Preview: Flyers vs. Sabres

Hokejisté z Philadelphie po dvoudenní pauze pokračují další zápasem letošního zkráceného ročníku NHL. Po dvou utkáních s Penguins se Flyers na vlastním ledě ve Wells Fargo Center utkají od 01:30 SEČ s mužstvem Buffala Sabres, které své první dvě utkání prohrálo na domácím stadionu proti Washingtonu Capitals.

Flyers a Sabres se v průběhu loňského ročníku střetli v celkem dvakrát, když poslední vzájemné utkání nestihli odehrát vinou pandemie covid-19. Oba zápasy se odehrály na ledě Philadelphie a v obou dokázali svěřenci kouče Alaina Vigneaulta zvítězit. První duel vyhráli Letci vysoko 6:1, když se prosadil 2x Van Riemsdyk a po jednom góle přidali Niskanen, Vorobjev, Provorov a Pitlick. Druhý zápas byl poněkud vyrovnanější, avšak i v něm dokázali vyhrát Flyers. Tentokrát poměrem 3:1.

Letci sice utkání s Penguins zvládli, avšak hned v úvodu první třetiny přišli o svého nejlepšího centra Seana Couturiera, který by měl Flyers chybět minimálně dva týdny se zraněním žeber. Do zápasu s Buffalem nezasáhne ani americký bek Shayne Gostisbehere, který již před týdnem neprošel protokolem na covid-19 a je tak mimo hru na neurčito. Do sestavy Flyers se tak zapojí mladý forvard Morgan Frost, který dostane příležitost po boku Travise Konecnyho a Oskara Lindbloma.

Stejně jako Flyers, tak i Sabres budou v dnešním duelu vinou zdravotních problémů postrádat dva své hráče. Mimo hru je kvůli svalovému zranění útočník Zemgus Girgensons. Do zápas s Letci s největší pravděpodobností nenaskočí ani americký forvard Kyle Okposo, který laboruje se zraněním v dolní části těla.

Trenér Alain Vigneault nemá po minulém naprosto famózním výkonu důvod v brankovišti svého celku nic měnit a tak pošle mezi tři tyče opět dvaadvacetiletého kanadského gólmana Cartera Harta. Rodák ze Sharewood Parku odchytal v letošní základní části zatím oba zápasy s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.50 gólu na zápas. Záda bude mladičkému gólmanovi krýt jeho zkušenější kolega Brian Elliott.

Jelikož Sabres měli v úvodu sezóny dva zápasy ve dvou dnech, oba brankáři dostali svou šanci. Dnes by se měl proti Flyers do brankoviště postavit sedmadvacetiletý švédský gólman Linus Ullmark, který v pátečním duelu s Capitals čelil 21 střelám, z nichž za své záda pustil 2 – úspěšnost zákrok 90.5%. Náhradním gólmanem Šavlí by v takovém případě pak měl být kanadský gólman Carter Hutton.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

BUFFALO SABRES

Forma

Flyers (V-V)

Datum Zápas Skóre
15.1.2021 Flyers vs. Penguins 5:2
13.1.2021 Flyers vs. Penguins 6:3

Sabres (P-P)

 

Datum Zápas Skóre
15.1.2021 Sabres vs. Capitals 4:6
14.1.2021 Sabres vs. Capitals 1:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Začátek: 01:30 SEČ
TV:

Top