TOPlist



Review: Flyers 2:1 Kings
7.12.2014 03:15

Třetí utkání proti kalifornskému celku a čtvrté utkání na ledě soupeře v řadě čekalo včera večer od 22:00 SEČ hokejisty Flyers, kteří po utkáních se San José a Anaheimem zavítali do Los Angeles, kde ve Staples Center vyzvali domácí Kings. Letci z Philadelphie začali proti úřadujícím šampiónům skvěle, když se hned v úvodu utkání dokázal prosadit kapitán Claude Giroux. Na začátku druhé dvacetiminutovky dokonce Flyers své vedení navýšili, když se trefil Wayne Simmonds. Králům z LA se z hole Justina Williamse podařilo snížit až na začátku třetí třetiny. Kings sice měli dostatek času na vyrovnání avšak ani přes mohutný tlak v závěru utkání překonat Steva Masona znovu nedokázali. Letci si tak z Los Angeles odvážejí dva veledůležité body.




Po úvodu sezóny, kdy celek z Philadelphie sužovalo jedno zranění za druhým, mají Flyers v současné době na marodce pouhé dva hráče. Do zápasu s Los Angeles nezasáhl útočník Ryan White, jenž od začátku letošního ročníku laboruje se zraněním břicha. Mimo hru na neurčito je dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen, jehož ze hry vyřadily krevní sraženiny. Pouze z tribuny v roli náhradníků sledovali zápas ve Staples Center obránci Luke Schenn, Carlo Colaiacovo a velezkušený forvard Vincent Lecavalier, jenž se do hry nedostal již třetí zápas.

Podobně jako Letce z Philadelphie, tak i losangeleské Kings momentálně netrápí příliš početná marodka. Vinou zranění včera loňským vítězům Stanley Cupu chyběl pouze jeden hráč, a sice zkušený slovenský útočník Marián Gáborík, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. V sestavě Králů se v duelu s Flyers nepředstavil ani ruský obránce Slava Voynov, jenž je neustále mimo hru vinou suspendace za domácí násilí. Zbytek svých svěřenců měl kouč Los Angeles Darryl Sutter plně k dispozici.

Mezi tři tyče Flyers se podle očekávání postavila brankářská jednička a obrovská opora týmu Steve Mason, pro něhož to byl třetí start v řadě. Šestadvacetiletý gólman dokázal navázat na své vynikající výkony z předešlých zápasů také v utkání s Kings a právě jemu mohou jeho spoluhráči děkovat za zisk obou důležitých bodů. Hokejisté Kings vyslali na rodáka z kanadského Oakvillu úctyhodných 38 střel, z nichž do branky Letců prošla pouze dorážka Justina Williamse – úspěšnost zákroků 97.4%

Jak již bylo avizováno před startem utkání, trenérský personál Kings nic nevymýšlel a do brankoviště svého celku poslal dlouholetou oporu a jedničku týmu z Los Angeles Jonathana Quicka. V dnešním zápase však jeden z nejlepších brankářů současnosti nedostál své reputaci, když svůj celek nedokázal nikterak výrazně podržet. Nutno podotknout, že se Quick oproti Masonovi zapotil o poznání méně. Hráči z Philadelphie vyslali na amerického gólmana jen 16 střel, z nichž jich Quick dokázal zlikvidovat 14 – úspěšnost zákroků 87.5%

• GÓLY:

Flyers: Claude Giroux (Mark Streit, Nicklas Grossmann), Wayne Simmonds (Sean Couturier, Andrew MacDonald)
Kings: Justin Williams (Jarret Stoll, Robyn Regehr)


GÓLY

04:35 PHI C.GIROUX(8) M.STREIT(11) N.GROSSMANN(4) 0:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
09:51 PHI M.READ Podražení
18:50 LAK B.MCNABB Držení

STŘELY:

Flyers: 7
Kings: 7



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
22:08 PHI W.SIMMONDS(11) S.COUTURIER(6) A.MACDONALD(5) 0:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
20:38 LAK J.STOLL Sekání
22:47 LAK D.BROWN Hákování
27:09 PHI M.STREIT Držení hole
29:25 PHI P.BELLEMARE Držení

STŘELY:

Flyers: 6
Kings: 15




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
44:09 LAK J.WILLIAMS(6) J.STOLL(7) R.REGEHR(3) 1:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
50:47 LAK J.STOLL Nedovolené bránění
55:09 PHI W.SIMMONDS Sekání
56:57 PHI R.UMBERGER Zdržování hry
58:34 LAK J.STOLL Hákování

STŘELY:

Flyers: 3
Kings: 16











Pětizápasový trip po stadionech soupeřů uzavřou svěřenci trenéra Craiga Berubeho v noci z úterý na středu, kdy se Flyers představí v Nationwide Areně, kde již potřetí v letošní sezóně vyzvou Columbus Blue Jackets. Oba předchozí zápasy se uskutečnily ve Wells Fargo Center a z obou si jak Flyers, tak Blue Jackets odnesli dva body. Dokáží Flyers proti trápícímu se Columbusu navázat na své povedené výkony z Kalifornie nebo se budou ze zisku dvou bodů radovat spoluhráči Scotta Hartnella? To sledujte v noci z úterý na středu od 01:00 SEČ.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz