Nehráli jsme s dostatečným nasazením a nezasloužili jsme si vyhrát, shodli se Letci po prohře s Blackhawks

Foto: Philadelphia Flyers

Foto: Philadelphia Flyers

Flyers udělali velký krok zpět, když po sérii dobrých výkonů předvedli před zraky svých příznivců ve Wells Fargo Center naprosto špatný výkon bez zápalu a po prohře 1:4 s Chicagem nebrali ani bod. O jedinou branku Letců z Philadelphie se postaral útočník Morgan Frost. Chicago přitom před čtvrtečním duelem obdrželo ve venkovních duelech v průměru 3.69 gólu na zápas a jejich statistiky byly 3 výhry, 11 proher a 2 prohry po prodloužení či samostatných nájezdech.

Svěřenci kouče Johna Tortorelly (19-20-7) měli v posledních desíti utkáních vynikající formu, když hned osmkrát dokázali zvítězit a pouze dvakrát odjížděli po konci utkání z ledu jako poražení. Včerejší duel se však Letcům nevydařil v žádném směru. Flyers nedokázali využít ani jednu ze dvou nabídnutých přesilovek a v obraně jim to vůbec taktéž vůbec nešlo.

„Myslím si, že jsme vypadali špatně a nesourodě,“ řekl po utkání ohledně svých svěřenců zkušený kouč Flyers. „Nemyslím si, že jsme hráli s dostatečným nasazením. Mohli jste to vidět už od samotného začátku zápasu, byl to jeden z těch zápasů. Nebylo na tom mnoho, co by se mi líbilo.“

Blackhawks (13-16-4) šli do utkání s Flyers jako nejhorší celek letošního NHL, když dokázali získat pouhých 28 bodů. Oba celky se znovu utkají až v samotném závěru základní části, kdy Flyers ve svém posledním duelu zavítají do United Centre. Letci tak propásli skvělou příležitost na svou dvacátou výhru v tomto ročníku.

„Abych byl upřímný, tak si myslím, že nás prostě přehráli,“ řekl jediný střelec Letců Morgan Frost, který během 45 duelů nasbíral zatím 22 bodů za 10 branek a 12 asistencí. „Postrádali jsme dostatek energie. Nevím, co toho bylo příčinou, ale oni prostě hráli s větším nasazením. Myslím, že jsme si dnes prostě nezasloužili vyhrát. Dostáváme mnoho času na odpočinek, takže tohle jako výmluvu opravdu použít nemůžu.“

Poté co jej Bruins během pondělního duelu vyhnali po čtyřech branách na střídačku, včera se v brankovišti Letců z Philadelphie opět představil čtyřiadvacetiletý Carter Hart. Rodák ze Sharewood Parku nevypadal ve své nejlepší formě, když vyrážel poměrně snadné pokusy Blackhawks. Flyers však neodváděli dobrou práci ani v defenzivě, kdy dost často nenapadali soupeře, ale jen se bránili a sledovali soupeře.

„Vstoupili jsme do zápasu dobře, ale nehráli jsme správně,“ řekl o výkonu Letců forvard Zac MacEwen. „Dali jsme jim příležitost vrátit se do zápasu.“

Jestřábi z Chicaga se ve druhé třetině dostali v rozmezí šesti minut ze stavu 0:1 do vedení 2:1. Blackhawks načali Harta šikovnou tečí z hole kapitána Jonathana Toewse. Druhý gól pak vstřelil Reese Johnson. Flyers však zlomil gól pouhých 35 vteřin po začátku třetí periody, kdy se prosadil po nejistém zákroku Harta Tyler Johnson. Gólman Letců nakonec dokázal zastavit 25 z 28 střeleckých pokusů soupeře.

„Myslím, že je to spíše mentální únava, se kterou se musíme poprat,“ sdělil po utkání kouč Letců. „To je první věc, co mě napadá. Myslím, že jsme byli mdlí po psychické stránce. Nebyli jsme rychlí. Dobře nás napadali. Nebyli jsme ani dost předvídaví. Zítra nebudeme mít ranní trénink. Musíme najít nějaký způsob jak získat energii. V příštích šesti, sedmi, osmi dnech prostě nemám pauzu. Je to však součástí hry. Musíme najít způsob a připravit se na další zápas.“

Ten čeká Letce z Philadelphie hned v noci ze soboty na neděli, kdy se od 01:00 SEČ představí na ledě Detroitu Red Wings. O den později se pak Flyers vracejí zpět do Philadelphie, kde na domácím ledě přivítají Winnipeg Jets.

 

Top