TOPlist



Review: Flyers 1:2 Sharks
3.12.2014 13:50

Hokejisté Flyers dnes v brzkých ranních hodinách odstartovali svůj třízápasový trip po Kalifornii. První zastávkou Letců z Philadelphie bylo SAP Center, kde dnes od 04:00 SEČ vyzvali domácí San José Sharks. Flyers se v úvodu ujali vedení, když přesilovou hru dokázal zužitkovat útočník Sean Couturier. Svůj první bod v NHL navíc zaznamenal dvacetiletý útočník Scott Laughton. Žralokům se podařilo ve druhé dvacetiminutovce srovnat, když se prosadil obránce Marc-Edouard Vlasic. Dlouho to vypadalo, že zápas bude muset rozhodnout až prodloužení, avšak nestalo se tak. Pouhých 12 vteřin před koncem totiž po obrovské chybě obránce Braydona Coburna rozhodl o výhře Sharks forvard Matt Nieto. Letci tak nezískali ani bod v již čtvrtém utkání v řadě.




Tým z Philadelphie momentálně příliš mnoho zraněných hráčů netrápí. Trenér Flyers Craig Berube se tak musel vinou zdravotních problémů obejít pouze bez dvou svých svěřenců. Mimo hru byl neustále útočník Ryan White, jenž laboruje se zraněním břicha. Do zápasu se San José nenastoupil ani dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen, jehož ze hry vyřadily krevní sraženiny. Pouze v roli náhradníků navíc dnešní duel sledovali obránci Michael Del Zotto, Carlo Colaiacovo a útočník Vicnent Lecavalier.

Trenér Letců Craig Berube se před dnešním zápase rozhodl opět pro změnu útočných formací svého celku. V elitním útoku se po boku Jakuba Voráčka a Clauda Girouxa představil rakouský forvard Michael Raffl, jenž nahradil Brayena Schenna, který se přesunul do druhého útoku, kde nastoupil společně se Scottem Laughtonem a Waynem Simmondsem. Ve třetím útoku se dnes představili Matt Read, Sean Couturier a Zac Rinaldo. Čtvrtý útok hrál pak ve složení Chris VandeVelde – Pierre-Edouard Bellemare – RJ Umberger.

Ani Sharks netrápí příliš početná marodka. Kouč Žraloků Todd McLellan se v dnešním utkání s Philadelphií musel obejít stejně jako Craig Berube pouze bez dvou zraněných hráčů. Mimo hru byl osmadvacetiletý útočník Tyler Kennedy, jehož trápí zranění v dolní části těla. Do zápasu s Flyers nezasáhl ani třetí brankář Sharks Troy Grosenick, kterého ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Pouze z tribuny sledovali dnešní zápas Barclay Goodrow a Mirco Mueller.

V brance Letců z Philadelphie se podle očekávání představila brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž v minulém utkání na ledě Madison Square Garden dostal volno na odpočinek. Šestadvacetiletý gólman předvedl v dnešním zápase se San José velice kvalitní výkon, avšak ani pouhé dva obdržené góly k výhře Flyers nestačily. Sharks vyslali na Masona celkem 27 střel, z nichž jich kanadský gólman dokázal zlikvidovat 25 – úspěšnost zákroků 92.6%

Také mužstvo z Kalifornie vsadilo v dnešním domácím zápase s Philadelphií na svou brankářskou jedničku, kterou je zkušený finský gólman Antti Niemi, jenž své brankářské kolegy mezi tři tyče příliš často nepoušní. Hokejisté Flyers vyslali na jedenatřicetiletého Fina 29 střel, z nichž do branky Žraloků prošel pouze přesilovkový projektil útočníka Seana Couturiera – úspěšnost zákroků 96.6%

• GÓLY:

Flyers: Sean Couturier (Scott Laughton, Andrew MacDonald)
Sharks: Marc-Edouard Vlasic (Tommy Wingels, Logan Couture), Matt Nieto (Tommy Wingels, Patrick Marleau)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
06:00 PHI S.COUTURIER(5) S.LAUGHTON(1) A.MACDONALD(3) 0:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
04:18 SJS J.SHEPPARD Nedovolené bránění
14:58 PHI S.COUTURIER Bitka (5 min)
14:58 SJS B.DILLON Bitka (5 min)

STŘELY:

Flyers: 6
Sharks: 16



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
37:44 SJS M.VLASIC(3) T.WINGELS(9) L.COUTURE(12) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
21:57 PHI N.GROSSMANN Podražení
29:50 SJS J.BRAUN Nedovolené bránění

STŘELY:

Flyers: 6
Sharks: 13




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
59:48 SJS M.NIETO(3) T.WINGELS(10) P.MARLEAU(15) 2:1

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 7
Sharks: 8











Další zápas čeká Flyers hned zítra ráno, tedy ve čtvrtek od 04:30 SEČ. Po nevydařeném zápase na ledě San José se Letci přesouvají na led silného Anaheimu Ducks. Oba celky na sebe narazily v samotném úvodu letošního ročníku ve Wells Fargo Center, kde se ze zisku dvou bodů radovali hostující Kačeři, kteří zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Dokáží svěřenci Craiga Berubeho Ducks vrátit v Honda Center poslední porážku?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz