Flyers získali výměnou za Radka Gudase obránce Matta Niskanena

Vedení Letců z Philadelphie jen před malou chvílí oznámilo, že se dohodlo s Washingtonem Capitals na výměně obránců. Flyers do svých řad získali velezkušeného obránce Matta Niskanena. Do hlavního města Spojených států se naopak stěhuje český zadák Radko Gudas. Celek z Philadelphie si navíc nechal 30% Gudasova platu.

Generální manažer Chuck Fletcher tak získal do svých řad zkušeného obránce, kterého chtěl během léta přivést. Dvatřicetiletý americký bek, který loni získal s Capitals Stanley Cup, odehrál během své dosavadní kariéry v NHL již 881 zápasů, během nichž nasbíral 323 kanadských bodů za 64 branek a 259 asistencí. Niskanen má v současné době platní dvouletý kontrkat na 5.75 milionů dolarů.

V uplynulé sezóně odehrál rodák z Virgine všech 82 zápasů základní části a do svých statistik si připsal 25 kanadských bodů za 8 branek a 17 přihrávek. Ve statistice +/- měl Niskanen v minulém ročníku 3 záporné body. V sedmi zápasech playoff proti Carolině Hurricanes nasbíral zkušený bek 2 body za 2 asistence.

Radko Gudas má za sebou zřejmě nejlepší sezónu ve své kariéře. Rodák z Kladna byl v loňském ročníku bezesporu nejlepším obráncem Letců z Philadelphie, který po celou sezónu jako jediný podával konzistentní výkony. Devětadvacetiletý důrazný bek odehrál v loňské sezóně celkem 77 zápasů a do statistik si přispal 22 bodů (4+16). Jak již bylo zmíněno, Letci si pod platovým stropem ponechají 30% Gudasova platu čili téměř přesně 1 milion dolarů.

 

Top