TOPlist



Review: Flyers 4:5p Ducks
4.12.2014 14:30

Dalším zápasem v Kalifornii dnes pokračovala pětizápasová série venkovních utkání Letců z Philadelphie. Flyers se po smolném duelu na ledě San José Sharks přesunuli do Honda Center, kde dnes v brzkých ranních hodinách od 04:30 SEČ vyzvali domácí Ducks. První třetina nebyla pro diváky příliš atraktivní, avšak ve druhé části jim to hokejisté obou celků vynahradili. Jak Flyers, tak Ducks dokázali hned třikrát skórovat a po čtyřiceti minutách tak platilo skóre 3:3. Pouhých pět minut před koncem základní hrací doby se Kačeři dostali do vedení, když se prosadil Patrick Maroon. Svěřencům kouče Craiga Berube se však podařilo srovnat, když se pouhé 3 vteřiny před koncem trefil Wayne Simmonds. Jelikož dnešní zápas nerozhodlo ani prodloužení, přišli na řadu samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí Ducks, kteří tak zvítězili 5:4.




Tým z Philadelphie nemá v poslední době příliš mnoho starostí se zraněnými hráči, jako tomu bylo v úvodu sezóny. Trenér Letců Craig Berube se v dnešním zápase musel obejít pouze bez dvou zraněných hráčů. Mimo hru byl útočník Ryan White, jenž laboruje se zraněním břicha. Do zápasu s Ducks nenastoupil ani dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen, jehož ze hry vyřadily krevní sraženiny. Pouze v roli náhradníků navíc dnešní duel sledovali obránci Michael Del Zotto, Carlo Colaiacovo a útočník Vicnent Lecavalier.

To Anaheim se momentálně musí vypořádat s velkým počtem zraněných hráčů. Trenér Kačerů Bruce Boudreau tak v zápase s Philadelphií nemohl počítat hned s devíti hráči, které v současné době trápí zdravotní problémy. Mimo hru tak byl útočník Danny Heatley (třísla), obránci Eric Brewer (noha), Francois Beauchemin (horní část těla), Clayton Stoner (nemoc) Marc Fristic (záda), Ben Lovejoy (prst), Sheldon Souray (zápěstí) a brankáři John Gibson (třísla) a Jason LaBerbera (horní část těla).

Mezi tři tyče Flyers se podle očekávání postavila brankářská jednička Letců Steve Mason, jenž odchytal také včerejší duel na ledě San José. Stejně jako včera, tak i dnes předvedl šestadvacetiletý Kanaďan velmi kvalitní výkon se spoustou klíčových, ač tomu jeho čísla příliš nenasvědčují. Ducks vyslali na rodáka z Oakvillu celkem 33 střel, z nichž do branky Flyers prošly hned 4 – úspěšnost zákroků 87.9%. Steve Mason by měl zapracovat stejně jako jeho spoluhráči zejména na samostatných nájezdech. Jak na pokus Jakoba Silfverberga, tak na pokus Coreyho Perryho byl totiž gólman Letců krátký.

Také Kačeři z Anaheimu vsadili v dnešním zápase s Philadelphií na svou brankářskou jedničku, kterou je v letošním ročníku dánský gólman Frederik Andersen. Jelikož hned dva brankáře Ducks trápí v současné době zranění, pro Andersena to byl dnes již 13. strat v řadě. Hokejisté Flyers vyslali na rodáka z Herningu celkem 35 střel, z nichž 31 jich dokázal pětadvacetiletý brankář zlikvidovat – úspěšnost zákroků 88.6%

• GÓLY:

Flyers: Michael Raffl (Claude Giroux, Jakub Voráček), Wayne Simmonds (Brayden Schenn, Mark Streit), R.J. Umberger (Nick Schultz, Sean Couturier), Wayne Simmonds (Scott Laughton, Andrew MacDonald)
Ducks: Cam Fowler (Jakob Silfverberg, Frederik Andersen), Ryan Getzlaf (Hampus Lindholm, Corey Perry), Sami Vatanen (Patrick Maroon), Patrick Maroon (Corey Perry, Ryan Getzlaf), Corey Perry (rozhodující nájezd)


GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
01:10 ANA R.BOURQUE Hákování
03:35 PHI C.VANDEVELDE Hákování
10:07 PHI A.MACDONALD Nedovolené bránění

STŘELY:

Flyers: 4
Ducks: 4



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
25:46 PHI M.RAFFL(7) C.GIROUX(21) J.VORACEK(24) 0:1
28:14 ANA C.FOWLER(3) J.SILFVERBERG(11) F.ANDERSEN(1) 1:1
28:46 PHI W.SIMMONDS(9) B.SCHENN(11) M.STREIT(10) 1:2
30:47 PHI R.UMBERGER(2) N.SCHULTZ(6) S.COUTURIER(5) 1:3
31:15 ANA R.GETZLAF(8) H.LINDHOLM(7) C.PERRY(7) 2:3
39:06 ANA S.VATANEN(7) P.MAROON(10) - 3:3

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
21:05 PHI M.STREIT Sekání
26:25 ANA C.PERRY Hrubost
26:25 PHI W.SIMMONDS Hrubost
28:59 ANA M.CLARK Faul loktem
33:07 PHI Z.RINALDO Sekání

STŘELY:

Flyers: 10
Ducks: 19




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
54:58 ANA P.MAROON(2) C.PERRY(8) R.GETZLAF(17) 4:3
59:57 PHI W.SIMMONDS(10) S.LAUGHTON(2) A.MACDONALD(4) 4:4

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
53:20 PHI A.MACDONALD Zdržování hry

STŘELY:

Flyers: 13
Ducks: 6




GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 8
Ducks: 4

















Další zápas čeká Flyers hned zítra ráno, tedy ve čtvrtek od 04:30 SEČ. Po nevydařeném zápase na ledě San José se Letci přesouvají na led silného Anaheimu Ducks. Oba celky na sebe narazily v samotném úvodu letošního ročníku ve Wells Fargo Center, kde se ze zisku dvou bodů radovali hostující Kačeři, kteří zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Dokáží svěřenci Craiga Berubeho Ducks vrátit v Honda Center poslední porážku?







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz