Flyers čeká bitva o Pensylvánii. Tučňákům bude chybět Crosby i Malkin

Po jednom utkání na domácím ledě se hokejisté Flyers přesouvají na západ Pensylvánie, kde dnes v noci od 00:00 SEČ v prvním pensylvánském derby sezóny vyzvou v PPG Paints Areně v Pittsburghu domácí Penguins. Velkým počtem zranění sužovaní Tučňáci v posledních zápasech nepředvádějí příliš kvalitní výkony, když prohráli tři domácí duely v řadě se skóre 3:13 a se ziskem 8 bodů za 8 zápasů se momentálně krčí na posledním místě Metropolitní divize.

Díky změně systému soutěže během koronavirové pandemie byla loňská sezóna na pensylvánská derby velmi bohatá. Flyers a Penguins se utkali celkem osmkrát a trošku úspěšnější byli právě Letci z Philadelphie, kteří paradoxně prožívali velmi nevydařenou sezónu. Flyers zvítězili třikrát ze čtyř zápasů na domácím ledě ve Wells Fargo Center 6:3, 5:2 a 7:2. V Pittsburghu se pak radovali z výher 4:3 a 2:1 po samostatných nájezdech. Naopak Pens vyhráli ve Philly pouze jednou, a sice 7:3. Další dvě výhry pak dokázali ukořistit na svém ledě – 43: a 5:2.

Na dvouzápasový trip do Pittsburghu a Washingtonu s týmem neodcestoval zkušený kanadský obránce Ryan Ellis, který již vynechal 5 zápasů vinou blíže nespecifikovaného zranění v dolní části těla. Stav třicetiletého beka se však podle slov kouče Alaina Vigneaulta zlepšuje a v brzké době by se tak snad mohl vrátit zpět do sestavy. Mimo hru dnes bude stále také americký forvard Kevin Hayes, který rehabilituje po operaci břicha. Rodák z Bostonu se již zapojil do tréninku a tudíž i on by se mohl brzy vrátit. Dlouhodobě zraněný je také mladý forvard Wade Allisson, jehož do hry nepustí zranění kotníku.

To rivalové z Pittsburghu jsou na tom co marodky týče podstatně hůře. Trenér Tučňáků Mike Sullivan totiž bude po jednom odehraném utkání opět postrádat svou největší hvězdu, a sice kapitána Sidney Crosbyho, který byl pozitivně testován na covid. Kvůli covid protokolu jsou navíc mimo hru také obránci Brian Dumoulin, Chad Ruhwedel a Marcus Pettersson. Už tak rozbitou sestavu kvůli koronaviru nebude schopen podpořit ani další hěvzdný hráč Pens Jevgenij Malkin, který dlouhodobě laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem na marodce Tučňáků je pak útočník Bryan Rust, jehož trápí blíže neurčené zranění v dolní části těla.

Kouč Alain Vigneault dnes potřetí v řadě vsadí mezi třemi tyčemi Letců na svou brankářskou jedničku, kterou je třiadvacetiletý rodák z kanadského Sharewood Parku Carter Hart. Mladý brankář Letců předvedl v posledním utkání bezchybný výkon, když dokázal zneškodnit všech 29 střeleckých pokusů Coyotes a do svých statistik si tak připsal třetí čisté konto v kariéře. Hart v dosavadním průběhu letošní sezóny odchytal zatím 6 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.33 gólu na zápas. Záda bude dnes Hartovi krýt jeho zkušenější kolega, kterým je Martin Jones.

Penguins sice ještě neoznámili, na kterého ze svých brankářů dnes v derby vsadí, avšak dle statistik se zdá, že by to měl být šestadvacetiletý kanadský brankář Tristan Jarry, který odchytal většinu letošních zápasů a jeho čísla v nich jsou naprosto skvělá. Jarry nastoupil během letošní sezóny k šesti duelům s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.15 gólu na zápas. Náhradním gólmanem by tak měl Cassey DeSmith.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS


PITTSBURGH PENGUINS

Forma

Flyers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.11.2021 Flyers vs. Coyotes
3:0
31.10.2021 Flames vs. Flyers
4:0
29.10.2021 Canucks vs. Flyers
1:2
28.10.2021 Oilers vs. Flyers
3:5
24.10.2021 Flyers vs. Panthers
2:4

Penguins (P-P-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
31.10.2021 Penguins vs. Devils 2:4
29.10.2021 Penguins vs. Flames 0:4
27.10.2021 Penguins vs. Lightning 1:5
24.10.2021 Penguins vs. Maple Leafs 7:1
20.10.2021 Penguins vs. Stars 1:2p

Informace

Pittsburgh Penguins vs. Philadelphia Flyers
Začátek: 00:00 SEČ
TV:

Top