NHL Draft 2018: Noah Dobson – nadějný obránce, který bude na draftu žhavým zbožím

Do letošního draftu, který se koná 22. a 23. června v Dallasu, zbývají již pouze necelé dva týdny. V prvním kole mají Letci z Philadelphie k dispozici hned dvě volby, a sice na 14. a na 19. místě. Pojďme se tedy společně podívat, kterého z talentovaných mladíků by si mohli Flyers vybrat a jak by daný hráč do sestavy týmu z Pensylvánie zapadal.

Celkově budou mít Flyers v American Airlines Center k dispozici hned devět výběrů v draftu. Kromě již zmíněných dvou v prvním kole budou Letci vybírat dvakrát v kole pátém a sedmém. Jedenkrát pak bude GM Ron Hextall vybírat v kole druhém, čtvrtém a šestém. O třetí kolo tým z Philadelphie přišel při výměně Petra Mrázka z Detroitu Red Wings.

V našem výběru se zaměříme především na hráče, kteří by mohli být taženi mezi 10. a 20. místem. Mohou se zde však objevit také hráči, o které by se mohli Flyers pokusit výměnou svých voleb či některého z hráčů za lepší pozici na draftu.

NOAH DOBSON

Pozice: obránce

Výška: 190 cm

Váha: 81 kg

Držení hole: pravá

Tým: Acadie-Bathurst Titan

Spoluhráč nadějného mladíka Flyers Germana Rubtsova z týmu Acadie vyniká skvělou hrou jak do defenzivy, tak do ofenzivy. Dobson disponuje tvrdou a přesnou střelou, díky které dokáže potrápit své soupeře. Rodák z kanadského Summerside navíc dokáže vytvořit příležitosti i pro své spoluhráče, což ukázal v uplynulém ročníku, kdy zaznamenal hned 52 asistencí.

Pozoruhodné však je zejména to, že Dobson hraje stejně dobře také ve svém obranném pásmu, je vynikajícím bruslařem a dokáže skvěle odhadnout situaci na ledové ploše. Osmnáctiletý Kanaďan je tak jedním z nejlepších obránců na letošním draftu.

Jak již bylo zmíněno, Dobson strávil uplynulý ročník v týmu Acadie-Bathurst Titan, se kterým si dokráčel pro titul v QMJHL i v následném Memorial Cupu. Mladičký bek nasbíral v 67 zápasech základní části celkem 69 bodů za 17 branek a 52 asistencí. V následném play-off pak Dobson přidal v průběhu 20 duelů dalších 13 bodů (3+10). Na Mamorial Cupu vstřelil ve 4 zápasech 2 branky a přidal 5 přihrávek.

Kanadský mladík je již v 18 letech hodně urostlým hráčem, avšak během léta chce hlavně zesílit a zapracovat na své rychlosti, aby se pokusil probojovat do základní sestavy týmu, který si jej během víkendu vybere.

„Mým cílem pro toto léto je připravit své tělo a nabrat ještě více svalů,“ řekl pro web Canadiens mladičký obránce. „Chci trochu nabrat a připravit se na kemp, abych byl schopný bojovat o své místo proti profesionálům. Nechci vypadat, že tam nepatřím a chci trenérům ztížit rozhodování o tom, zda mě poslat zpět do juniorky.“

Využití u Flyers

Generální manažer Ron Hextall by podle svých slov velmi rád draftoval hned několik obránců a nejlépe těch, kteří jsou praváci. Pokud by měl teď GM Flyers možnost draftovat obránce takového kalibru jako je Dobson a vylepšit tak defenzivní řady, rozhodně by po takové příležitosti ihned skočil.

Problém však v tomto případě je ten, že Dobson již s největší pravděpodobností nebude na 14. pozici k dispozici a pokud by jej tedy Letci z Philadelphie chtěli, museli by se na draftu posunout směrem nahoru.

Mohli by Flyers před letošním draftem udělat nějaký trejd? Ron Hextall tuto možnost na tiskové konferenci minulý týden nevyloučil. Tým z Pensylvánie si však nejspíše ponechá obě volby a vsadí na některého z útočníků. Pokud by se však Dobson nakonec v dresu Flyers objevil, rozhodně by se zřejmě nikdo nezlobil.

 

Top