Patrick a Lindblom odstartovali přípravný kemp v elitních formacích

Včera odstartovali hokejisté Flyers v tréninkovém centru Skate Zone přípravný kemp před sezónou 2017/2018. Na kempu se momentálně kromě všech zkušených hráčů nacházejí také nadějní mladíci jako například Nolan Patrick či Oskar Lindblom. Oba mladíky zařadil kouč Dave Hakstol do elitních formací vedle největších hvězd týmu.

Letci z Philadelphie rozhodně nechtějí vystavovat své nadějné mladíky příliš velkému tlaku. Očekávání fanoušků jsou však vysoká.

„Myslím, že oba dnes vypadali, jakoby sem patřili,“ řekl po včerejším tréninku kouč Flyers Dave Hakstol. „Když jdete bojovat do kempu tak to nejsou nějaké parádičky, co vám vybojují místo v sestavě. Půjde to den po dni. Myslím, že oba dnes tvrdě makali a vypadali dobře připravení.“

Jedenadvacetiletý švédský forvard se připravoval v útoku společně s Claude Girouxem a Travisem Konecnym. Celkově se ve Voorhees představilo 55 hráčů rozdělených do dvou skupin. Jedna skupina o 27 hráčích vyjela na led dopoledne, druhá pak trénovala odpoledne.

Letošní dvojka draftu Nolan Patrick pak nastoupil na pozici centra, po jehož boku trénovali útočníci Wayne Simmonds a Jordan Weal. Jak pro Patricka, tak pro Lindbloma je letošní kemp vůbec prvním kempem s hráči NHL.

„Musíte jen hrát svoji hru a být takovým hráčem, jakým jste,“ řekl mladičký švédský forvard.

„Měli jsme jenom pár cviků, ale jeho hokejové myšlení a cit pro hru jsou na vysoké úrovni,“ řekl na adresu svého mladého spoluhráče kapitán Flyers Claude Giroux. „Má kvalitní střelu a nebojí se jít do branky. Budeme mít spolu několik tréninků a doufám, že i několik zápasů. Uvidíme, jak nám to půjde.“

Oskara Lindbloma pochválil po prvním tréninku také mladičký Travis Konecny, který má před sebou v nejprestižnější hokejové lize na světě druhou sezónu.

„Je vynikající,“ řekl mladičký Kanaďan. „Přihrajete mu kotouč a on jej pošle do branky. Je to opravdu chytrý hráč. Vždycky stojí na tom správném místě. Jsem si jistý, že to přenese také do zápasů a velice se těším na to, jak to uvidím.“

Rodák z Gavle nastupoval v minulém roce proti zkušeným hráčům v první švédské hokejové lize, kde byl jmenován nejlepším útočníkem uplynulé sezóny, když dokázal nasbírat 47 kanadských bodů (4. místo) za 22 (2. místo) branek a 25 přihrávek. V následném playoff pak přidal dalších 10 asistencí.

Aby si však mladý Švéd vybojoval místo v sestavě Flyers, bude se muset přizpůsobit užšímu hřišti NHL. Toho si je Oskar Lindblom velmi dobře vědom.

„Musím hrát tvrdě u mantinelu, neustále chodit před branku, snažit se dát nějaké branky a dělat prostě to, co dělávám,“ řekl stroze Lindblom.

Také Nolan Patrick byl spokojen s tím, s jakými hráči se během prvního dne kempu připravoval. Kanadský mladík k sobě dostal nejlepšího střelce Flyers posledních let Wayna Simmondse a Jordana Weala, který zakončil minulou sezónu s osmi góly během 19 zápasů.

„Oba mají za sebou vynikající sezóny a začít kemp v útoku s takovými hráči je opravu skvělé,“ řekl Nolan Patrick, který v úterý oslaví své 19. narozeniny. „Nebyl jsem nervózní nebo podobně. S profesionálními hráči jsem trénoval již během léta a cítil jsem se s nimi v pohodě.“

Top