Preview: Flyers vs. Blackhawks

Druhé utkání v řadě na domácím ledě dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří po výhře nad trápícím se Anaheimem Ducks, budou chtít opět bodovat. Ve Wells Fargo Center se totiž od 01:00 SEČ představí nejhorší mužstvo letošní NHL, a sice Chicago Blackhawks, které během 42 duelů dokázalo nasbírat pouhých 28 bodů. Celek od Michiganského jezera je navíc nejhorším týmem i co se ofenzivy týče. Jestřábi v letošním ročníku vstřelili pouze 98 branek, což činí 2.33 gólu na zápas. Blackhawks se však v poslední době poměrně daří, když z posledních pěti duelů dokázali hned čtyřikrát zvítězit.

Hokejisté z Philadelphie a Chicaga na sebe v rámci letošního ročníku NHL narazí poprvé. V loňské sezóně se oba celky utkaly celkem dvakrát a v obou případech byly úspěšné domácí mužstva. V prvním duelu ve Wells Fargo Center uspěli Flyers těsně 4:3. Ve druhém pak slavili zisk dvou bodů v United Center domácí Blackhawks po výhře 3:1.

Flyers od úvodu letošního ročníku trápí marodka, na které se nacházejí dlouhodobě zranění klíčoví hráči. Stejně jako v předchozích 45 zápasech, tak ani dnes nebudou připraveni nastoupit útočníci Sean Couturier a Cam Atkinson. Prvního jmenovaného trápí blíže nespecifikované zranění zad a druhý pak laboruje se zraněním krku. Mimo hru je již víc než rok také velezkušený obránce Ryan Ellis, který stihl za Letce odehrát jen několik málo duelů. Kanadský bek je od té doby na marodce vinou zranění zad. Posledním hráčem, který do dnešního duelu nezasáhne je pak útočník Tanner Laczynski, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla.

Kouč Chicaga Luke Richardson bude v dnešním utkání postrádat trojici svých hráčů. Kvůli zranění zad se dnes v sestavě Blackhawks neobjeví osmadvacetiletý kanadský forvard Jujhar Khaira. Mimo hru je v současné době také gólman Alex Stalock, který utrpěl otřes mozku. Posledním hráčem na marodce Jestřábů je pak obránce Jarred Tinordi, který laboruje se zraněním v obličeji.

Přestože si Samuel Ersson připsal v utkání s Ducks pátou výhru z pěti duelů, ve kterých začínal v brance Flyers, dnes se mezi tři tyče vrátí jednička Flyers, kterou je čtyřiadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart. Rodák ze Sharewood Parku odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku 32 zápasů s úspěšností zákroků 90.7% a průměrem 3.00 gólů na zápas.

Také Blackhawks již oznámili, který z gólmanů se dnes ve Wells Fargo Center představí mezi třemi tyčemi. Jelikož je Alex Stalock na marodce, do branky Chicaga se postaví zkušený český gólman Petr Mrázek, který se k Jestřábům připojil před letošní sezónou. Rodákovi z Ostravy se však příliš nedaří, když má během 17 duelů ve svých statistikách úspěšnost 87.7% a průměr 4.17 gólů na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

CHICAGO BLACKHAWKS

Head to head

Forma

Flyers (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
18.1.2023 Flyers vs. Ducks
5:2
16.1.2023 Bruins vs. Flyers
0:6
15.1.2023 Capitals vs. Flyers
1:3
12.1.2023 Flyers vs. Capitals
5:3
10.1.2023 Sabres vs. Flyers
0:4

Blackhawks (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
18.1.2023 Blackhawks vs. Sabres 4:3
15.1.2023 Blackhawks vs. Kraken 5:8
13.1.2023 Blackhawks vs. Avalanche 3:2
9.1.2023 Blackhawks vs. Flames 4:3p
7.1.2023 Blackhawks vs. Coyotes 2:0

Informace

Philadelphia Flyers vs. Chicago Blackhawks
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top