Preview: Flyers vs. Kings

Flyers se v poslední době na domácím ledě příliš nedaří, když nestačili minulý čtvrtek nejdříve na Blackhawks a úspěšní nebyli ani v neděli, kdy je předčil celek z Winnipegu. Hokejisté Flyers mají dnes v noci od 01:00 SEČ možnost k nápravě, když ve Wells Fargo Center vyzvou mužstvo Los Angeles Kings. Mužstvo z Kalifornie si v dosavadním průběhu letošního ročníku vede poměrně dobře, když během 49 zápasů dokázali nasbírat 58 bodů a v tabulce Západní konference jim patří pátá příčka. Na místa zajišťující účast v playoff však mají hokejisté z LA pouze pětibodový náskok s tím, že všechny týmy na nimi mají odehráno méně zápasů.

Flyers a Kings na sebe v průběhu této sezóny již jedenkrát narazili, což znamená, že dnešní duel bude posledním vzájemným zápasem těchto dvou celků v letošním ročníku. Obě mužstva na sebe narazila během kalifornského tripu Letců po Vánocích ve Staples Centre. Do utkání sice vstoupili lépe domácí Kings, kteří se z hole Kempleho dostali do vedení. Flyers však poměrně záhy srovnali stav díky gólu Scotta Laughtona. Vedení Králům vrátil o minutu později Danault. Od té doby však úřadovali již jen svěřenci kouče Johna Tortorelly, když se postupně prosadili Owen Tippet, Noah Cates a Travis Konecny. Flyers tak brali oba body za výhru 4:2.

Celek z Philadelphie od úvodu letošního ročníku trápí marodka, na které se nacházejí dlouhodobě zranění klíčoví hráči. Stejně jako ve všech zápasech této sezóny, tak ani dnes nebudou připraveni nastoupit útočníci Sean Couturier a Cam Atkinson. Prvního jmenovaného trápí blíže nespecifikované zranění zad a druhý pak laboruje se zraněním krku. Mimo hru je již víc než rok také velezkušený obránce Ryan Ellis, který stihl za Letce odehrát jen několik málo duelů. Kanadský bek je od té doby na marodce vinou zranění zad. Posledním hráčem, který do dnešního duelu nezasáhne je pak útočník Tanner Laczynski, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla.

Kouč Los Angeles Todd McLellan se dnes ve Wells Fargo Center bude muset obejít bez pětice zraněných hráčů. Mužstvo z LA postrádá hned čtyři své útočníky. Mimo hru jsou Carl Grundstrom a Arthur Kaliyev, které trápí zranění v dolní části těla. V sestavě Králů bude chybě také Trevor Moore, kterého naopak vyřadilo zranění v horní části těla. Blíže nespecifikované zranění pak trápí Gabriela Vilardiho. Dlouhodobě na marodce Kings je také mladičký gólman Jacob Ingham.

Po dlouhé době se v neděli v dresu Flyers objevil šestadvacetiletý švédský gólman Felix Sandstrom, který však nezažívá příliš povedenou sezónu a s jeho výkony není spokojený ani kouč John Tortorella. Po jednozápasové pauze se tak mezi tři tyče Letců vrátí brankářská jednička Carter Hart. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan letos odchytal 34 utkání s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.94 gólu na zápas.

Přestože je dlouholetou jedničkou Kings velezkušený gólman Jonathan Quick (89.6%, 2.79 GAA), v poslední době dostává více příležitostí dvojka Los Angeles, kterou je jedenatřicetiletý gólman Phoenix Copley, který ve své kariéře odchytal pouhopouhých 48 zápasů v NHL. Rodák z North Pole, jenž strávil většinu své dosavadní kariéry na farmě Washingtonu, odchytal v letošním ročníku zatím 17 utkání (13-3-0) s úspěšností zákroků 89.6% a průměrem 2.79 gólu na zápas. Copley tak sice nemá vůbec oslnivá čísla, avšak Kings s tímto gólmanem mají hodně vysokou úspěšnost výher.

SESTAVY

PHILADELPHIA FLYERS

 

 

LOS ANGELES KINGS

ZRANĚNÍ

HEAD TO HEAD

SROVNÁNÍ HRÁČŮ

FORMA

Flyers (P-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
23.1.2023 Flyers vs. Jets
3:5
22.1.2023 Red Wings vs. Flyers
1:2
20.1.2023 Flyers vs. Blackhawks
1:4
18.1.2023 Flyers vs. Ducks
5:2
16.1.2023 Bruins vs. Flyers
0:6

Kings (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
23.1.2023 Blackhawks vs. Kings 1:2
22.1.2023 Predators vs. Kings 5:3
20.1.2023 Kings vs. Stars 0:4
15.1.2023 Kings vs. Devils 2:5
12.1.2023 Kings vs. Sharks 4:3
INFORMACE

Philadelphia Flyers vs. Los Angeles Kings
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top