Flyers CZ RSS



TOPlist


Preview: Flyers vs. Panthers




Po nedělním utkání s Buffalem Sabres čeká mužstvo Craiga Berubeho další z týmů, kteří již nemají žádnou šanci na postup do letošních vyřazovacích bojů. Flyers se totiž dnes v noci od 01:30 SEČ představí na ledě BB&T Center, kde vyzvou domácí Floridu Panthers. V případě, že si dnes Letci odvezou z města Sunrise dva body, definitivně si zajistí účast v blížícím se playoff.

Panthers a Flyers na sebe v dosavadním průběhu letošního ročníku již dvakrát narazili a pokaždé se z výhry radovala domácí mužstva. Hned v úvodu sezóny se oba celky utkaly na ledě Philadelphie, kde dokázali zvítězit Letci těsně 2:1. Druhé čili odvetné utkání bylo na programu koncem listopadu na Floridě, kde Panthers zejména díky dvěma brankám Seana Bergenheima zvítězili 3:1.

Kouč Letců Craig Berube dnes potvrdil, že se do utkání s Panthers s největší pravděpodobností zapojí také šestadvacetiletý útočník Steve Downie, jehož v posledních týdnech trápilo zranění v horní části těla. Jediným hráčem, který bude Flyers na ledě Floridy chybět je důrazný útočník Zac Rinaldo, jenž od disciplinární komise vyfasoval čtyřzápasový trest za faul na obránce Sabres Chada Ruhwedela. V sestavě Letců by se tak měl i dnes představit Jay Rosehill.

To svěřence trenéra Petera Horacheka trápí momentálně zranění mnohem více než Letce z Philadelphie. Panthers budou v utkání s Flyers postrádat pětici zraněných hráčů. Do hry tak vinou zdravotních problémů nezasáhnou útočníci Jonathan Huberdeau (horní část těla), Brad Boyes (záda), Aleksander Barkov (koleno), Tomáš Kopecký (hlava) a obránce Tom Gilbert (kýla).

Po poměrně jednoduchém utkání s Buffalem Sabres, kdy Šavle ohrožovali branku Flyers spíše sporadicky, by dnes v brance Letců měl opět nastoupit pětadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu Steve Mason. Brankářská jednička Flyers odchytala v letošním ročníku již 59 zápasů s procentuální úspěšností 91.6% a průměrem 2.52 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt jedenatřicetiletý Ray Emery.

Také Panthers vsadí v dnešním utkání na svou staronovou brankářskou jedničku, kterou je velezkušený Roberto Luongo, jehož vedení Floridy získalo koncem letošního přestupového období z Vancouveru, kam jej v roce 2006 vyměnilo. Pětatřicetiletý Kanaďan odchytal v letošní sezóně v dresu Panthers 12 utkání s procentuální úspěšností 92.3% a průměrem 2.45 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -

Tým z Philadelphie momentálně netrápí vůbec žádná zranění. Jediným hráčem mimo hru je třiadvacetiletý útočník Zac Rinaldo, jenž si odpykává svůj čtyřzápasový trest. Zbytek týmu má Craig Berube plně k dispozici.

Florida Panthers
Datum Hráč Post Zranění
06/04/14 Jonathan Huberdeau C Horní část těla
01/04/14 Brad Boyes RW Záda
27/03/14 Tom Gilbert D Kýla
22/02/14 Aleksander Barkov C Koleno
22/02/14 Tomáš Kopecký LW Hlava

Kouč Peter Horachek bude v utkání s Flyers postrádat pětici svých svěřenců. Do zápasu s Letci nezasáhne mladičký ruský útočník Aleksander Barkov, kterého ze hry vyřadilo zranění kolene. V sestavě Panthers se nepředstaví ani dvacetiletý forvard Jonathan Huberdeau, jenž laboruje se zraněním v horní části těla. Mimo hru je také zkušený kanadský útočník Brad Boyes, kterého trápí zranění zad. Mezi zraněným hráči Floridy je taktéž obránce Tom Gilbert, jehož ze hry vyřadila kýla. Posledním hráčem na marodce Panthers je slovenský forvard Tomáš Kopecký.



Flyers (V-P-P-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
7.4.2014 Flyers vs. Sabres 5:2
5.4.2014 Bruins vs. Flyers 5:2
4.4.2014 Flyers vs. Blue Jackets 0:2
2.4.2014 Blues vs. Flyers 1:0n
30.3.2014 Flyers vs. Bruins 3:4n

Panthers (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
5.4.2014 Panthers vs. Flames 1:2
2.4.2014 Islanders vs. Panthers 4:2
1.4.2014 Panthers vs. Devils 3:6
30.3.2014 Canadiens vs. Panthers 4:1
28.3.2014 Hurricanes vs. Panthers 3:0









BB&T Center (dříve také BankAtlantic Center ,Broward County Civic Arena, National Car Rental Center a Office Depot Center) je multifunkčí hala, která se nachází ve městě Sunrise na Floridě. V BB&T Center se odehrává také celá řada kulturních akcí včetně koncertů. Stadion je domovem Floridy Panthers (NHL) a dříve také Miami Caliente (Lingerie Football League) a Floridy Pit Bulls (American Basketball Association). Kapacita haly pro hokejové zápasy je 17.040 míst. Arena byla slavnostně otevřena 3. října 1998 a celkové náklady na stavbu činily 249 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






FLORIDA PANTHERS








Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Datum: 9.4. 2014 (01:30 SEČ)
Stadion: BB&T Center (Sunrise, Florida)
TV: -


Datum: 8.4.2014
Autor: David Hél