forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Hurricanes

19.3.2017 21:30

Po ostudném výkonu a prohře na ledě New Jersey Devils se hokejisté Flyers vracejí zpět domů do Philadelphie, kde dnes v noci od 00:30 SEČ vyzvou ve Wells Fargo Center celek Caroliny Hurricanes. Mužstvo z města Relaigh se v posledních týdnech potkalo s vynikající formou, když z posledních pěti duelů získali 8 z 10 možných bodů. Oba soupeři však mají už jen teoretickou šanci na účast v letošních vyřazovacích bojích. Svěřenci kouče Davea Hakstol momentálně na osmé Toronto ztrácí 7 bodů. Stejně jsou na tom také Canes, kteří však mají zápas k dobru.



Dnešní soupeři na sebe během letošní základní části narazili již třikrát a lépe si zatím ve vzájemných duelech vedli hráči z Philadelphie. První vzájemný zápas ve Wells Fargo Center vyzněl lépe pro domácí Letce, kteří si s Hurricanes dokázali poradit 6:3. Také odvetný zápas na ledě Caroliny vyzněl lépe pro Flyers, kterým gólem v oslabení vystřelil výhru 4:3 obránce Brandon Manning. Třetí duel v PNC Areně však již zvládli Canes, kteří na svém ledě dokázal Letce jasně přehrát, a do tabulky Východní konference si tak připsali dva cenné body za vítězství 5:1.

Mužstvo Caroliny působí v NHL teprve od 90. let a tak spolu dnešní soupeři nemají tolik vzájemných zápasů i přesto, že oba působí ve Východní konferenci. Flyers a Hurricanes se během své historie utkali v celkem 75 duelech, z nichž 45 dokázali vyhrát Letci, 23 utkání skončilo lépe pro Canes a pouhých sedm zápasů skončilo remízou. Na domácím ledě pak Letci zvítězili z celkových 37 duelů celkem 24krát, v 10ti případech se radovali hráči Caroliny a 3 zápasy skončily nerozhodně.

Stejně jako v posledních duelech, tak i dnes by měli Letci z Philadelphie vinou zranění postrádat tři své hráče. Mimo hru je neustále rakouský forvard Michael Raffl, který bude svému celku chybět více než měsíc vinou zranění v dolní části těla. Otazník také visí nad startem kanadského obránce Brandona Manninga, jehož v posledním týdnu trápilo zranění ramene. Posledním hráčem na marodce Flyers by pak měl být mladý útočník Nick Cousins, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Zbytek svých svěřenců má trenér Dave Hakstol k dispozici.

Ani tým z Caroliny v současné době netrápí příliš mnoho zranění. Mužstvo Hurricanes se v dnešním zápase s Philadelphií bude muset obejít pouze bez jediného hráče, a sice ruského forvarda Valentina Zykova, jehož do hry nepustí zranění v horní části těla.

Do branky Philadelphie se dnes postaví Steve Mason. Osmadvacetiletý gólman sice nedochytal čtvrteční utkání v New Jersey, když kvůli zranění na začátku třetí třetiny opustil kluziště, nicméně pro dnešní zápas je již zcela fit. Zkušený Kanaďan tak dostane šanci již popáté v řadě. Mason v této sezóně nastoupil do 50 utkání, během nichž průměrně inkasoval 2.76 gólů na zápas a jeho úspěšnost zákroků činila 90.5%. Náhradním brankářem bude Michal Neuvirth.

V brance hostů z Caroliny by se měl podle zatím nepotvrzených informací představit třiatřicetiletý Cam Ward. Hurricanes mají za sebou včerejší utkání s Nashvillem, které odchytal Eddie Lack a je tedy pravděpodobné, že dnes dostane přednost jednička Caroliny. Ward v letošní sezóně odchytal už 54 utkání s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.69 obdržených branek na zápas.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
02/03/17 Michael Raffl LW Dolní část těla
15/03/17 Jordan Weal LW Dolní část těla


Carolina Hurricanes
Datum Hráč Post Zranění
19/03/17 Valentin Zykov RW Horní část těla




Flyers (P-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
17.3.2017 Devils vs. Flyers 6:2
16.3.2017 Flyers vs. Penguins 4:0
14.3.2017 Flyers vs. Blue Jackets 3:5
12.3.2017 Bruins vs. Flyers 2:1
10.3.2017 Maple Leafs vs. Flyers 4:2

Hurricanes (V-V-PP-V-PP)

Datum Zápas Skóre
19.3.2017 Hurricanes vs. Predators 4:2
17.3.2017 Hurricanes vs. Wild 3:1/span>
15.3.2017 Hurricanes vs. Islanders 2:3p
14.3.2017 Islanders vs. Hurricanes 4:8
12.3.2017 Hurricanes vs. Maple Leafs 2:3p





PHILADELPHIA FLYERS






CAROLINA HURRICANES










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Datum: 20.3. 2017 (00:30 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS