Preview: Flyers vs. Flames

Deset proher v řadě. Taková je statistika Letců z Philadelphie, kteří v současné době atakují nelichotivý rekord. Nejvíce totiž Flyers ve své historii prohráli 12 duelů v řadě. Zastavit nepříznivé výsledky budou chtít dnes svěřenci trenéra Davea Hakstola ve Scotiabank Saddledome, kde od 03:00 SEČ vyzvou mužstvo Calgary Flames.

Dnešní soupeři na sebe během letošního ročníku již jednou narazili a zápas v Albertě tak bude posledním vzájemným utkáním v této sezóně. Oba celky se totiž představily před dvěma týdny ve Wells Fargo Center, kde Letci sice vedli po první třetině 3:1, avšak díky hattricku Seana Monahana ve druhé třetině Flames nakonec dokázali srovnat a za stavu 4:4 nakonec dospěl zápas až do prodloužení, v němž hostům z Calgary vystřelil důležitý bod český forvard Michael Frolík.

Plameny z Calgary figurují v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1980, což znamená, že Flyers a Flames spolu odehráli již řadu utkání. Dnešní soupeři se ve své historii utkali celkem jedenasedmdesátkrát – 35 výher si připsali Letci z Philadelphie, 32 výher mají na kontě hokejisté z Calgary a čtyřikrát si oba celky doby rozdělily. Vyrovnanou bilanci mají oba celky také v Calgary, kde Flyers z celkových 36 utkání dokázali vyhrát 16, osmnáctkrát se ze zisku dvou bodů radovali domácí Flames a dvakrát diváci vítěze neviděli.

Těžké časy si žádají také změny v sestavě. Trenér Dave Hakstol se pro dnešní utkání rozhodl rozdělit první útok, který si jako jediný vedl dobře. V elitní formaci se tak po boku Girouxa a Couturiera představí Wayne Simmonds. Český útočník Jakub Voráček se posunul do druhého útoku, kde nastoupí společně s Valtteri Filppulou a Michaelem Rafflem. Třetí formace se proti Flames představí ve složení Konecny – Patrick – Weal. Ve čtvrté lajně by pak měli nastoupit Scott Laughton, Dale Weise a Taylor Leiere. Pouze z tribuny pak bude dnešní zápas sledovat Jori Lehtera.

Flyers zatím neoznámili, který z gólmanů se dnes postaví mezi tři tyče. S největší pravděpodobností však trenér Hakstol vsadí opět na zkušeného Kanaďana Briana Elliotta, který i přes špatné výsledky týmu podává poměrně kvalitní výkony. Dvaatřicetiletý rodák z Newmarketu odchytal během letošního ročníku již 19 zápasů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.98 gólu na zápas. Náhradním brankářem Letců by tak měl opět být český gólman Michal Neuvirth.

V Calgary mají v letošním ročníku pozici jedničky vyřešenou. Flames totiž během léta získali z Arizony velezkušeného kanadského gólmana Mikea Smithe, který dostává v brankovišti Plamenů velký prostor. Pětatřicetiletý rodák z Kingstonu odchytal v letošní základní části 23 zápasů a vede si opravdu dobře – úspěšnost zákroků 92.0% a průměr 2.69 gólu na zápas. Záda by měl Smithovi krýt švédský gólman Eddie Lack.

Sestavy

Philadelphia Flyers

Calgary Flames

 

Forma

Flyers (P-P-PP-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
2.12.2017 Flyers vs. Flames 0:3
29.11.2017 Flyers vs. Sharks 1:3
28.11.2017 Penguins vs. Flyers 5:4p
24.11.2017 Flyers vs. Islanders 5:4p
23.11.2017 Islanders vs. Flyers 4:3p

 

Flames (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.12.2017 Flames vs. Oilers
5:7
1.12.2017 Flames vs. Coyotes
3:0
29.11.2017 Flames vs. Maple Leafs
1:4
26.11.2017 Avalanche vs. Flames
2:3
25.11.2017 Stars vs. Flames
6:4

Stadion


Scotiabank Saddledome je multifunkční hala v centru Calgary, města ležícího v provincii Alberta. Je využívána převážně pro lední hokej, lakros, basketbal a různé sportovní akce. Konají se zde i koncerty. Je domovem týmů Calgary Flames (NHL), Calgary Hitmen (WHL) a Calgary Roughnecks (NLL). V říjnu 2010 se stala hlavním sponzorem arény Scotiabank, která po 10 letech vystřídala společnost Pengrowth Management Ltd.

Informace

Calgary Flames vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 03:00 SEČ

TV: Nova Sport 2

Top