Preview: Flyers vs. Lightning

Poslední zápas před takzvaným All-Star víkendem čeká dnes v noci hokejisty z Philadelphie. Flyers se po dvou výhrách na ledě soupeře vrací zpět domů do Wells Fargo Center, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo Tampy Bay. Lightning v současné dbe dominují tabulce Východní konference, když během 48 zápasů dokázali nasbírat již 69 bodů. Na druhý Boston mají Bolts náskok pěti bodů, avšak Bruins mají k dispozici 2 zápasy k dobru. Flyers se momentálně vezou na vítězné vlně, když vyhráli 4 zápasy v řadě a z posledních devíti duelů vyhráli osm.

Dnešnísoupeři na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě narazili zatím pouze jednou, a sice koncem kalendářního roku v Tampě. Do utkání sice vstoupili lépe domácí Bolts, když se v přesilovce prosadil kapitán Steven Stamkos, avšak Flyers díky třem brankám ve druhé třetině vývoj utkání otočili. Na začátku třetí třetiny se navíc prosadil Brandon Manning a už to bylo 4:2 pro Flyers. Jedenáct minut před koncem základní hrací doby sice snížil na 3:4 domácí Johnson, ale výhru Letců 5:3 pečetil gólem do prázdné branky Valtteri Filppula.

TampaBay Lightning je poměrně mladou organizací, když do NHL vstoupila teprve koncem minulého století. Týmy z Philadelphie a Tampy na sebe však ve své historii narazily již pětadevadesátkrát – 47 zápasů skončilo vítězstvím Flyers, 40 duelů ovládly Blesky a v osmi zápasech se o vítězi nerozhodlo. Letci jsou samozřejmě lepší především na domácím ledě, kde se oba celky utkaly šestačtyřicetkrát, z čehož 23 duelů vyhráli Flyers, 16 zápasů skončilo lépe pro Lightning a sedmkrát se o vítězi nerozhodlo.

Letce z Philadelphie netrápí v současné době vůbec žádná zranění a trenér Dave Hakstol se tak může spolehnout na všechny své svěřence. Jelikož se Flyers v poslední době daří, dnes opět vsadí na stejnou sestavu. Pouze v roli náhradníků tak budou dnešní zápas s Tampou sledovat útočníci Taylor Leier, Dale Weise a obránce Mark Alt.

TrenérFlyers Dave Hakstol se rozhodl v posledních zápasech trochu ulevit dvaatřicetiletému kanadskému gólmanovi Brianu Elliottovi. Oba brankáři momentálně předvádějí vynikající výkony a v brankovišti Letců dostane dnes šanci český brankář Michal Neuvirth. Devětadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v letošním ročníku zatím 13 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.23 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers dnes bude Brian Elliott.

Takékouč Tampy Bay Jon Cooper již oznámil, který gólman dnes bude hájit svatyni jeho celku. Mezi tři tyče Lightning se představí brankářská jednička, kterou je třiadvacetiletý ruský gólman Andrej Vasilevskij. Rodák z Tyumenu odchytal v letošním roce 40 zápasů s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.21 gólů na zápas. Záda bude Vasilevskému krýt zkušený slovenský gólman Peter Budaj.

 

Sestavy

Philadelphia Flyers

Tampa Bay Lightning

 

 

Forma

Flyers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
24.1.2018 Red Wings vs. Flyers 3:2p
21.1.2018 Capitals vs. Flyers 1:2p
20.1.2018 Flyers vs. Devils 3:1
19.1.2018 Flyers vs. Maple Leafs 3:2p
17.1.2018 Rangers vs. Flyers 5:1

 

Lightning (V-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
24.1.2018 Predators vs. Lightning
3:4p
23.1.2018 Blackhawks vs. Lightning
0:2
17.1.2018 Wild vs. Lightning
5:2
19.1.2018 Lightning vs. Golden Knights
1:4
12.1.2018 Lightning vs. Flames
1:5

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top