TOPlist



Review: Flyers 4:1 Panthers
7.11.2014 14:30

Další utkání letošní základní části mají za sebou hokejisté z Philadelphie, kteří dnes v noci od 01:00 SEČ přivítali na svém ledě mužstvo Floridy Panthers. Letci vstoupili do utkání velmi aktivně, což jim přineslo brzké dvoubrankové vedení. Ve druhé dvacetiminutovce pak Flyers své vedení ještě navýšili a do tabulky si tak připsali cenné dva body za vítězství 4:1.




Celek z Philadelphie se v dnešním utkání s Panthers musel obejít bez pětice zraněných hráčů. Vinou zdravotních problémů se tak před vlastními fanoušky nepředstavili obránci Braydon Coburn (noha), Andrew MacDonald (koleno), Kimmo Timonen (krevní sraženiny) a útočníci Michael Raffl (dolní část těla) a Ryan White (břicho). Pouze náhradníkem byl v dnešním duelu útočník Blair Jones.

Kvůli zranění rakouského útočníka Michaela Raffla byl kouč Flyers Craig Berube nucen ke změnám v sestavě. V první formaci se po boku Clauda Girouxa a Jakuba Voráčka představil Chris VandeVelde, jehož však v elitním útoku v průběhu utkání nahradil Wayne Simmonds. VandeVelde se tak přesunul do druhé formace k Vincentu Lecavalierovi a RJ Umbergerovi. Třetí útočná řada nastoupila ve stejném složení jako v předchozích zápasech, a sice Braydon Schenn – Sean Couturier – Matt Read. Zpět do sestavy Flyers se při zranění Michaela Raffla vrátil Jason Akeson, jenž ve čtvrtém útoku doplnil Pierra-Edouarda Bellemara a Zaca Rinalda.

To hokejisté z Floridy mohli mít před utkáním s Philadelphií alespoň malý důvod k radosti. Do sestavy Panthers se totiž po zranění v dolní části těla vrátil centr prvního útoku Aleksandr Barkov. Trenér Gerard Gallant tak na ledě Letců postrádal čtveřici svých svěřenců. V dresu Panthers se dnes nepředstavil Sean Bergenheim (nespecifikováno), Dave Bolland (třísla), Brandon Pirri (otřes mozku) a mladičký forvard Jonathan Huberdeau, jehož ze hry vyřadila nemoc.

Brankářská jednička Letců z Philadelphie Steve Mason se pomalu dostává zpět do formy. Díky vynikajícím výkonům z posledních utkání si šestadvacetiletý Kanaďan vynutil start také v dnešním duelu s Floridou a opět svým dalším téměř bezchybným výkonem dovedl svůj tým ke dvěma důležitým bodům. Hokejisté Panthers vyslali na Masona 35 střel, z nichž do branky Flyers prošla pouze dorážka Nicka Bjugstada – úspěšnost zákroků 97.1%

Také celek z Floridy vsadil v utkání na ledě Philadelphie na svou brankářskou jedničku Roberta Luonga, jenž v letošním ročníku pouští díky svým famózním výkonům Ala Montoyu do branky Panthers spíše sporadicky. Velezkušenému kanadskému gólmanovi se však dnešní zápas nevydařil podle jeho představ. Flyers vyslali na Luonga 25 střel, z nichž 21 jich dokázal rodák z Montrealu zneškodnit – úspěšnost zákroků 86.7%

• GÓLY:

Flyers: Sean Couturier (Brayden Schenn, Matt Read), Michael Del Zotto (Brayden Schenn, Sean Couturier), Pierre-Edouard Bellemare (Carlo Colaiacovo), Jakub Voráček (Claude Giroux, Mark Streit)
Panthers: Nick Bjugstad (Jimmy Hayes, Dmitry Kulikov)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
03:53 PHI S.COUTURIER(4) B.SCHENN(5) M.READ(4) 1:0
06:38 PHI M.DEL ZOTTO(1) B.SCHENN(6) S.COUTURIER(3) 2:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
07:58 PHI V.LECAVALIER Hákování
14:28 FLA D.MACKENZIE Hákování
18:01 PHI R.UMBERGER Nedovolené bránění

STŘELY:

Flyers: 6
Panthers: 10



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
22:50 PHI P.BELLEMARE(3) C.COLAIACOVO(1) - 3:0
31:50 FLA N.BJUGSTAD(1) J.HAYES(2) D.KULIKOV(2) 3:1
32:29 PHI J.VORACEK(6) C.GIROUX(13) M.STREIT(8) 4:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
30:28 PHI C.VANDEVELDE Vysoká hůl
39:05 PHI C.COLAIACOVO Krosček
39:17 FLA N.BJUGSTAD Podražení

STŘELY:

Flyers: 9
Panthers: 17




    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
45:33 FLA T.KOPECKY Sekání
45:33 PHI S.MASON Sekání
58:33 FLA V.TROCHECK Krosček
58:33 PHI V.LECAVALIER Krosček

STŘELY:

Flyers: 11
Panthers: 12











Svěřenci kouče Craiga Berubeho budou pokračovat v sérii domácích utkání hned v noci ze soboty na neděli, kdy na svém ledě ve Wells Fargo Center přivítají tým Colorada Avalanche. Laviny letos neprožívají zrovna vydařený vstup do sezóny, když během 15ti zápasů dokázali nasbírat pouze 13 bodů a na kontě mají jen 3 vítězství v základní hrací době. Dokáží Flyers zvítězit i potřetí v řadě? To sledujte v noci ze soboty na neděli od 01:00 SEČ.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz