senators

Po dvou výhrách v řadě se Letci z Philadelphie přesouvají do hlavního města Kanady, kde dnes vyzvou od 01:00 SEČ v Canadian Tire Center domácí Senators. Přestože hokejisté Ottawy nepatří mezi nejlepší mužstva v NHL, před vlastními fanoušky hrají velmi dobře, když z posledních 5 zápasů doma hned čtyřikrát vyhráli.

Flyers a Senators na sebe v průběhu letošní základní části již dvakrát narazili, což znamená, že dnešní zápas bude posledním vzájemným zápasem. První duel se uskutečnil v Canadian Tire Centre v polovině listopadu, kde se sice hosté z Philadelphie dostali v úvodu zápasu do vedení, avšak ve druhé části Sens dvěma brankami vývoj zápasu otočili. Letci se sice ve třetí třetině snažili vyrovnat, ale dva body nakonec po výhře 2:1 zůstali v kanadské metropoli. Odveta ve Philadelphii byla také velmi vyrovnaná. Dva body si však po výhře 4:3 připsali domácí Flyers.

Letce nejen že trápí velká maroda, ale navíc dnes dost možná nenastoupí obránce Matt Niskanen a Phil Myers, jež trápí nemoc. O tom, zda dnes nastoupí, se rozhodne až těsně před zápasem. Mimo hru jsou navíc dlouhodobě zranění Oskar Lindblom (nemoc) a Nolan Patrick, jehož trápí migrény. Do zápasu s Ottawou nezasáhne ani rakouský forvard Michael Raffl, jenž laboruje se zlomeninou prstu. K dispozici ještě stále nebude ani Scott Laughton, kterého trápí zranění třísel. Využít nemohou dnes Flyers ani Joela Farabeeho, který si odpykává třízápasový trest. Dobrou zprávou byl tak pro Alaina Vigneaulta alespoň návrat Tylera Pitlicka, který vynechal kvůli zranění hlavy jen 2 zápasy.

Také Senators trápí v současné době hodně rozsáhlá marodka. Vinou zdravotních problémů dnes do zápasu s Flyers nenastoupí hned pětice hráčů. Mimo hru je se zraněním v dolní části těla Nikita Zaitsev. V sestavě Senátorů se nepředstaví ani americký obránce DeMelo, jehož vyřadilo zranění prstu. Na marodce Sens zůstává i švédský gólman Anders Nilsson, jehož trápí otřes mozku. Stejné zranění jako Nilssona pak nepustí do hry ani kanadského útočníka Scotta Sabourina. Posledním na marodce je pak velezkušený Ron Hainsey, jehož nepustí do zápasu blíže nespecifikované zranění.

Po dvou zápasech, které odchytal Carter Hart, dnes v brankovišti Flyers dostane opět příležitost velezkušený kanadský gólman Brian Elliott. Rodák z Newmarketu odchytal v průběhu letošní základní části zatím 16 zápasů s úspěšností zákrok 90.4% a průměrem 2.96 gólu na zápas.

Také Senators již oznámili, který z gólmanů se dnes postaví mezi tři tyče. Jelikož Anders Nilsson nenastoupí vinou otřesu mozku a Craig Anderson měl v posledních týdnech zdravotní problémy, do branky Sens nastoupí švédský gólman Marcus Hogberg. Rodák z Orebro odchytal v letošní sezóně zatím je 4 zápasy s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.93 gólu na zápas. Celkově v NHL má pětadcacetiletý Švéd na kontě 8 zápasů – úspěšnost 90.6% a průměr 2.93.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

OTTAWA SENATORS  

Forma

Flyers (V-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
20.12.2019 Flyers vs. Sabres 6:1
18.12.2019 Flyers vs. Ducks 4:1
15.12.2019 Jets vs. Flyers 7:3
15.12.2019 Wild vs. Flyers 4:1
12.12.2019 Avalanche vs. Flyers
3:1

Senators (V-PP-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
20.12.2019 Senators vs. Predators
5:4
18.12.2019 Lightning vs. Senators
4:3p
17.12.2019 Panthers vs. Senators
6:1
14.12.2019 Senators vs. Blue Jackets
4:3p
12.12.2019 Canadiens vs. Senators
3:2p

Informace

Philadelphia Flyers vs. Ottawa Senators
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top