Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 1:4 Rangers


Po krátké jednodenní pauze se série prvního kola letošního playoff mezi Flyers a Rengers přesunula za vyrovnaného stavu 1:1 z newyorské Madison Square Garden do Philadelphie. Obě mužstva se tak dnes v noci od 02:00 SEČ představila před vyprodanými ochozy Wells Fargo Center.

Minulý čtvrtek byl na programu první zápas série mezi těmito odvěkými divizními rivaly. Rangers v úvodním utkání jasně dominovali, díky čemuž dokázali zvítězit 4:1 a připsat si v sérii první bod. Svěřencům kouče Craiga Berubeho se však v neděli podařilo prolomit prokletí MSG, kde Flyers od roku 2011 nebyli schopni vyhrát. Letci i ve druhém zápase sice prohrávali, avšak vývoj utkání nakonec dokázali otočit a na ledě Jezdců zvítězili 4:2, čímž srovnali stav série.

Tým z Philadelphie nakonec v dnešním třetím duelu postrádal vinou zdravotních problémů pouze jednoho hráče. Mimo hru i nadále zůstává šestadvacetiletý forvard Steve Downie, jehož neustále trápí problémy po otřesu mozku, který utrpěl koncem března. Kanadský útočník se tak již v letošním ročníku na ledovou plochu s největší pravděpodobností nepodívá. Naopak zcela v pořádku je pětadvacetiletý gólman Flyers Steve Mason, jenž se do sestavy Letců vrátil po zranění v horní části těla. Rodák z Oakvillu dnes však pouze kryl záda zkušenějšímu Rayi Emerymu.

Také mužstvo z Manhattanu v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Stejně jako v předchozích duelech tak i dnes postrádal kouč Alain Vigneault pouze jediného hráče, kterým je dvaadvacetiletý forvard Chris Kreider, jenž laboruje se zraněním ruky. Jak již bylo avizováno před utkáním, trenér Rangers se rozhodl udělat v sestavě svého celku drobnou změnu. Ve třetí formaci se dnes představil důrazný útočník Dan Carcillo, který zaujal místo Jaspera Fastha.

I po návratu zraněného Steva Masona dostal v brance Letců z Philadelphie opět příležitost jedenatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž si v prvních dvou duelech vedl skvěle. Třetí zápas však již rodáku z Hamiltonu nevyšel zrovna podle představ. Jezdci na Emeryho vyslali 20 střel, z nichž hned čtyři skončily až za brankovou čarou – úspěšnost zákroků 80.0%. V brance Letců tak v závěrečných minutách dostal příležitost také Steve Mason, jenž byl na led poslán, aby se po zranění trochu rozchytal. Pětadvacetiletý gólman dokázal během sedmi odchytaných minut zneškodnit tři střely Rangers.

Jezdci z New Yorku vsadili i potřetí v řadě na svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu Henrika Lundqvista, jenž si po nepříliš vydařeném druhém duelu, kdy z 24 střel Letců inkasoval tři branky, spravil chuť, když zejména on dovedl svůj tým ke druhé výhře v sérii. Hokejisté Flyers dnes na dvaatřicetiletého švédského gólmana vyslali 32 střeleckých pokusů, z nichž 31 jich dokázal rodák z Are pochytat – úspěšnost zákroků 96.9%

• GÓLY:

Flyers: Mark Streit (Jakub Voráček, Claude Giroux)
Rangers: Derek Stepan (Rick Nash, Martin St. Louis), Martin St. Louis (Dan Girardi, Rick Nash), Dan Girardi (Brad Richards, Carl Hagelin), Dan Carcillo (Brian Boyle)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
03:54 NYR D.STEPAN(2) R.NASH(3) M.ST. LOUIS(3) 0:1
10:24 NYR M.ST. LOUIS(2) D.GIRARDI(1) R.NASH(4) 0:1
17:18 PHI M.STREIT(1) J.VORACEK(1) C.GIROUX(2) 1:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
05:35 PHI W.SIMMONDS Vysoká hůl
06:49 NYR B.POULIOT Krosček
10:49 PHI S.HARTNELL Vražení na hrazení
16:52 PHI K.TIMONEN Zdržování hry
16:57 NYR B.POULIOT Držení

STŘELY:

Flyers: 12
Rangers: 13




Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
25:17 NYR D.GIRARDI(1) B.RICHARDS(3) C.HAGELIN(1) 1:3

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
31:37 NYR C.HAGELIN Hrubost
31:37 NYR D.CARCILLO Hrubost
31:37 PHI J.VORACEK Hrubost
36:02 NYR D.DORSETT Napadení

STŘELY:

Flyers: 13
Rangers: 4




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
50:53 NYR D.CARCILLO(1) B.BOYLE(1) - 1:4

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
48:36 NYR D.CARCILLO Hákování
56:18 PHI W.SIMMONDS Hrubost

STŘELY:

Flyers: 7
Rangers: 6











Další zápas čeká oba týmy v noci z pátka na sobotu, kdy série pokračuje dalším zápasem na ledě philadelphského Wells Fargo Center. Dokáží Flyers opět srovnat krok nebo si Jezdci dokráčí pro třetí vítězství? To sledujte v noci z pátka na sobotu od 01:00 SEČ na našem webu.







Datum: 23.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz