Flyers a Coyotes se dohodli na menší výměně

Vedení Flyers se v sobotu časně ráno středoevropského času dohodlo na menší výměně s týmem Arizony Coyotes. Do Philadelphie míří z arizonské pouště dvacetiletý forvard Brendan Warren, k němuž Kojoti přibalili také volbu v pátém kole draftu 2018. Do Glendale se naopak stěhuje třiadvacetiletý útočník Nick Cousins a gólman Merrick Madsen.

Nicka Cousinse draftovali Letci z Philadelphie ze třetího kola (68. pozice) v roce 2011. Od té doby odehrál tento forvard v nejprestižnější hokejové lize na světě během celkem 107 zápasů, během nichž dokázal zaznamenat 26 kanadských bodů za 12 gólů a 14 přihrávek. V playoff pak přidal Cousins dalších 6 duel, ve kterých však ani jednou nebodoval.

V uplynulém ročníku se Cousins představil v sestavě Flyers v 60 utkáních, v nichž si do svých statistik připsal 16 kanadských bodů za 6 branek a 10 asistencí. Na ledové ploše strávil rodák z kanadského Belleville v průměru rovných 12 minut za zápas a do tabulky +/- si připsal 6 záporných bodů.

V organizaci Letců již nebude nadále působit ani jedenadvacetiletý americký gólman Merrick Madsen, který poslední čtyři sezóny strávil na univerzitě v Harvardu. Rodáka z Prestonu draftovali Flyers v roce 2013 z celkové 162. pozice, avšak v NHL ani v AHL zatím neodchytal ani jeden zápas.

Do týmu Flyers naopak přichází dvacetiletý mladík Brendan Warren, který byl podobně jako Cousins draftován ve třetím kole. Dvacetiletý americký útočník nastupoval v minulém ročníku v dresu University of Michigan (NCAA), kde během 35 zápasů nasbíral 10 bodů (3+7).

Jelikož se jedná pouze o menší trejd, nelze vyloučit, že by během soboty nedošlo k něčemu většímu. Flyers mají totiž v současné době k dispozici hned 11 voleb na letošním draftu a dalších 8 během příštího, což by mohli v případě dalších výměn použít.

Top