Po stoprocentní Floridě čeká Flyers bezchybný Edmonton

Po náročném utkání s Floridou, která v letošním ročníku ještě nezaváhala čeká hokejisty z Philadelphie další utkání proti mužstvu, jež je v současné sezóně stoprocentní. Svěřenci kouče Alaina Vigneaula se po čtyřzápasové sérii utkání na domácím ledě přesouvají na východ Kanady, kde je čekají hned tři zápasy. Jako první se Letci představí dnes v noci od 04:00 SEČ na ledě Rogers Place, kde vyzvou domácí Edmonton Oilers. Čeští a slovenští příznivnci nejprestižnější hokejové ligy na světě mohou dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Podobně jako většina týmů, tak ani Oilers a Flyers se v loňském ročníku základní části NHL vinou koronavirových opatření neutkali. Poslední vzájemný duel tak dnešní soupeři odehráli před více než dvěma lety na právě na ledě Edmontonu, kde dokázali zvítězit domácí Olejáři, kteří si připsali dva body za vítězství 6:3.

Celek z Philadelphie trápí v úvodu ročníku problém se zraněními u nových posil. Jen co se totiž do sestavy vrátil urostlý finský obránce Rasmus Ristolainen vypadl z ní zkušený kanadský bek Ryan Ellis, který bude kvůli problémům s blíže nespecifikovaným zraněním opět absentovat. Ellis se však již včera zapojil do tréninku Letců, což je dobré znamení pro jeho brzký návrat zpět do sestavy Flyers. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Philadelphie je pak americký forvard Kevin Hayes, který je na listině dlouhodobě zraněných hráčů kvůli operaci břicha.

Také Edmonton se v dnešním utkání bude muset vinou zdravotních problémů obejít bez dvojice svých hráčů. Mimo hru je v současné době velezkušený kanadský gólman Mike Smith, který laboruje se zraněním nohy. Druhým zraněným hráčem Oilers je osmadvacetiletý švédský bek Oscar Klefbom, jehož do zápasu nepustí zranění ramene. Zbytek svých svěřenců má kouč Dave Tippett plně k dispozici.

Stejně jako v posledním utkání, tak i dnes se v brankovišti Letců z Philadelphie představí třiadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák z kanadského Sherwood Parku odchytal v průběhu letošního ročníku zatím 3 utkání s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.64 gólu na zápas. Záda bude mladému gólmanovi Flyers krýt jeho zkušenější kolega, kterým je Martin Jones.

Trenérský štáb Oilers sice ještě neoznámil, který z gólmanů se dnes představí mezi třemi tyčemi, avšak s největší pravděpodobností by to měl být urostlý finský bek Mikko Koskinen, který v dosavadním průběhu letošní sezóny odchytal při zranění zkušeného Mikea Smithe zatím 3 utkání s úspěšností zákroků 94.3% a průměrem 2.03 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Oilers by měl být Stuart Skinner.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS


EDMONTON OILERS

Forma

Flyers (P-V-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
24.10.2021 Flyers vs. Panthers
2:4
21.10.2021 Flyers vs. Bruins
6:3
19.10.2021 Flyers vs. Kraken
6:1
16.10.2021 Flyers vs. Canucks
4:5n
9.10.2021 Capitals vs. Flyers (příprava)
5:3

Oilers (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
23.10.2021 Golden Knights vs. Oilers 3:5
22.10.2021 Coyotes vs. Oilers 1:5
20.10.2021 Oilers vs. Ducks 6:5
17.10.2021 Oilers vs. Flames 5:2
14.10.2021 Oilers vs. Canucks 3:2p

Informace

Edmonton Oilers vs. Philadelphia Flyers
Začátek: 04:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top