TOPlist



Review: Flyers 4:2 Red Wings
26.10.2014 09:40

Již osmé utkání letošního ročníku NHL čekalo dnes v noci od 01:00 SEČ hokejisty Flyers, kteří se vrátili po třízápasové sérii venkovních duelů zpět na domácí led do Wells Fargo Center, kde vyzvali mužstvo Detroitu Red Wings. I přes nikterak přesvědčivý výkon dokázali Letci Rudým Křídlům nasázet čtyři góly a zejména díky vynikajícímu výkonu Raye Emeryho se tým z Philadelphie nakonec radoval se zisku cenných dvou bodů.




Trenér Flyers Craig Berube má v současné době velké starosti s rozsáhlou marodkou svého kádru. Letci se museli dnes v noci vinou zdravotních problémů obejít bez šestice svých hráčů. Ve Wells Fargo Center se tak nepředstavili útočníci Vincent Lecavalier (noha), Zac Rinaldo (horní část těla), Ryan White (břicho) a obránci Braydon Coburn (noha), Andrew MacDonald (dolní část těla) a dlouhodobě zraněný Kimmo Timonen (krevní sraženiny).

Svůj debut v NHL si v utkání s Red Wings odbyl teprve jedenadvacetiletý obránce Shayne Gostisbehere, který byl po zranění Andrew MacDonalda povolán z farmy Lehigh Valley Phantoms. Mladičký Američan se představil ve třetím obranném páru společně s Luke Schennem a vedl se velmi dobře. V odlišném složení nastoupil také čtvrtý útok, kde se představil Blair Jones, jenž zastoupil zraněného Zaca Rinalda.

To celek z Detroitu momentálně příliš rozsáhlá marodka netrápí. Red Wings se musel v utkání s Philadelphií obejít bez trojice hráčů. V zápase s Flyers se tak kvůli zranění nepředstavili útočníci Johan Franzen (třísla), Daniel Alfedsson (záda) a Anthony Mantha (noha).

Podruhé v řadě dostal v brance Letců z Philadelphie příležitost dvaatřicetiletý gólman Ray Emery, jenž se další příležitost vysloužil díky skvělému výkonu na ledě Penguins. Rodák z kanadského Hamiltonu předvedl další oslnivý výkon také dnes, kdy svůj tým držel za stavu 0:1 neustále ve hře a jen díky němu se nakonec Flyers mohli radovat se zisku dvou bodů. Red Wings vyslali na Emeryho 37 střel, z nichž do branky Letců prošly pouze dvě – úspěšnost zákroků 94.6%

Také kouč Rudých Křídel Mike Babcock nechal svou brankářskou jedničku Jimmyho Howarda odpočívat a do brankoviště tak poslal třicetiletého Švéda Jonase Gustavssona, jenž neměl ani zdaleka tolik práce jako jeho protějšek Ray Emery. Letci však rodákovi z Danderydu udělili lekci z produktivity, když z 16 střel dokázal skórovat hned čtyřikrát - úspěšnost zákroků 81.3%

• GÓLY:

Flyers: Nicklas Grossmann (Chris VandeVelde, Michael Raffl), Michael Raffl (Jakub Voráček, Michael Del Zotto), Brayden Schenn (Jakub Voráček, Mark Streit), Michael Raffl (Michael Del Zotto, Claude Giroux)
Red Wings: Riley Sheahan (Andrej Nestrašil, Tomáš Jurčo), Pavel Datsyuk (Darren Helm)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
15:33 DET R.SHEAHAN(1) A.NESTRASIL(1) T.JURCO(2) 0:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
05:25 DET H.ZETTERBERG Držení
07:47 PHI M.READ Vysoká hůl
11:10 DET K.QUINCEY Držení

STŘELY:

Flyers: 5
Red Wings: 11



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
38:21 PHI N.GROSSMANN(1) C.VANDEVELDE(1) M.RAFFL(1) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
30:03 PHI C.GIROUX Sekání
35:13 DET J.ERICSSON Hákování
38:54 PHI B.SCHENN Filmování
38:54 DET A.NESTRASIL Hákování

STŘELY:

Flyers: 3
Red Wings: 13




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
46:01 PHI M.RAFFL(3) J.VORACEK(8) M.DEL ZOTTO(4) 2:1
46:43 DET P.DATSYUK(1) D.HELM(4) - 2:2
51:05 PHI B.SCHENN(2) J.VORACEK(9) M.STREIT(6) 3:2
59:29 PHI M.RAFFL(4) M.DEL ZOTTO(5) C.GIROUX(8) 4:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
41:45 DET J.ANDERSSON Zdržování hry
43:21 PHI R.UMBERGER Podražení
59:59 DET K.QUINCEY N.KRONWALL

STŘELY:

Flyers: 9
Red Wings: 13











Hokejisty Flyers nyní čeká dvoudenní volno, po němž vyzvou na domácím ledě ve Wells Fargo Center loňské šampióny, a sice mužstvo Los Angeles Kings. Zpět do Philadelphie se tak vrátí dvojice útočníků Mike Richards a Jeff Carter, kteří dres Letců oblékali šest sezón. Dokáží svěřenci kouče Craiga Berubeho navázat na poslední dvě výhry také proti Králům z LA? To sledujte v noci z úterý na středu od 00:00 SEČ na našem webu.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz