TOPlist



Review: Flyers 4:3 Avalanche
9.11.2014 09:50

Již třetí utkání v řadě na domácím ledě mají za sebou hokejisté Flyers, kteří dnes v noci od 01:00 SEČ před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center vyzvali hostující Colorado Avalanche. Stejně jako v předchozích utkáních, tak i proti Lavinám se svěřenci kouče Craiga Berubeho dostali v první dvacetiminutovce do vedení, když se těsně před koncem prosadil Claude Giroux. Ve druhé třetině pak Letci své vedení navýšili na 4:0, když se dokázali prosadit Brayden Schenn, Wayne Simmonds a podruhé v utkání kapitán Claude Giroux. Ve třetí části však Flyers polevili a jejich laxní přístup se jim téměř vymstil, když Colorado góly Maxe Talbota, Alexe Tanguaye a Zacha Redmonda snížilo na konečných 4:3.




Do sestavy Letců z Philadelphie se po zranění nohy vrátil zkušený obránce Braydon Coburn, jenž byl mimo hru od začátku letošní sezóny. Jen co se však Flyers jeden zadák vrátil, druhý se ihned zranil. Zápas s Coloradem totiž nedokončil pětadvacetiletý Luke Schenn, jenž podle prvních informace utrpěl zranění ramene. Trenér Flyers Craig Berube se dnes navíc musel obejít bez obránců Andrew MacDonalda (koleno), Kimmo Timonena (krevní sraženiny) a útočníci Michaela Raffla (dolní část těla) a Ryana Whitea (břicho). V roli náhradníků utkání s Avs sledovali Blair Jones a Carlo Colaiacovo.

Stejně jako Flyers, tak i mužstvo z Denveru se dnes na ledě Wells Fargo Center muselo obejít bez čtveřice svých hráčů. Vinou zdravotních problémů se v sestavě Lavin nepředstavili Brad Stuart (noha), Ryan Wilson (rameno), Jesse Winchester (otřes mozku) a Patrick Bordeleau (záda). Pouze z tribuny dnešní utkání v roli náhradníka sledoval velezkušený útočník Danny Briere, jenž v oranžovo-černém dresu působil dlouhých 7 sezón.

V brance týmu z Philadelphie se v utkání s Avalaneche podle očekávání představila brankářská jednička Flyers Steve Mason, pro něhož to byl již čtvrtý start v řadě. Až do třetí třetiny to vypadalo, že šestadvacetiletý Kanaďan nebude mít v utkání příliš práce. Opak byl však pravdou. Hokejisté Colorada vyslali na rodáka z kanadského Oakvillu 39 střel, z nichž 36 jich dokázal urostlý gólman zneškodnit – úspěšnost zákroků 92.3%

Jak již bylo avizováno před utkáním, trenér Lavin Patrick Roy poslal v dnešním utkání mezi tři tyče náhradního brankáře Reta Berru, jenž se přes Semjona Varlamova do branky Avalanche příliš nedostává. Utkání s Flyers nevyšlo rodákovi ze švýcarského Bulachu zřejmě úplně podle jeho představ, když hned 4 z 27 střel skončily až za jeho zády – úspěšnost zákroků 85.2%

• GÓLY:

Flyers: Claude Giroux (Wayne Simmonds, Jakub Voráček), Wayne Simmonds (Claude Giroux, Jakub Voráček), Brayden Schenn (Matt Read, Nick Schultz), Claude Giroux (Vincent Lecavalier, Jakub Voráček)
Avalanche: Maxime Talbot (bez asistence), Alex Tanguay (Tyson Barrie, Dennis Everberg), Zach Redmond (Maxime Talbot)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
19:57 PHI C.GIROUX(3) W.SIMMONDS(4) J.VORACEK(14) 1:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
07:25 COL Z.REDMOND Hákování
14:42 PHI N.SCHULTZ Nedovolené bránění
19:07 COL N.MACKINNON Vražení na hrazení (5 min)

STŘELY:

Flyers: 11
Avalanche: 9



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
22:48 PHI W.SIMMONDS(7) C.GIROUX(14) J.VORACEK(15) 2:0
31:24 PHI B.SCHENN(4) M.READ(5) N.SCHULTZ(4) 3:0
36:22 PHI C.GIROUX(4) V.LECAVALIER(3) J.VORACEK(16) 4:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
34:06 PHI B.SCHENN Bitka (5 min)
34:06 COL J.IGINLA Bitka (5 min)
34:40 COL C.MCLEOD Hrubost
35:05 COL N.GUENIN Vysoká hůl
40:00 PHI W.SIMMONDS Nesportovní chování

STŘELY:

Flyers: 10
Avalanche: 9




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
42:29 COL M.TALBOT(1) - - 4:1
46:46 COL A.TANGUAY(6) T.BARRIE(9) D.EVERBERG(2) 4:2
41:38 COL Z.REDMOND(1) M.TALBOT(3) C.MCLEOD(2) 4:3

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
48:53 PHI B.COBURN Držení hole
57:11 PHI B.COBURN Držení

STŘELY:

Flyers: 6
Avalanche: 21











Svěřence kouče Craiga Berubeho nyní čeká pětidenní volno. Letci tedy mají před dalším zápasem dostatek času na regeneraci a nabrání sil. Nadcházející duel tak Flyers čeká až příští pátek, kdy se ve Wells Fargo Center představí Columbus Blue Jacket v čele s miláčkem philadelphského publika Scottem Hartnellem. Modrokabátníci prožívají mizerný vstup do sezóny, když z posledních 8 utkání nedokázali ani jednou zvítězit. Dokáží tak Letci i po téměř týdenní pauze navázat na své současné výkon a získat proti trápícímu se Columbusu další 2 body? To sledujte v noci z pátka na sobotu od 01:00 SEČ.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz