TOPlist



Review: Flyers 3:2p Kings
29.10.2014 10:30

Po dvoudenním volnu na odpočinek čekal Letce z Philadelphie další domácí zápas. Ve Wells Fargo Center se dnes v noci od 00:00 SEČ představil celek Los Angeles Kings, tedy loňští vítězi Stenley Cupu. Hokejisté Flyers díky brankám Michaela Raffla a Chris VandeVelde sice proti Kings dvakrát vedli, avšak celek z LA dokázal pokaždé srovnat a vynutit si tak prodloužení. V tom se do úniku dostal třiadvacetiletý útočník Brayden Schenn, jenž s velkou dávkou štěstí dotlačil kotouč až za brankovou čáru.




Zpět do sestavy Flyers se v dnešním utkání s Kings vrátil čtyřiadvacetiletý kanadský forvard Zac Rinaldo, jenž ve čtvrtém útoku doplnil Chrise VandeVeldeho a Jasona Akesona. Trenér Flyers Craig Berube se tak musel obejít bez pětice svých svěřenců. Před vlastními fanoušky se dnes vinou zdravotních problémů nepředstavili útočníci Vincent Lecavalier (noha), Ryan White (břicho) a obránci Braydon Coburn (noha), Andrew MacDonald (dolní část těla) a dlouhodobě zraněný Kimmo Timonen (krevní sraženiny).

Také celek z Kalifornie dnes postrádal hned několik svých klíčových hráčů. Do utkání s Flyers vinou zranění v horní části těla nezasáhl slovinský střelec Anže Kopitar. Mimo hru by v dnešním duelu také slovenský forvard Marián Gáborík, jenž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním. Na marodce Králů je také útočník Trevor Lewis, jehož stejně jako Kopitara vyřadilo zranění v horní části těla. Posledním hráčem Kings, který do zápasu nezasáhl, je ruský obránce Slava Voynov, jenž je kvůli domácímu násilí suspendován na neurčito.

V brance Letců se i potřetí v řadě představil zkušenější z brankářské dvojice Flyers, a sice dvaatřicetiletý Ray Emery, jenž v posledních zápasech předváděl famózní výkony a vytlačil tak z branky svého kolegu Stevea Masona. Jeden takový předvedl rodák z Hamiltonu také proti úřadujícím šampionům, když dokázal zlikvidovat 38 ze 40ti střel soupeře – úspěšnost zákroků 95.0%

To Králové z Los Angeles dnes vsadili na svou oporu a brankářskou jedničku Jonathana Quicka, jenž patří k nejlepším gólmanům celé NHL. Svou pověst potvrdil osmadvacetiletý Američan také na ledě Philadelphie, kde předvedl vynikající výkon. Letci na Quicka vyslali 43 střel, z nichž do branky Kings prošly pouze 3 - úspěšnost zákroků 93.0%

• GÓLY:

Flyers: Michael Raffl (Jakub Voráček, Claude Giroux), Chris VandeVelde (Jakub Voráček, Nick Schultz), Brayden Schenn (bez asistence)
Kings: Tyler Toffoli (bez asistence), Mike Richards (Drew Doughty, Kyle Clifford)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
05:24 PHI M.RAFFL(5) C.GIROUX(9) J.VORACEK(10) 1:0
13:08 LAK T.TOFFOLI(5) - - 1:1
19:16 PHI C.VANDEVELDE(1) J.VORACEK(11) N.SCHULTZ(3) 2:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
08:14 LAK M.RICHARDS Podražení
11:34 LAK J.NOLAN Hákování
16:34 PHI W.SIMMONDS Držení

STŘELY:

Flyers: 20
Kings: 14



GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
21:09 PHI N.SCHULTZ Podražení

STŘELY:

Flyers: 7
Kings: 10




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
45:01 LAK M.RICHARDS(1) D.DOUGHTY(5) K.CLIFFORD(1) 2:2

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 14
Kings: 15




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
62:36 PHI B.SCHENN(3) - - 3:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
62:36 LAK J.QUICK Osobní trest (10 min)

STŘELY:

Flyers: 2
Kings: 1











Tým z Philadelphie nyní čeká menší trip na sluncem prozářenou Floridu, kde budou na programu další dvě utkání Flyers. Hned zítra se svěřenci kouče Craiga Berubeho představí v Tampě, kde od 00:30 SEČ vyzvou domácí Lightning, proti kterým se jim dlouhodobě příliš nedaří. Dokáží Letci zopakovat podobné výkony jako v posledních duelech a odvezou si z Tampy 2 body nebo se budou radovat domácí Blesky? To sledujte v noci ze čtvrtka na pátek od 00:30 SEČ na našem webu.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz