Ron Hextall: Nevěřte vždy všemu, co čtete nebo slyšíte. S Andrejem Markovem jsem vůbec nemluvil

Začátek července je pro všechny generální manažery v NHL náročné období. Nejen, že musejí skládat tým na novou sezónu a podepisovat nové kontrakty s hráči, kterým po skončení sezóny vypršeli, ale také se musejí vypořádat se všemožnými spekulacemi, které se v médiích během léta objeví.

Začátkem týdne přišel reportér TSN Tony Marinaro s informací, že vedení Letců z Philadelphie jedná o podmínkách smlouvy s osmatřicetiletým obráncem Andrejem Markovem, jemuž v Montrealu vypršela smlouva a zkušený bek si tak hledá nového zaměstnavatele.

Včera se však generální manažer Flyers Ron Hextall rozhodl celou situaci alespoň krátce okomentovat. Podle svých slov se s ruským obráncem ani nezkontaktoval.

„Nevěřte vždy všemu, co čtete nebo slyšíte,“ řekl GM Letců z Philadelphie ohledně nedávných spekulací. „S Andrejem Markovem jsem vůbec nemluvil.“

Rodák z Voskresenska, který vyjednává o podmínkách nové smlouvy sám bez jakéhokoli agenta, požaduje alespoň dvouletou smlouvu s průměrnou roční gáží okolo šesti milionu dolarů. Během posledních tří let v Montrealu si Markov vydělal v průměru 5.75 milionu za sezónu.

Markov, který má jak ruské, tak kanadské občanství, odehrál všech 16 sezón v dresu Montrealu Canadiens a je velmi pravděpodobné, že v tomto kanadském celku zůstane i nadále. Zkušený bek patří stále mezi velmi platné hráče, když i ve své věku loni odehrál téměř 22 minut za zápas. Mladí obránci Flyers by se tak měli bezesporu od tohoto ruského beka co učit. Letci však nemají dostatek prostoru pod platovým stropem a v novém ročníku chtějí vsadit na své mladé hráče.

„Už jsem to říkal dříve, když jsme se bavili o Jaromíru Jágrovi (stále volný hráč pozn red). Není to prostě směr, kterým jdeme,“ řekl včera Hextall během rychlého setkání s médii ve Voorhees. „Nevylučuji však, že nemůžeme přivést do tréninkového kempu zkušeného obránce na tryout pokud naši mladíci nebudou připraveni na NHL.“

„Je však moment, kdy prostě musíte vsadit na své mladé hráče. Pokud to není zrovna teď, tak jsem rozhodně velmi blízko,“ dodal generální manažer Flyers.

Top