Preview: Flyers vs. Rangers (příprava)

Po třech dnech čeká hokejisty z Philadelphie další přípravné utkání před novým ročníkem NHL. Letci tentokrát zavítají do slavné Madison Square Garden, kde od 01:00 SEČ vyzvou domácí New York Rangers. Jelikož mají Flyers k dispozici již téměř kompletní sestavu, fanoušci se mohou těšit na zápas plný největších hvězd týmu.

Kouč Flyers Dave Hakstol dnes vyzkouší experiment, kdy se na levém křídle elitního útoku představí kapitán Claude Giroux, jehož doplní Sean Couturier a Jakub Voráček. Fanoušci Letců se mohou těšit také na mladíčka Nolana Patricka, který nyní dostane příležitost ve druhé formaci po boku Jordana Weala a Wayna Simmondse.

Zápas s newyorskými Jezdci dnes budou v roli zdravých náhradníků sledovat útočníci Oskar Lindblom, Taylor Leier, Dale Weise, Mike Vecchione a obránci Sam Morin a Andrew MacDonald. Ani jednoho z hráčů Flyers netrápí žádné zranění.

V brance Letců z Philadelphie se dnes proti Rangers představí devětadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth, jehož trenér Dave Hakstol v minulém duelu s Bostonem Bruins šetřil. Jelikož již Flyers poslali zpět do Phantoms i gólmana Alexe Lyona, záda dnes bude rodákovi z Ústí nad Labem krýt dvaatřicetiletý Brian Elliott, který by mohl do zápasu také zasáhnout.

Sestava

Philadelphia Flyers

Claude Giroux – Sean Couturier – Jakub Voráček

Jordan Weal – Nolan Patrick – Wayne Simmonds

Travis Konecny – Valtteri Filppula – Jori Lehtera

Michael Raffl – Scott Laughton – Matt Read

 

Ivan Provorov – Robert Hagg

Brandon Manning – Shayne Gostisbehere

Travis Sanheim – Radko Gudas

 

Michal Neuvirth

Brian Elliott

Stadion

https://www.newyorktour1.com/blog/wp-content/uploads/2017/02/madisonsquaregarden-courtesymsg-b70005-rtw__x_large.jpg

Madison Square Garden (zkáceně MSG) je multifunkční hala na 7. avenue v centru Manhattanu v New Yorku, ve které se pořádá přibližně 320 akcí ročně. V MSG mají zázemí hokejový klub New York Rangers, basketbalový klub New York Knicks. Dále se zde hraje ženská basketbalová WNBA či univerzitní basketbalová liga. Mezi lety 2011 až 2013 proběhla v MSG rozsáhlá rekostrukce, při níž došlo k renovaci hlediště, hráčského zázemí či kostky nad hrací plochou. Původní hala MSG byla otevřena již v roce 1879, avšak v letech 1890 a 1925 došlo k jejímu přesunu. Současná aréna byla slavnostně otevřena 29. října 1968 a celkové náklady na její stavbu činily 123 milionů dolarů. Momentální kapacita Madison Square Garden pro hokejová utkání je 18.006 míst.

Top