TOPlist



Review: Flyers 2:5 Rangers
29.11.2014 23:30

Repríza patečního utkání mezi Letci z Philadelphie a Jezdci z New Yorku byla na programu dnes večer od 19:00 SEČ. Oba celky se přesunuly z Wells Fargo Center, kde dokázali uspět hostující Rangers, do Madison Sqaure Garden, kde dlouholeté divizní rivaly čekalo již třetí vzájemné utkání letošní sezóny. Úvod zápasu patřil týmu z Manhattanu, který díky přesné trefě Dericka Brassarda zužitkoval čtyřminutovou početní výhodu. Ještě v první třetině však Letci vyrovnali, když se prosadil obránce Nicklas Grossmann. Na začátku druhé třetiny se díky brance Jakuba Voráčka Letci dokonce dostali do vedení, ale to bylo ze strany Flyers vše. Rangers poté vsítili čtyři branky v řadě a před svými fanoušky dokázali zvítězit snadno 5:2.




Trenér Letců Craig Berube se před dnešním duelem rozhodl ke drobným změnám v sestavě svého mužstva. Ofenzivu Flyers podpořil Chris VandeVelde, jenž nahradil francouzského forvarda Pierra Edouarda Bellemara. Obránce Luke Schenn pak v defenzivě vystřídal Andrew MacDonalda. Spolu s Bellemarem a MacDonaldem sledoval dnešní zápas s Rangers pouze z tribuny obránce Carlo Colaiacovo.

Tým z Philadelphie nemá v současné době příliš mnoho starostí s velkým počtem zraněných hráčů. V sestavě Flyers se nepředstavil útočník Ryan White, jenž neustále laboruje se zraněním břicha. V Madison Sqaure Garden se pochopitelně nepředstavil ani velezkušený obránce Kimmo Timonen, jenž je mimo hru vinou krevních sraženin.

Hokejisty New Yorku Rangers v současné době netrápí vůbec žádná zranění. Do dnešního zápasu s Philadelphií nezasáhl pouze zkušený obránce Dan Boyle, který se před utkání necítil příliš dobře, a tak se jej kouč Alain Vigneualt rozhodl šetřit na další utkání. Zbytek svého celku měl trenér newyorských Jezdců plně k dispozici.

V brance Letců z Philadelphie se dnes podle očekávání představil dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž tak nahradil brankářskou jedničku Flyers Steve Masona, který odchytal páteční duel. Rodák z Hamiltonu sice v dnešním zápase předvedl několik fantastických zákroků a jen díky němu byli Letci neustále ve hře, avšak ani nakonec nestačilo. Rangers vyslali na Emeryho 34 střel, z nichž 30 jich dokázal zkušený Kanaďan zlikvidovat – úspěšnost zákroků 88.9%

Cam Talbot sice od Flyers v dosavadním průběhu letošního ročníku ještě nedostal branku, avšak dnes Jezdci vsadili na svou brankářskou jedničku Henrika Lundqvista. Také Švédský gólman předvedl podobně jako jeho protějšek Ray Emery velmi kvalitní výkon. Letci dnes na rodáka ze švédského Are vyslali 23 střel, z nichž do branky týmu z Manhattanu prošly pouhé 2 – úspěšnost zákroků 91.3%

• GÓLY:

Flyers:
Rangers:


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
02:50 NYR D.BRASSARD(7) R.NASH(9) D.STEPAN(10) 1:0
13:46 PHI N.GROSSMANN(2) J.VORACEK(23) B.SCHENN(9) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
01:00 PHI C.GIROUX Vysoká hůl (4 min)
18:13 PHI N.GROSSMANN Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 7
Rangers: 15



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
28:45 PHI J.VORACEK(9) B.SCHENN(10) C.GIROUX(20) 1:2
31:38 NYR J.FAST(1) K.KLEIN(3) J.MILLER(1) 2:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
27:00 NYR M.ZUCCARELLO Držení

STŘELY:

Flyers: 4
Rangers: 14




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
43:06 NYR D.BRASSARD(8) K.HAYES(5) K.KLEIN(4) 3:2
49:54 NYR J.MILLER(1) J.FAST(2) M.HUNWICK(7) 4:2
59:36 NYR L.STEMPNIAK(5) R.MCDONAGH(5) - 5:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
56:05 PHI J.VORACEK Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 12
Rangers: 6











Letci míří na trip do Kalifornie, kde postupně vyzvou týmu San José Sharks, Anaheimu Ducks a LA Kings. Jako první se Flyers představí v SAP Center, kde v noci z úterý na středu odehrají utkání s domácími Žraloky. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se nacházejí v ohromné krizi, když z posledních 9 zápasů hned 8krát prohráli? Dokáží se Letci zvednout a zvítězit? To sledujte ve středu ráno od 04:00 SEČ na našem webu.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz