TOPlist



Preview: Flyers vs. Hurricanes
24.2.2015 21:00

Po sérii čtyř domácích utkání, které mají hokejisté z Philadelphie za sebou, se svěřenci kouče Craiga Berubeho představí na ledě soupeře, když od 01:00 SEČ zavítají do PNC Areny, kde vyzvou domácí Carolinu Hurricanes. Mužstvo z Raleigh neprožívá zrovna vydařenou sezónu, když během 58 zápasů dokázali nasbírat pouhých 49 bodů a v tabulce Východní konference se tak nacházejí až na 15. příčce. Canes tak momentálně ztrácejí na poslední postupovou příčku do playoff již 18 bodů. To hokejisté Flyers prožívají v současné době úspěšné období, když dokázali stáhnout velkou ztrátu a na osmý Boston Bruins tak ztrácejí jen 4 body. Dokáží dnes svěřenci kouče Craiga Berubeho ukořistit další dva veledůležité body, které tolik potřebují?




Flyers a Hurricanes na se v průběhu letošní základní části narazili již dvakrát a do konce sezóny na sebe obě mužstva narazí včetně dnešního duelu ještě třikrát. První zápas těchto dvou celků byl na programu ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější domácí Letci z Philadelphie, kteří před svými příznivci dokázali zvítězit snadno 5:1. Odvetný zápas se pak uskutečnil začátkem ledna v Raleigh, kde se se zisku dvou bodů tentokrát radovali hráči Caroliny, kteří díky vítězné brance kapitána Erica Staala dokázali zvítězit těsně 2:1.

Celek z Philadelphie musel před odjezdem do Raleigh řešit velký problém. Flyers totiž na včerejším tréninku přišli o svého náhradního gólmana, a sice dvaatřicetiletého rodáka z Hamiltonu Raye Emeryho, jenž utrpěl zranění v dolní části těla. Letci se dnes navíc budou muset obejít bez své brankářské jedničky Steva Masona, jenž stále ještě není po zranění kolene připraven do hry. Podle svých slov by se šestadvacetiletý gólman mohl vrátit zpět mezi tři tyče ve čtvrtek či v sobotu. Mimo hru je stále ještě také velezkušený finský obránce Kimmo Timonen, jenž se po půlroční absenci připravuje na návrat do sestavy Flyers, který by se mohl uskutečnit nejdříve v sobotním zápase s Rangers.

Tým z Caroliny v současné době netrápí téměř vůbec žádná zranění. Trenér Hurricanes Bill Peters bude v dnešním zápase s Philadelphií postrádat pouze jediného hráče, kterým je teprve jedenadvacetiletý obránce Ryan Murphy. Rodák z kanadské Aurory totiž momentálně laboruje se zraněním nohy. Zbytek svých svěřenců bude mít trenérský personál v dnešním duelu plně k dispozici.

Jelikož se hokejisté z Philadelphie budou muset obejít jak bez své brankářské jedničky Steva Masona, tak bez jeho zkušeného kolegy Raye Emeryho, mezi tři tyče Flyers se tak dnes s největší pravděpodobností postaví třiatřicetiletý německý brankář Rob Zepp, jehož vedení Letců povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms. Rodák ze Scarborough odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 8 zápasů s úspěšností zákroků 89.4% a průměrem 2.63 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers by dnes měl být jedenadvacetiletý Američan Anthony Stolarz.

To trenér Hurricanes Bill Peters má k dispozici oba své brankáře a v dnešním zápase dá přednost své brankářské jedničce a dlouholeté opoře Camu Wardovi, jenž je mnohem vytěžovanější než náhradní gólman Canes Anton Chudobin. I přesto, že se celku z Caroliny v letošní sezóně vůbec nedaří, třicetiletý rodák ze Saskatoonu si vede velice dobře, což ukazují i jeho statistiky. Cam Ward odchytal během letošního ročníku NHL již 38 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.39 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Steve Mason G Koleno
23/02/15 Ray Emery G Dolní část těla


Carolina Hurricanes
10/02/15 Ryan Murphy D Noha




Flyers (V-V-PP-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.2.2015 Flyers vs. Capitals 3:2
21.2.2015 Flyers vs. Predators 3:2n
20.2.2015 Flyers vs. Sabres 2:3n
18.2.2015 Flyers vs. Blue Jackets 2:5
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2

Hurricanes (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.2.2015 Devils vs. Hurricanes 3:1
21.2.2015 Hurricanes vs. Maple Leafs 2:1
18.2.2015 Hurricanes vs. Islanders 1:4
17.2.2015 Senators vs. Hurricanes 3:6
15.2.2015 Wild vs. Hurricanes 6:3









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CAROLINA HURRICANES








Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Datum:22. 2. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: PNC Arena (Raleigh, Sevení Carolina)
TV: -


Autor: David Hél