Spekulace: Flyers jednají s Andrejem Markovem

S velmi zajímavou spekulací dnes v noci přišel reportér TSN 690 Tony Marinaro, podle něhož jedná velezkušený ruský obránce Andrej Markov, který se stal začátkem července nechráněným volným hráčem, o nové smlouvě pouze s jediným týmem NHL, a sice Philadelphií Flyers.

„Andrej Markov v současné době jedná o podmínkách nové smlouvy s jediným týmem. Philadelphií Flyers,“ napsal dnes v noci na svůj Twitter reportér Tony Marinaro.

Letci z Philadelphie mají v současné době pod smlouvou pětici obránců – Shayne Gostisbehere, Ivan Provorov, Radko Gudas, Brandon Manning a Andrew MacDonald. Očekává se však, že Flyers v nadcházejícím ročníku dají šanci některému z nadějných mladíků jako například Samu Morinovi, Robertu Haggovi či Travisi Sanheimovi.

Ron Hextall navíc při nedělní tiskové konferenci prohlásil, že Letci jsou s přestupy i podpisy volných hráčů pro letošní léto s největší pravděpodobností hotovi. Flyers neprojevili kvůli vysokému věku zájem ani o Jaromíra Jágra, který si taktéž stále hledá nové angažmá.

Je opravdu těžké této spekulaci uvěřit a z hlediska Flyers, kteří chtějí sázet na mladíky, by příliš smysl nedávala. Velezkušený ruský obránce patřil v Montrealu i loni mezi elitní hráče, když během 62 zápasů nasbíral 36 kanadských bodů za 6 branek a 30 přihrávek. Markov byl navíc třetím nejvytěžovanějším hráčem Habs s průměrným časem 21 minut a 50 vteřin. Podle informací tak požaduje několikaletou smlouvu ročním platem okolo 6 milionů dolarů. Takovou smlouvu si Letci rozhodně nemohou dovolit.

Top