Preview: Flyers vs. Predators

Po jednodenní volnu pokračují hokejisté z Philadelphie ve své pětizápasové sérii duelů na domácím ledě. Po výhrách nad Capitals a Panthers dnes svěřenci kouče Davea Hakstola přivítají ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ mužstvo Nashvillu Predators. Fanoušky tak čeká další zajímavé utkání plné osobních soubojů a doufejme také branek.

Flyers a Predators na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jedenkrát narazili a příznivci obou týmů se zajisté nenudili. Oba celky se utkaly minulé úterý v Bridgestone Areně, kde se do vedení 3:0 dostali domácí Predátoři. Flyers však dokázali odpovědět hned pěti góly v řadě, avšak ani to na výhru nestačilo. Predators se totiž podařilo snížit na 5:4 a v závěru dostali hned dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Tu dokázali Preds využít a díky špatné challenge trenéra Davea Hakstola získali další dvojnásobnou přesilovou hru. Domácí tak v samotném závěru rozhodli o výhře 6:5.

Predators rozhodně nejsou v NHL zrovna tradičním celkem. Tým z Nashvillu vstoupili do nejslavnější hokejové ligy teprve v sezóně 1998-1999, díky čemuž na sebe dnešní soupeři narazili zatím pouze ve pětadvaceti zápasech, z nichž dvanáctkrát dokázali zvítězit Letci z Philadelphie, desetkrát se radoval celek z Nashvillu a 3 zápasy skončily remízou. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly celkem třináctkrát, z čehož Flyers dokázali vyhrát sedm, pět duelů dopadlo lépe pro hosty z Tennessee a jeden zápas vítěze neurčil.

Minulý zápas s Panthers nedohrál vinou zranění v horní části těla útočník Wayne Simmonds. Důrazný forvard se však dnes ráno zúčastnil tréninku a měl by tak být připraven zasáhnout i do zápasu s Nashvillem. Flyers v současné době netrápí vůbec žádná zranění a tak bude mít kouč Dave Hakstol k dispozici všechny své svěřence. Pouze z tribuny v roli náhradníků budou dnešní duel sledovat obránce Brandon Manning a útočník Jori Lehtera.

To Predators budou v dnešním utkání na ledě Philadelphie postrádat hned trojici hráčů. Trenér Preds Peter Laviolette se momentálně nemůže spolehnout na služby zkušeného forvarda Nicka Bonina, jehož trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru je také obránce Yannick Weber, jehož do zápasu nepustí zranění horní části těla. Posledním hráčem na marodce Nashvillu je pak kanadský bek Ryan Ellis, který laboruje se zraněním kolene.

Po vynikajícím výkonu proti Floridě vsadí dnes kouč Dave Hakstol opět na devětadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, pro něhož to bude druhý start v řadě. Rodák z Ústí nad Labem odchytal během letošní základní části zatím pouze 2 zápasů s úspěšností zákroků 95.6% a průměrem 1.51 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude tak i dnes dvaatřicetiletý Brian Elliott.

V Nashvillu mají již mnoho let brankářskou jedničku naprosto jasnou a představit by se měla i v dnešním duelu s Flyers. Trenér Laviolette pošle mezi tři tyče s největší pravděpodobností velezkušeného finského gólmana Pekku Rinneho, který letos odchytal 5 utkání s úspěšností zákroků 91.9% a průměrem 2.42 gólu na zápas. Záda by tak měl Rinnemu krýt jeho krajan Juuse Saros.

Philadelphia Flyers

Nashville Predators

Forma

Flyers (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
17.10.2016 Flyers vs. Panthers 5:1
15.10.2016 Flyers vs. Capitals 8:2
11.10.2016 Predators vs. Flyers 6:5
8.10.2016 Ducks vs. Flyers 2:3p
6.10.2016 Kings vs. Flyers 2:0

 

Predtors (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
18.10.2016 Predators vs. Avalanche 4:3
15.10.2016 Blackhawks vs. Predators 2:1p
13.10.2016 Predators vs. Stars 4:1
11.10.2016 Predators vs. Flyers 6:5
8.10.2016 Penguins vs. Predators 4:0

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Nashville Predators

Začátek: 01:00 SEČ

TV:

Top