Flyers CZ RSS



TOPlist


Preview: Flyers vs. Rangers




Již třetím zápasem dnes v noci od 02:00 SEČ pokračuje série prvního kola letošního playoff mezi Philadelphií Flyers a New Yorkem Rangers. Svěřenci kouče Craiga Berubeho dokázali v jednom ze dvou duelů na ledě Madison Square Garden vyhrát, tudíž se celá série přesouvá za vyrovnaného stavu 1:1 na led Letců do Wells Fargo Center.

Odvěcí rivalové a divizní soupeři mají za sebou zatím dva zápasy playoff. V prvním utkání uspěli Vigneaultovi svěřenci, kteří Flyers jasně přehráli a zvítězili 4:1. Do druhého duelu vstoupili lépe opět newyorští Jezdci, když se hned po 10ti minutách ujali vedení 2:0. Flyers však dokázali vývoj utkání otočit a nakonec zvítězili 4:2. Letcům tak v Madison Square Garden podařilo vyhrát poprvé od roku 2011.

Ani do třetího zápasu série zatím není schopen vinou zranění v horní části těla nastoupit pětadvacetiletý gólman Steve Mason, jenž svůj návrat po zranění nechce nikterak uspěchat. V dnešním duelu se nepředstaví ani důrazný kanadský forvad Steve Downie, jenž je se zraněním v horní části těla mimo hru na neurčito a v letošním ročníku již zřejmě do hry nezasáhne.

Jelikož kouč Flyers Craig Berube zřejmě nebude zasahovat do vítězné sestavy, tak budou i dnešní klání s Rangers pouze z tribuny sledovat obránci Erik Gustafsson, Hal Gill a útočníci Jay Rosehill, Tye McGinn a Chris VandeVelde. V sestavě Flyers se tak opět představí třiadvacetiletý nováček Jason Akeson, který ve třetím útoku nahradil zraněného Steva Downieho.

Newyorští Jezdci se dnes budou muset obejít pouze bez jediného zraněného hráče, jímž je dvaadvacetiletý forvard Chris Kreider, jenž laboruje se zraněním ruky. Trenér Rangers Alain Vigneault se rozhodl do dnešního utkání postavit důrazného útočníka Dana Carcilla, který by se měl představit ve třetím útoku po boku Carla Hagelina a Brada Richardse.

V brance Flyers se i potřetí v řadě představí jedenatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž v letošním playoff předvádí vynikající výkony. Právě rodák z Hamiltonu byl hlavní postavou druhého zápasu, během něhož dokázal zneškodnit 31 z 33 střel Rangers. Emery odchytal oba zápasy playoff s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 3.0 gólu na zápas. Záda bude Emerymu krýt americký brankář Cal Heeter.

Také Rangers dnes opět vsadí na gólmana, který odchytal oba předchozí duely a tím brankářská jednička Jezdců a dlouholetá opora Henrik Lundqvist, jemuž se minulý zápas příliš nevydařil, když z 24 střel Flyers inkasoval hned třikrát. Statistiky dvaatřicetiletého Švéda v letošním playoff jsou: úspěšnost zákroků 89.7% a průměr 2.02 gólu na zápas. Náhradním brankářem Jezdců bude opět Američan Cam Talbot.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
12/04/14 Steve Mason G Horní část těla
12/04/14 Steve Downie RW Horní část těla

Letci z Philadelphie se budou muset také ve třetím utkání playoff obejít bez dvojice svých hráčů. V brance Flyers se dnes vinou zranění v horní části těla nepředstaví pětadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu, a sice Steve Mason, který ještě není zcela připraven zasáhnout do utkání. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Letců je šestadvacetiletý forvard Steve Downie, jenž stejně jako Steve Mason laboruje se zraněním v horní části těla.

New York Rangers
Datum Hráč Post Zranění
12/04/14 Chris Kreider LW Ruka

Vinou zranění se budou muset Rangers obejít pouze bez jediného hráče. Mimo hru je kvůli zranění ruky dvaadvacetiletý americký útočník Chris Kreider. Zbytek svých svěřenců má trenér Alain Vigneault plně k dispozici.



Flyers (V-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
20.4.2014 Rangers vs. Flyers 2:4
18.4.2014 Rangers vs. Flyers 4:1
13.4.2014 Flyers vs. Hurricanes 5:6n
12.4.2014 Penguins vs. Flyers 3:4p
11.4.2014 Lightning vs. Flyers 4:2

Rangers (P-V-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
20.4.2014 Rangers vs. Flyers 2:4
18.4.2014 Rangers vs. Flyers 4:1
13.4.2014 Canadiens vs. Rangers 1:0
11.4.2014 Rangers vs. Sabres 2:1
9.4.2014 Rangers vs. Hurricanes 4:1









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK RANGERS








Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum: 23.4. 2014 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: Nova Sport


Datum: 22.4.2014
Autor: David Hél