Preview: Flyers vs. Wild

Letcům z Philadelphie nevyšel ani druhý duel na domácím ledě, když svěřenci kouče Johna Tortorelly nestačili na mužstvo z Los Angeles Kings, které zvítězilo po kontroverzní brance v prodloužení. Odčinit svá poslední zaváhání mohou Flyers dnes v noci od 02:00 SEČ na ledě Xcel Energy Center, kde vyzvou domácí Minnesotu Wild. Domácí hokejisté se vracejí z náročného tipu, kde nejprve porazili Capitals, avšak v duelech s Hurricanes, Panthers a Lightning padli. Celek Deana Evasona tak bude chtít před vlastními příznivci zabrat a vrátit se na vítěznou vlnu. Wild totiž těmito prohrami vypadli z příček zajišťujících účast v playoff, avšak na osmé Calgary ztrácejí pouhý bod a mají dva zápasy k dobru. 

Flyers a Wild na sebe v letošním ročníku narazí poprvé a jelikož se jedná o celky z odlišných konferencí, utkají se tyto celky už pouze jednou, a sice na ledě Letců. Poslední duel těchto dvou týmů se uskutečnil koncem loňského března v St. Paul, kde dokázali zvítězit domácí Wild poměrně hladce 4:1. V uplynulém ročníku patřil celku z Minnesoty také druhý vzájemný duel ve Wells Fargo Center, odkud si Divočáci odvezli dva body po výhře 5:4.

Celek z Philadelphie od úvodu letošního ročníku trápí marodka, na které se nacházejí dlouhodobě zranění klíčoví hráči. Stejně jako ve všech zápasech této sezóny, tak ani dnes nebudou připraveni nastoupit útočníci Sean Couturier a Cam Atkinson. Prvního jmenovaného trápí blíže nespecifikované zranění zad a druhý pak laboruje se zraněním krku. Mimo hru je již víc než rok také velezkušený obránce Ryan Ellis, který stihl za Letce odehrát jen několik málo duelů. Kanadský bek je od té doby na marodce vinou zranění zad. Posledním hráčem, který do dnešního duelu nezasáhne je pak útočník Tanner Laczynski, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla.

Kouč Wild Dean Evason si může mnout ruce. Narozdíl od ostatních celků v NHL totiž jeho Wild v současné době netrápí vůbec žádná zranění a tak má celek z Minnesoty všechny své hráče.

Trenér Letců z Philadelphie již oznámil, který z brankářů dnes dostane v brankovišti Flyers přednost. Mezi tři tyče se dnes opět postaví čtyřiadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který je v týmu z Pensylvánie jasnou jedničkou. Rodák ze Sharewood Parku odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku 35 utkání s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.97 gólu na zápas. Záda by měl Hartovi i dnes krýt šestadvacetiletý švédský gólman Felix Sandstrom.

Také Wild dnes vsadí na svou brankarskou jedničku, kterou je velezkušený kanadský gólman Marc-Andre Fleury. Osmaatřicetiletý Kanaďan (14-10-3) odchytal v průběhu letošního ročníku NHL zatím 29 utkání s úspěšností zákroků 90.3% a průměrem 2.95 gólu na zápas. Náhradním gólmanam Minnesoty bude v dnešním utkání s Philadelphií

SESTAVY

PHILADELPHIA FLYERS

 

 

MINNESOTA WILD

ZRANĚNÍ


HEAD TO HEAD

SROVNÁNÍ HRÁČŮ

FORMA

Flyers (PP-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
25.1.2023 Flyers vs. Kings
3:4p
23.1.2023 Flyers vs. Jets
3:5
22.1.2023 Red Wings vs. Flyers
1:2
20.1.2023 Flyers vs. Blackhawks
1:4
18.1.2023 Flyers vs. Ducks
5:2

Wild (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
25.1.2023 Lightning vs. Wild 1:2
22.1.2023 Panthers vs. Wild 5:3
20.1.2023 Hurricanes vs. Wild 0:4
18.1.2023 Capitals vs. Wild 2:5
15.1.2023 Wild vs. Coyotes 4:3
INFORMACE

Philadelphia Flyers vs. Minnesota Wild
Začátek: 02:00 SEČ
TV:

Top