Kompletní přehled všech nechráněných volných centrů, kteří budou letos k dispozici

Zhruba měsíc zbývá do otevření trhu s volnými hráči, kde se jako každý rok objeví spousta zajímavých jmen.

Začátek července bývá v NHL již tradičně hodně hektický. Po otevření trhu s volnými hráči se většina manažerů snaží ulovit nějakou tu posilu pro novou sezónu a doplnit tak svůj kádr.

Pojďme se tedy společně podívat na to, co letošní trh nabízí.

V první části série článků o volných hráčích se zaměříme na nechráněné volné centry a postupně se dostaneme k dalším pozicím.

K nejzvučnějším jménům mezi volnými centry patří rozhodně Joe Thornton. Sedmatřicetiletý veterán odehrál posledních 11 sezón v dresu San José Sharks a pokaždé dokázal překonat hranici 50 bodů za sezónu (vyjma výluky v sezóně 12/13). Jeho výkonům ovšem pochopitelně odpovídal i plat. Joe Thornton si v poslední sezóně přišel v průměru na 6.75 milionů dolarů.

Beze smlouvy bude zřejmě také Sam Gagner, který sice opustil tým Flyers teprve minulý rok, avšak v Columbusu dokázal, že může být rozhodně platným hráčem. Sedmadvacetiletý Kanaďan si v této sezóně připsal 50 bodů v 81 zápasech.

Zajímavou volbou by mohl být také český centr Martin Hanzal. Důrazný útočník strávil závěr letošního ročníku v Minnesotě, kde byl vyměněn z týmu Arizona Coyotes. Celkově Hanzal v uplynulém ročníku odehrál 71 zápasů, během nichž nasbíral 39 kanadských bodů za 20 branek a 29 asistencí.

Jelikož však Flyers získali během dubnové Draft Lottery druhou volbu na letošním draftu, kde by si s největší pravděpodobností měli vybrat některého z dvojice centrů Nolan Patrick – Nico Hischier, není příliš pravděpodobné, že by se v létě zaměřil GM Ron Hextall právě na tuto pozici. Letci mají navíc k dispozici Clauda Girouxa, Valtteriho Filppulu, Seana Couturiera a případně také Braydena Schenna.

Na kompletní přehled všech centrů, kteří by měli být v létě volní, se můžete podívat níže.

 

Top