Do tréninkového kempu půjdu s tím, že se do sestavy Flyers dostanu, hlásí Travis Sanheim

Stejně jako většina mladíků, tak i Travis Sanheim se začátkem července zúčastnil takzvaného development campu. Jedenadvacetiletý obránce však na ledové ploše mezi některými mladíky naprosto vyčníval a veškeré cviky vypadaly v jeho provedení naprosto jednoduše. Kanadský obránce má tak nyní nový cíl. Dostat se od začátku nového ročníku do základní sestavy Letců z Philadelphie.

Během šestidenního kempu měl Sanheim mimo jiné jít mladíkům příkladem. V září však čeká mladého obránce předsezónní příprava s hlavním týmem Flyers a rodák z kanadského Elkhornu je přesvědčený, že se do sestavy Letců může probojovat. S odchodem hned několika obránců budou mít totiž mladíci Flyers velkou šanci.

„Cítím, že jsem připraven. Budu o své místo bojovat,“ ujišťoval Sanheim. „Dokud mi nikdo neřekne opak, dostanu se do sestavy Flyers. To je mým cílem. Letos budou samozřejmě k dispozici některá volná místa. Budeme o naši šanci bojovat.“

Ve svém rozvoji ušel Travis Sanheim obrovskou cestu, s níž je spokojen také generální manažer Flyers Ron Hextall. Kanadský mladík, jehož vedení Letců z Philadelphie draftovalo v roce 2014 z celkové 17. pozice, pořádně zesílil a od draftu nabral 12 kilogramů.

„Sledoval jsem Travise. Když jsem se na něj podíval během prvního development campu, vypadal jako mladý kluk,“ řekl Ron Hextall. „Nyní když se na něj podíváte, je z něj téměř dospělý muž.“

Podle GM Flyers by měl však jedenadvacetiletý bek pokračovat ve své dosavadní práci a stále se snažit nabrat trochu více svalové hmoty. Sanheim se slovy Rona Hextalla naprosto souhlasí. Podle svých slov však v loňském ročníku AHL neměl s osobními souboji žádný problém a vedl si více než dobře.

„Samozřejmě budu i nadále chtít zesílit a uplatnit to v mé hře,“ řekl Sanheim. „Hrál jsem však v loňském ročníku na profesionální úrovni, ale nijak mě ten přechod nešokoval. Myslím, že síla a všechno ostatní v mé hře bylo. Byl jsem schopný bojovat v soubojích jeden na jednoho proti profesionálním hráčům.“

Travis Sanheim vždy vynikal především díky své kvalitní hře jak do defenzivy, tak do ofenzivy. V posledních dvou letech v dresu Calgary Hitmen (WHL) totiž dokázal během 119 zápasů základní části nasbírat hned 133 kanadských bodů (30+103). Velmi dobře se uvedl také ve své první sezóně za Phantoms, kdy v průběhu 76 duelů zaznamenal 37 bodů za 10 branek a 27 přihrávek.

„Prošel jsem si mnoha sezeními u videa s trenéry a sledoval jsem věci, které kdybych musel sledovat teď, tak by mi to přišlo hloupé,“ řekl Sanheim. „Nemohl jsem dělat věci, které jsem mohl dělávat v juniorské lize. Dostal jsem během prvních pár měsíců několik cenných lekcí. Myslím si však, že na konci sezóny jste mohli vidět, že jsem získal zpět své sebevědomí a začal jsem hrát stylem, jakým jsem hrát chtěl.“

„Samozřejmě budu dělat to, co mi řeknou. Do tréninkového kempu však jdu s tím, že se do sestavy Flyers dostanu,“ uzavřel odhodlaný Sanheim.

Top