Flyers podepsali s Oskarem Lindblomem nováčkovskou smlouvu

Vedení Flyers včera podepsalo nováčkovský kontrakt s mladičkým švédským útočníkem Oskarem Lindblomem, jehož Letci draftovali v roce 2014 až během pátého kola z celkového 138. místa.

Dvacetiletý talentovaný fordvard má za sebou vynikající sezónu ve švédské hokejové lize, kde letos v dresu Brynas odehrál 52 zápasu, v nichž dokázal zaznamenat 47 kanadských bodů za 22 branek a 25 přihrávek, díky čemuž se stal čtvrtým nejproduktivnějším hráčem SHL uplynulé sezóny.

„Jeho největší slabinou na draftu bylo bruslení, což však zlepšil,“ řekl na adresu mladého Švéda Ron Hextall, který se momentálně nachází v Buffalu na takzvaném NHL Scouting Combine, kde pozoruje mladíky pro letošní draft. „Stal se z něj mnohem lepší bruslař. Zapracoval na tom. Navíc od té doby nabral spoustu svalů a síly. Pro rozvoj mladých hráčů je důležitý zejména čas a Oskar je toho skvělým příkladem. Každým rokem se zlepšuje.“

Rodák z Gävle si vedl skvěle také během letošních vyřazovacích bojů, kde se svým týmem došel až do finále, v němž však Bryans podlehlo Frolundě 3:4 na zápasy. Lindblom v průběhu play-off nasbíral ve 20 duelech 14 kanadských bodů (4+10).

„Jsem hrdý a je mi obrovskou ctí, že jsem podepsal svůj první NHL kontrakt s Flyers,“ okomentoval podpis nováčkovské smlouvy, díky níž si může přijít až na 925 tisíc dolarů, Lindblom na svém Twitteru.

O tom, zda se Lindblom probojuje do základní sestavy Flyers, rozhodne pravděpodobně až zářijový přípravný kemp. Jelikož však letci chtějí svou sestavu ještě více omladit, je téměř jisté, že právě na tohoto dvacetiletého útočníka se můžou fanoušci Philadelphie v říjnu těšit.

Gostisbehere ani Weal zatím nejsou blízko podpisu nové smlouvy

Generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall včera také potvrdil, že již začal vyjednávat s agenty Shayna Gostisbeherea a Jordana Weala o podmínkách nových kontaktů. Ani jeden z této dvojice však není podle slov GM Flyers blízko podpisu.

Čtyřiadvacetiletý americký obránce byl v posledních dvou letech nejproduktivnějším obráncem Flyers i přesto, že letošní sezóna Ghostovi nevyšla zrovna podle představ a především v obranné fázi hry dělal často poměrně velké chyby, o čemž svědčí také statistika +/-, v níž rodák z Floridy skončil s 21 zápornými body.

Jordana Weala by Letci mohli ztratit během takzvaného expansion draftu, kdy nový celek Las Vegas Golden Knights bude do svých řad vybírat hráče z jiných týmů. Pokud by Flyers o Weala opravdu přišli, byla by to pro ně velká škoda. Mladý Kanaďan se totiž v závěru uplynulé sezóny předvedl skvěle, když během 23 utkání nasbíral 12 bodů za 8 branek a 4 přihrávky.

Top