TOPlist



Preview: Flyers vs. Coyotes
26.3.2016 22:05

Poslední duel ze čtyřzápasové série utkání na ledě hostů čeká dnes v noci hokejisty z Philadelphie, kteří po vynikajícím vítězství na ledě Colorada přesunuli do arizonské pouště, kde od 04:00 SEČ vyzvou v Gila River Areně domácí Coyotes. Celek z Glendale nepatří ke zrovna pravidelným účastníkům vyřazovacích bojů a stejně tak tomu bude také v letošním ročníku. Kojoti totiž během 73 zápasů letošní základní části dokázali nasbírat jen 73 bodů a již nyní ztrácejí na poslední postupovou příčku 10 bodů. I přesto však celek z Arizony okupuje v tabulce Západní konference poměrně uspokojivou 10. příčku.




Letci z Philadelphie a arizonští Coyotes na sebe v dosavadním průběhu letošní sezóny již jedenkrát narazili a dnes se tak oba celky potkají do nadcházející sezóny naposledy. První vzájemný duel byl na programu teprve před několika týdny. Obě mužstva se představila koncem února ve Wells Fargo Center a k vidění byl velice vyrovnaný hokej. Flyers se v úvodu zápasu dostali díky brance Scotta Laughtona do vedení, avšak Brad Richards dokázal poměrně záhy srovnat. Ještě v první třetině však vrátil Letcům vedení kapitán Claude Giroux, na něhož navázal jen o pár vteřin později Sam Gagner. Ve třetí části snížil Ekman-Larsson, avšak výhru Flyers definitivně stvrdil necelé tři minuty před koncem Pierre-Edouard Bellemare.

Arizona Coyotes (dříve Phoenix Coyotes) vstoupila do NHL v roce 1996, kdy se celek do arizonské pouště přestěhoval z kanadského Winnipegu. Yotes a Flyers se nacházejí v odlišných konferencích, což znamená, že se tyto dva celky ve své historii příliš často nesetkaly. Letci z Philadelphie a arizonští Kojoti spolu odehrál celkem 27 zápasů, z nichž 16 dokázali vyhrát právě Flyers a 11krát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Glendale. Na ledě Coyotes jsou však statistiky mnohem vyrovnanější. Z celkových 13 zápasů vyhráli Flyers sedm a šest skončilo lépe pro domácí Yotes.

Flyers v současné době nechybí vinou zranění příliš mnoho hráčů. Ze zdravotních důvodů se dnes v sestavě Letců z Philadelphie nepředstaví pouze dvojice hokejistů. Flyers budou zřejmě ve zbytku letošní základní části postrádat sedmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha. Rodák z Ústí nad Labem je momentálně mimo hru vinou zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným Letcem je pětadvacetiletý kanadský bek Michael Del Zotto, který se v této sezóně v dresu Flyers již s určitostí nepředstaví. Ofenzivně laděného obránce totiž ze hry vyřadilo zranění zápěstí. Pouze z tribuny by pak dnešní duel měli sledovat útočníci Scott Laughton, Jordan Weal, RJ Umberger a obránce Evgeny Medveděv.

Ani Coyotes se s marodkou v závěru letošního ročníku NHL nemusejí dělat příliš velké starosti. Kouč Arizony Dave Tippett se dnes bude muset obejít pouze bez dvojice hráčů. Před vlastními fanoušky se v dnešním duelu s Philadelphií nepředstaví třicetiletý americký forvard Joe Vitale, který laboruje s otřesem mozku. Do hry dnes zdravotní potíže nepustí ani sedmadvacetiletého švédského brankáře Anderse Lindbacka, jehož vyřadilo zranění Achillovy šlachy. Zbytek hráčů je připraveno do zápasu s Flyers naskočit.

Trenér Flyers Dave Hakstol nechce při zranění českého gólmana Michala Neuvirtha v tak důležitou dobu riskovat nasazení teprve dvaadvacetiletého amerického gólmana Anthonyho Stolarze, který zatím nemá vůbec žádné zkušenosti s NHL, a proto tak i dnes vsadí na svou brankářskou jedničku, a sice Steva Masona, jenž se v posledních zápasech prezentoval vynikajícími výkony. Sedmadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v letošním ročníku již 46 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.55 gólu na zápas.

Na rozdíl od Flyers, v brance Kojotů se v letošní sezóně představila hned čtveřice brankářů. Podle zápasového vytížení nemá kouč Dave Tippett přesně určené, který z gólmanů je brankářskou jedničkou. Dnes pošle kouč Yotes mezi tři tyče velezkušeného kanadského gólmana Mikea Smithe, který se jen před pár týdny vrátil do sestavy Arizony po zranění v dolní části těla. Čtyřiatřicetiletý Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 26 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.75 gólu na zápas. Náhradním gólman Coyotes by měl dnes být teprve čtyřiadvacetiletý Louis Domingue.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Arizona Coyotes
Datum Hráč Post Zranění
20/03/16 Joe Vitale C Otřes mozku
13/03/16 Anders Lindback G Achillova šlacha




Flyers (V-PP-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
25.3.2016 Avalanche vs. Flyers 2:4
23.3.2016 Blue Jackets vs. Flyers 3:2n
22.3.2016 Islanders vs. Flyers 1:4
19.3.2016 Flyers vs. Penguins 1:4
18.3.2016 Blackhawks vs. Flyers 2:3

Coyotes (V-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
25.3.2016 Coyotes vs. Stars 3:1
23.3.2016 Coyotes vs. Oilers 4:2
21.3.2016 Sharks vs. Coyotes 3:0
20.3.2016 Coyotes vs. Lightning 0:2
18.3.2016 Coyotes vs. Sharks 3:1










Gila River Arena (dříve také Jobing.com Arena či Glendale Arena) je víceúčelová hala ve městě Glendale, Arizona. Stadion je domovem pouze hokejového týmu Phoenix Coyotes. Dříve zde působil také lakrosový celek Arizona Sting. Jobing.com Arena se s kapacitou 17.125 míst řadí mezi vůbec nejmenší stadiony v NHL. Slavností otevření haly proběhlo 26. prosince 2003 a celkové náklady na její stavbu činily 220 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






ARIZONA COYOTES








Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes
Datum: 27.3. 2016 (04:00 SEČ)
Stadion: Gila River Arena
TV:


Autor: David Hél