forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Flames

27.11.2016 21:30

Po kratičkém volnu čeká hokejisty z Philadelphie další utkání letošní základní části. Flyers se dnes v noci od 01:30 SEČ představí před vlastními příznivci ve Wells Fargo Center, kde tentokrát přivítají tým Calgary Flames. Letcům se v posledních zápasech příliš nedaří, když v pátečním domácím duelu nestačili na NY Rangers, kterým podlehli těsně 2:3. Naopak Flames se ve venkovních zápasech poslední dobou daří skvěle, když z posledních čtyř zápasů dokázali vyhrát hned třikrát.



Jelikož se dnešní soupeři nacházejí v odlišných konferencích v loňském ročníku na sebe Flyers a Flames narazili celkem dvakrát. První vzájemný duel se uskutečnil ve Scotiabank Saddledome, čili na ledě Plamenů. Diváci v Calgary sledovali velmi vyrovnaný zápas, který za stavu 2:2 dospěl až do prodloužení, v němž bonusový bod zajistil domácím švédský forvard Mikael Backlund. Na jaro však svěřenci kouče Davea Hakstola Flames prohru vrátili na domácím ledě ve Philadelphii, kde i díky hattricku Braydena Schenna zvítězili 5:3.

Plameny z Calgary figurují v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1980, což znamená, že Flyers a Flames spolu odehráli již řadu utkání. Dnešní soupeři se ve své historii utkali celkem šestaosmdesátkrát – 34 výher si připsali Letci z Philadelphie, 30 výher mají na kontě hokejisté z Calgary a čtyřikrát si oba celky doby rozdělily. Na domácím ledě přivítali Flyers hráče Flames v celkem 33 zápasech, z nichž 18 dotáhli do vítězného konce domácí hokejisté, třináctkrát se radovali hosté a dva zápasy skončily remízou.

Stejně jako v minulých zápasech, tak i dnes budou Letci z Philadelphie postrádat osmadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který laboruje se zraněním kolene. Stejné zranění jako Neuvirtha vyřadilo během tohoto týdne ze hry také třiadvacetiletého kanadského útočníka Seana Couturiera, který by měl být mimo hru zhruba měsíc. Na marodce Flyers je pak stále také zkušený kanadský útočník Boyd Gordon, kterého do zápasu s Flames nepustí zranění v horní části těla. V sestavě Letců bude nově chybět také obránce Brandon Manning, jehož vynechá zápas s Flames vinou podezření na otřes mozku. Pouze z hlediště v roli zdravých náhradníků by pak zápas měli sledovat obránci Andrew MacDonald a Nick Schultz.

Tým z Calgary by měl v dnešním zápase na ledě Philadelphie vinou zdravotních problémů postrádat trojici hráčů. Mimo hru je v současné době jeden z nejlepších mladých útočníků v lize, a to americký forvard Johnny Guadreau. Hokejista z přezdívkou Johnny Hockey dnes nenastoupí kvůli zranění prstu. V sestavě Flames se nepředstaví ani český obránce Ladislav Šmíd, který laboruje se zraněním krku. Posledním zraněným hráčem Plamenů je pak útočník Lance Bouma, jehož vyřadilo zranění ramene.

Trenér Dave Hakstol sice po včerejším tréninku nechtěl prozradit, který z brankářů se dnes proti Flames postaví mezi tři tyče, avšak podle všech informací by to měl být teprve dvaadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz, který by si tak měl konečně odbýt svůj debut v nejlepší lize na světě. Rodák z Edisonu předváděl letos v AHL velmi kvalitní výkony, kde v dresu Lehigh Valley Phantoms odchytal 8 zápasů s úspěšností zákrok 92.7% a průměrem 2.39 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců by tak dnes měl být mnohem zkušenější Steve Mason, který odchytal šest zápasů v řadě.

Podobně jako Flyers, tak ani Flames nemají momentálně stálou brankářskou jedničku. Kouč Plamenů Glen Gulutzan vsadí dnes na třicetiletého kanadského gólmana Chada Johnsona. Rodák ze Saskatoonu odchytal v letošním ročníku základní části celkem 11 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 1.98 gólu na zápas. Záda by tak měl Johnsonovi krýt jeho kolega, a sice jedenatřicetiletý Brian Elliot.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
23/11/16 Sean Couturier C Koleno
15/11/16 Michal Neuvirth G Koleno
05/11/16 Boyd Gordon C Horní část těla


Calgary Flames
Datum Hráč Post Zranění
26/11/16 Kris Versteeg RW Nespecifikováno
23/11/16 Lance Bouma LW Rameno
22/11/16 Johnny Gaudreau LW Prst
01/10/16 Ladislav Šmíd D Krk




Flyers (P-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
25.11.2015 Flyers vs. Rangers 2:3
24.11.2015 Lightning vs. Flyers 4:2
23.11.2015 Panthers vs. Flyers 1:3
19.11.2015 Flyers vs. Lightning 0:3
18.11.2015 Flyers vs. Jets 5:2

Flames (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
26.11.2016 Bruins vs. Flames 1:2
24.11.2016 Blue Jackets vs. Flames 0:2
22.11.2016 Sabres vs. Flames 4:2
21.11.2015 Red Wings vs. Flames 2:3
19.11.2015 Flames vs. Blackhawks 2:3





PHILADELPHIA FLYERS






CALGARY FLAMES










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Datum: 28.11. 2016 (01:30 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV: -


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS