Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 5:6n Hurricanes


Poslední utkání letošní základní části mají za sebou hokejisté Philadelphie Flyers. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se k poslednímu zápasu před blížícím se playoff vrátili zpět do Wells Fargo Center, kde dnes od 21:00 SEČ přivítali mužstvo Caroliny Hurricanes, pro něž to byl vinou neúčasti v letošních vyřazovacích bojích vůbec poslední zápas tohoto ročníku.

Flyers a Canes na sebe v dosavadním průběhu základní části narazili již třikrát a pokaždé se ze zisku dvou cenných bodů radovali svařenci trenéra Kirka Mullera. Před svými fanoušky v PNC Areně dokázali Hurricanes zvítězit 2:1 a 2:1 po prodloužení. Na ledě Philadelphie pak Hurikáni koncem ledna uspěli výsledkem 3:2.

Jak již bylo avizováno před utkáním kouč Craig Berube se některým svým svěřencům rozhodl dát pro dnešní poměrně bezvýznamný zápas volno na odpočinek. V sestavě Letců se tak nepředstavil obránce Andrew MacDonald, na jehož místo se vrátil Kimmo Timonen a Michael Raffl, kterého ve třetím útoku nahradil nejproduktivnější hráč Phantoms Jason Akeson, jenž se hned v první třetině připsal skvělou asistenci na gól Matta Reada.

Některé z hráčů Flyers trápí před startem playoff drobná zranění, která tak dnes měli možnost doléčit. V brance Letců se tak nepředstavil pětadvacetiletý gólman Steve Mason, jenž musel vinou zranění v horní části těla odstoupit ze včerejšího duelu s Penguins. Do zápasu s Hurricanes nezasáhl ani obránce Nicklas Grossmann, jenž laboruje se zraněním kotníku. V sestavě Philadelphie se tak i dnes představili obránci Erik Gustafsson, Hal Gill a útočníci Jay Rosehill a Tye McGinn.

Hokejisté z města Raleigh se ve svém posledním utkání letošního ročnímu museli obejít bez trojice zraněných hráčů. Ve Wells Fargo Center se dnes kvůli zranění v horní části těla nepředstavil ruský útočník Alexander Sjomin. Mimo hru byl také slovenský bek Andrej Sekera, jehož ze hry vyřadilo zranění břicha. Posledním hráčem na marodce Hurricanes je velezkušený finský zadák Joni Pitkanen, jenž od začátku sezóny laboruje se zraněním paty.

Svůj debut v nejprestižnější hokejové lize na světě si dnes odbyl pětadvacetiletý americký gólman Cal Heeter, jehož vedení Flyers po zranění Steva Masona povolalo z farmy Adirondack Phantoms. Rodák ze St. Louis však neprožil svůj první zápas v NHL podle představ, když během první třetiny inkasoval hned třikrát. Hurricanes vyslali na Heetera 38 střel, z nichž 33 jich dokázal pochytat – úspěšnost zákroků 86.8%

Svatyni hokejistů z Caroliny dnes podle očekávání hájil sedmadvacetiletý rodák z kazašského Kamenogorsku, a sice Anton Chudobin, jemuž se v letošním ročníku opravdu dařilo (úspěšnost zákroků 92%, průměr 2.23 gólů na zápas). V zápase s Flyers Chudobin předvedl několik vynikajících zápasů, avšak ze 44 střel kapituloval hned pětkrát – úspěšnost zákroků 88.6%

• GÓLY:

Flyers: Matt Read (Jason Akeson, Mark Streit), Kimmo Timonen (Claude Giroux, Jakub Voráček), Wayne Simmonds (Tye McGinn), Sean Couturier (bez asistence), Wayne Simmonds (Mark Streit, Kimmo Timonen)
Hurricanes: eff Skinner (Riley Nash, Mike Komisarek), Eric Staal (Jiří Tlustý, Justin Faulk), Manny Malhotra (Mike Komisarek), Eric Staal (Jiří Tlustý, Justin Faulk), Jeff Skinner (Andrei Loktionov, Elias Lindholm)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
02:07 CAR J.SKINNER(32) R.NASH(14) M.KOMISAREK(3) 0:1
08:31 CAR E.STAAL(20) J.TLUSTY(13) J.FAULK(26) 0:2
09:51 PHI M.READ(22) J.AKESON(1) M.STREIT(33) 1:2
12:32 CAR M.MALHOTRA(7) M.KOMISAREK(4) - 1:3

VYLOUČENÍ

• BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 11
Hurricanes: 13



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
20:17 CAR E.STAAL(21) J.TLUSTY(14) J.FAULK(27) 1:4
32:00 PHI K.TIMONEN(6) C.GIROUX(58) J.VORACEK(39) 2:4
32:10 PHI W.SIMMONDS(28) T.MCGINN(1) - 3:4
35:32 PHI S.COUTURIER(13) - - 4:4

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
29:01 PHI B.SCHENN Držení
31:16 CAR R.HAINSEY Hákování
36:51 PHI M.STREIT Podražení

STŘELY:

Flyers: 11
Hurricanes: 12




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
55:39 CAR J.SKINNER(33) A.LOKTIONOV(15) E.LINDHOLM(12) 4:5
59:50 PHI W.SIMMONDS(29) M.STREIT(34) K.TIMONEN(29) 5:5

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
53:09 PHI S.HARTNELL Píchnutí holí (5 minut + do konce utkání)
53:09 CAR B.BELLEMORE Seknání
53:09 CAR R.HAINSEY Hrubost

STŘELY:

Flyers: 18
Hurricanes: 9



GÓLY

• BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

• BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 4
Hurricanes: 4













Základní část NHL 2013/2014 je u konce. Flyers nyní čeká krátká přestávka, po které následuje dlouho očekávané playoff. Letci narazí v první kole na svého odvěkého rivala, a sice tým New Yorku Rangers. Série odstartuje v noci ze středy na čtvrtek či ze čtvrtka na pátek na ledě Madison Sqaure Garden, kde Letci od roku 2011 nevyhráli. Přesné datum a začátek zápasu zatím nebylo stanoveno.







Datum: 13.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz