Preview: Flyers vs. Jets

Druhé utkaní v rozmezí čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po výhře 2:1 na ledě Detroitu Red Wings vracejí zpět domů do Wells Fargo Center, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou před vlastním publikem celek Winnipegu Jets. Svěřence kouče Johna Tortorelly dnes čeká hodně složitý soupeř, jelikož Jets jsou letos v NHL jedním z nejlepších týmů, když během 47 odehraných zápasů získali již 61 bodů a v celé lize jim tak patří pátá pozice. 

Hokejisté z Philadelphie a Winnipegu na sebe v rámci letošního ročníku NHL narazí poprvé. Jelikož jsou dnešní soupeři v odlišných konferencích, utkali se Flyers a Jets v loňském ročníku celkem dvakrát a v obou případech získaly dva body domácí celky. První vzájemný duel se uskutečnil koncem února ve Philadelphii, kde zvítězili Letci 3:1. Koncem dubna se pak obě mužstva utkala ve Winnipegu, kde zvítězili domácí Jets pohodlně 4:0.

Flyers od úvodu letošního ročníku trápí marodka, na které se nacházejí dlouhodobě zranění klíčoví hráči. Stejně jako v předchozích 45 zápasech, tak ani dnes nebudou připraveni nastoupit útočníci Sean Couturier a Cam Atkinson. Prvního jmenovaného trápí blíže nespecifikované zranění zad a druhý pak laboruje se zraněním krku. Mimo hru je již víc než rok také velezkušený obránce Ryan Ellis, který stihl za Letce odehrát jen několik málo duelů. Kanadský bek je od té doby na marodce vinou zranění zad. Posledním hráčem, který do dnešního duelu nezasáhne je pak útočník Tanner Laczynski, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla.

Trenér Rick Boweness bude v dnešním duelu s Winnipegem postrádat trojici svých svěřenců. Mimo hru je v současné době útočník David Gustafsson, který laboruje se zranění v horní části těla. V sestavě Jets dnes nebude ani obránce Logan Stanley, který je na marodce s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Posledním zraněním hráčem je útočník Mason Appleton, jehož trápí zranění zápěstí.

Jelikož se gólman Felix Sandstrom vrátil z farmy Lehigh Valley Phantoms, kde byl po zranění poslán na rozehrání se, mladík Samuel Ersson byl poslán opačným směrem. Pokud by se totiž Letci rozhodli nechat Erssona v hlavním týmu, museli by Sandstroma zapsat nejdříve na waiver list, čímž by riskovali jeho ztrátu. Přestože Flyers zatím neoznámili, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče, dá se očekávat, že to bude právě Sandstrom, který kryl včera záda Carteru Hartovi. Šestadvacetiletý rodák za Gavle letos odchytal zatím 8 zápasů a jeho statistiky jsou dosti tristní – úspěšnost zákroků 88.8% a průměr 3.37 gólu na zápas.

Stejně jako Letci, tak také Jets včera odehráli zápas. Jelikož včera Winnipeg vsadil na svou brankářskou jedničku Connora Helleybucka, dalo by se očekávat, že dnes kouč Rick Boweness vsadí na třicetiletého českého gólmana Davida Ritticha, který se ke kanadskému celku připojil před začátkem letošního ročníku. Rodák z Jihlavy odchytal v dosavadním průběhu této sezóny zatím pouze 11 duelů s úspěšností zákroků 90.8% a průměrem 2.59 gólu na zápas.

SESTAVY

PHILADELPHIA FLYERS

 

 

WINNIPEG JETS

ZRANĚNÍ

HEAD TO HEAD

SROVNÁNÍ HRÁČŮ

FORMA

Flyers (V-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
22.1.2023 Red Wings vs. Flyers
1:2
20.1.2023 Flyers vs. Blackhawks
1:4
18.1.2023 Flyers vs. Ducks
5:2
16.1.2023 Bruins vs. Flyers
0:6
15.1.2023 Capitals vs. Flyers
1:3

Jets (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
22.1.2023 Senators vs. Jets 1:5
20.1.2023 Maple Leafs vs. Jets 4:1
18.1.2023 Canadiens vs. Jets 4:1
16.1.2023 Jets vs. Coyotes 2:1
14.1.2023 Penguins vs. Jets 1:4
INFORMACE

Philadelphia Flyers vs. Winnipeg Jets
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top