Preview: Flyers vs. Kings

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří pokračují ve svém tripu po Kalifornii. Svěřenci kouče Davea Hakstola včera dokázali zvítězit na ledě San José Sharks 5:3 a dnes od 04:00 SEČ vyzvou ve Staples Center domácí Kings. Pro mužstvo z Los Angeles bude dnešní utkání prvním v novém ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě.

Flyers a Kings na sebe v loňském ročníku narazili celkem dvakrát a v obou případech byli úspěšnější hosté. Dnešní soupeři se stejně jako letos, tak i loni utkali hned v úvodu sezóny. Z Los Angeles si tehdy za výhru 4:2 odvezli oba body hosté z Philadelphie. Odvetný duel ve Wells Fargo Center byl na programu začátkem února. Zápas za stavu 0:0 dospěl až do prodloužení, kde o výhře Králů rozhodl jedinou brankou bývalý útočník Letců Jeff Carter.

Stejně jako Flyers, tak i Kings vstoupili do NHL v roce 1967. Oba celky se tak v své historii střetli již ve 144 zápasech, v nichž Flyers naprosto dominují. Hokejisté z Philadelphie vyhráli z celkových 144 utkání hned 86, 43 duelů skončilo lépe pro Kings a patnáctkrát byla k vidění remíza. Také ve Staples Center se týmu z Philadelphie daří, když zde dokázal ze 74 duelů zvítězit ve 43 případech, 23 zápasů skončilo lépe pro domácí Kings a osm utkání vítěze nepoznalo.

Jelikož Letci včera odehráli utkání na ledě Sharks, neočekává se, že by trenér Dave Hakstol nějak zasahoval do sestavy své celku. Flyers momentálně netrápí vůbec žádná zranění a náhradníci si tak na svou šanci budou muset zatím počkat. Pouze z tribuny by tak měli dnešní duel sledovat obránci Sam Morin, Travis Sanheim a zkušený finský forvard Jori Lehtera.

Celek z Los Angeles by měl dnes vinou zdravotních problémů postrádat pouze dva své hráče. Do zápasu s Flyers dnes nezasáhne zkušený slovenský útočník Marián Gáborík, jehož trápí problémy s kolenem. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Kings je obránce Alec Martinez, který se v sestavě Králů z LA nepředstaví vinou zranění v dolní části těla. Zbytek svých svěřenců by měl mít kouč John Stevens plně k dispozici.

Flyers budou chtít porci zápasů rozložit mezi oba gólmany stejně a tak by se měl dnes mezi tři tyče Letců z Philadelphie postavit devětadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, jenž vynechal konec přípravy vinou nemoci. Rodák z Ústí nad Labem bude chtít vstoupit do nového ročníku pozitivně a dát tak zapomenout na své výkony z loňska. V uplynulé sezóně totiž Neuvirth odchytal pouze 28 zápasů s úspěšností zákroků 89.1% a průměrem 2.82 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers by tak dnes měl být dvaatřicetiletý Kanaďan Brian Elliott.

V Los Angeles mají již řadu let svou brankářskou jedničku jasnou. Trenéři Kings sice zatím neoznámili, na kterého z gólmanů dnes vsadí, avšak dá se očekávat, že do brankoviště zamíří jedenatřicetiletý americký brankář Jonathan Quick. Rodák z Milfordu měl v uplynulém ročníku problémy se zraněním, vinou čeho odchytal pouze 17 zápasů s úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.26 gólu na zápas. Záda by měl Quickovi krýt sedmadvacetiletý Darcy Kuemper.

Sestava

Philadelphia Flyers

Los Angeles Kings

 

Forma

Flyers (V-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
5.10.2016 Sharks vs. Flyers 3:5
2.10.2016 Flyers vs. Islanders (příprava) 2:5
29.9.2016 Flyers vs. Bruins (příprava) 5:1
27.9.2016 Flyers vs. Rangers (příprava) 3:2p
26.9.2016 Rangers vs. Flyers (příprava) 2:3p

 

Kings (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
1.10.2016 Kings vs. Ducks (příprava) 1:0p
29.9.2016 Kings vs. Coyotes (příprava) 4:1
27.9.2016 Golden Kningts vs. Kings (příprava) 2:3p
23.9.2016 Canucks vs. Kings (příprava) 3:4p
23.9.2016 Ducks vs. Kings (příprava) 4:2

Stadion


Staples Center je víceúčelová sportovní aréna v centru Los Angeles. Je domovem Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Clippers (NBA), Los Angeles D-Fenders (NBA D-League), Los Angeles Kings (NHL) a Los Angeles Sparks (WNBA). Slavnostní otevření haly proběhlo 17. října 1999 a celkové náklady na stavbu činily 375 milionů dolarů. V současné době má Staples Center kapacitu 18.118 míst.

Informace

Los Angeles Kings vs. Philadelphia Flyers

Začátek: 04:00 SEČ

TV: Nova Sport 2

Top