TOPlist



Preview: Flyers vs. Stars
10.3.2015 22:15

Po velmi nevydařeném víkendu, jenž zřejmě s největší pravděpodobností rozhodl o osudu letošní sezóny Letců z Philadelphie se svěřenci kouče Craiga Berubeho vracejí zpět do Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 00:00 SEČ vyzvou před vlastním publikem tým Dallasu Stars. Stejně jako Flyers, tak i tým Lindyho Ruffa má v letošním ročníku NHL velmi mizivé šance na postup do letošního vyřazovacích bojů. Dallaské Hvězdy mají totiž v současné době po 66 odehraných zápasech na kontě celkem 68 bodů a v tabulce Západní konference jim se ztrátou 9 bodů na poslední postupovou příčku patří až 12. pozice. Hokejisté z Dallasu mají navíc jednu z nejhorších defenziv v lize. Stars letos obdrželi již 220 branek, což je v průměru 3.33 gólu na zápas.




Flyers a Stars na sebe během letošní základní části již jednou narazili, a tak se dnes oba celky střetnou v letošní sezóně naposledy. První vzájemný duel těchto dvou týmů byl na programu v polovině října na ledě American Airlines Center, kde byl k vidění divácky velmi atraktivní duel. Po 60ti minutách byl stav utkání 5:5, když se za Flyers dokázali prosadit Sean Couturier, Brayden Schenn, Andrew MacDonald, Jakub Voráček, Michael Raffl a za Dallas skóroval dvakrát Trevor Deley a po jedné brance přidali Erik Cole, Jamie Benn a Jason Spezza. Utkání tak dospělo až do prodloužení, kde přesilovou hru Letců dokázal zužitkovat kapitán Claude Giroux. Pro Letce to tehdy byla vůbec první výhra v tomto ročníku NHL.

Tým z Philadelphie bude také v dnešním zápase s Dallasem postrádat vinou zranění trojici svých hráčů. V sestavě Flyers se tedy nepředstaví čtyřiadvacetiletý kanadský zadák Michael Del Zotto, který by měl svému celku chybět kvůli zranění v dolní části těla zhruba týden. Mimo hru je stále ještě také zkušený švédský obránce Nicklas Grossmann, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Rodák ze Stockholu se však již zapojil do tréninku a ve čtvrtek by měl být připraven na návrat. Posledním hráčem na marodce Letců je český obránce Radko Gudas, jenž laboruje se zraněním kolene. Pouze z tribuny bude dnešní zápas sledovat útočník RJ Umberger, jehož v sestavě nahradí Vincent Lecavalier.

To tým z Dallasu trápí momentálně mnohem více zranění než práce Letce z Philadelphie. Trenér Lindy Ruff se dnes ve Wells Fargo Center bude muset obejít hned bez šestice zraněných hráčů. Do zápasu duelu nezasáhnou obránci Jason Demers (nemoc), John Klingberg, Trevor Daley (oba dolní část těla) a útočníci Travis Moen (horní část těla), Valerij Ničuškin (kyčel) a dlouhodobě zraněný Rich Peverley, jehož během loňského ročníku postihl na lavičce Stars srdeční kolaps. Dobrou zprávou pro fanoušky Stars se alespoň návrat hvězdného forvarda Tylera Seguina, jenž ve svém prvním utkání po zranění zaznamenal dvě branky.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes se mezi tři tyče Letců z Philadelphie postaví šestadvacetiletá brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž odchytal pět posledních zápasů svého celku. Rodák z kanadského Oakvillu odchytal během dosavadního průběhu letošní sezóny celkem 40 zápasů s úspěšností zákroků 92.2% a průměrem 2.33 gólu na zápas. I dnes bude Masonovi krýt záda dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery.

Trenérský personál celku z Dallasu ještě neoznámil, který z brankářů dnes bude střežit svatyni Stars, avšak s největší pravděpodobností by to měl být jedenatřicetiletý finský gólman Kari Lehtonen, jenž své brankářské kolegy mezi tři tyče příliš často nepouští. Rodák z Helsinek odchytal během základní části již 53 zápasů s úspěšností zákroků 90.5% a průměrem 2.98 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Stars by tak měl být šestadvacetiletý Švéd Jhonas Enroth, jehož vedení Hvězd získalo z Buffala.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
03/03/15 Nicklas Grossmann D Horní část těla
08/03/15 Michael Del Zotto D Dolní část těla


Dallas Stars
10/03/15 Jason Demers D Nemoc
07/03/15 John Klingberg D Dolní část těla
04/03/15 Trevor Daley D Dolní část těla
18/02/15 Travis Moen LW Horní část těla
18/02/15 Valeri Nichushkin RW Kyčel
09/10/14 Rich Peverley C Srdce




Flyers (P-PP-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
8.3.2015 Devils vs. Flyers 5:2
7.3.2015 Bruins vs. Flyers 3:2p
6.3.2015 Flyers vs. Blues 3:1
1.3.2015 Flyers vs. Flames 2:3p
1.3.2015 Flyers vs. Rangers 4:2

Stars (P-V-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
8.3.2015 Lightning vs. Stars 5:4
6.3.2015 Panthers vs. Stars 3:4
4.3.2015 Stars vs. Islanders 3:2
2.3.2015 Stars vs. Ducks 1:3
28.2.2015 Stars vs. Avalanche 4:5p









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






DALLAS STARS








Philadelphia Flyers vs. Dallas Stars
Datum:11. 3. 2015 (00:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél