OFICIÁLNĚ: Flyers se dohodli na podmínkách smlouvy s Kevinem Hayesem!

To, o čem se spekulovalo již dnes nad ránem dnes oficiálně potvrdili Flyers. Celek z Philadelphie se dohodl na podmínkách nového kontraktu se sedmadvacetiletým americkým forvardem Kevinem Haysem, jehož práva získal generální manažer Chuck Fletcher začátkem června z Winnipegu Jets. Flyers se tak vyhnuli možnosti, že by byl rodák z Bostonu za pouhých 12 dnů nechráněným hráčem.

Letci si služby Kevina Hayese pojistili na dlouhých 7 let, během nichž si americký forvard přijde na celkem 50 milionů dolarů. Hayesův roční cap hit tak bude činit 7.14 milionů dolarů, což je po Jakubu Voráčkovi a Claudu Girouxovi nejvíce ze současného týmu Flyers.

„Jsme velice rádi, že jsem se s Kevinem dohodli na dlouhodobém kontraktu,“ řekl dnes generální manažer Chuck Fletcher. „Hraje chytře, hraje jak do útoku, tak do obrany a stále má před sebou nejlepší léta své kariéry.“

Americký útočník působil až do letošního jara celou svou kariéru v NHL v týmu New Yorku Rangers, kde strávil téměř 5 let. Rodák z Bostonu odehrál v dresu newyorských Jezdců celkem 361 zápasů, během nichž si do svých statistik připsal 216 bodů za 87 gólů a 129 přihrávek. Ve Winnipegu stihl Heyes odehrál dalších 20 zápasů, během nichž zaznamenal 13 kanadských bodů.

Zejména v letošním ročníku podával Hayes vynikající výkon. Urostlý forvard odehrál celkem 71 zápasů, během nichž získal 55 bodů za 19 branek a 36 přihrávek. V šesti zápasech playoff pak v dresu Jets přidal další 3 body (2+1).

Top