Flyers uzavřou sérii domácích utkání s bezchybnou Floridou. Chybět bude Ellis

Poslední duel ze série čtyři utkání na domácím ledě dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří si zatím vedou velmi dobře. Svěřenci kouče Alaina Vigneaulta dokázali ze šesti možných bodů získat hned pět a navíc se mohou pochlubit nejlepším útokem v lize, když během třech utkání dokázali nasázet hned 16 branek (5.33 gólu na zápas). Dnes v noci od 01:00 SEČ však ve Wells Fargo Center vyzvou celek, který v úvodních čtyřech zápasech ani jednou neprohrál a navíc se pyšní vůbec nejlepší defenzivou, když letos obdržel zatím pouze 7 gólů. Do Philadelphie dnes totiž zavítá Florida Panthers.

Flyers a Panthers na sebe v loňském zkráceném ročníku vinou koronavirové pandemie nenarazili. Poslední vzájemný duel spolu dnešní soupeři odehráli v únoru roku 2020, kdy se Flyers představili na ledě Floridy, kde domácí Pantery naprosto deklasovali poměrem 6:2. Poslední zápas ve Wells Fargo Center se uskutečnil koncem listopadu 2019 a opět byli úspěšnější Letci, kteří vyhráli 4:1.

Včerejší trénink vynechali kvůli menším zraněním obránce Letců Ryan Ellis a útočník Cam Atkinson. Dobrou zprávou určitě pro fanoušky Flyers je alespoň to, že druhý z dvojce je do dnešního zápasu připraven zasáhnout. Zkušený kanadský bek Ryan Ellis však dnešní zápas s Panthers vynechá a bude tak svůj celek pozorovat pouze z tribuny. Jeho místo v první obranné dvojici tak zaujme zkušený Justin Braun. Do sestavy Letců se pak vrací také Nick Seeler, který odehrál při absenci Rasmuse Ristolainena první dva duely Flyers. Kromě Ellise bude Letcům chybět také americký forvard Kevin Hayes, který je na listině dlouhodobě zraněných hráčů, když během září podstoupil operaci břicha.

Také Panthers se dnes ve Philadelphii budou muset obejít bez dvojice zraněných hráčů. Kouč Joel Quenneville bude ve své sestavě postrádat zkušeného amerického útočníka Noal Accariho, který v současné době laboruje se zraněním v horní části těla. Mimo hru je také finský obránce Markus Nutivaara, jehož vyřadilo blíže nespecifikované zranění. Zbytek svých hráčů by měli mít Panthers plně k dispozici.

Přestože si Martin Jones vedl v utkání s Bruins více než dobře, po jednozápasové pauze dostane v brankovišti Flyers opět přednost třiadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který odchytal úvodní dva duely letošní základní části NHL s úspěšností zákrok. 92.1% a průměrem 2.43 gólu na zápas.

Panthers sice ještě neoznámili, na kterého ze svých gólmanů dnes v utkání s Flyers vsadí, avšak je velmi pravděpodobné, že to bude zkušený ruský gólman Sergej Bobrovskij, který je na Floridě naprosto jasnou jedničkou. Ruskému gólmanovi letos vyšel vstup do sezóny náramně. Rodák z Novokuznětska odchytal zatím tři utkání s úspěšností zákroků 94.4% a průměrem 1.99 gólu na zápas. Záda by měl Bobrovskému krýt jeho mladší kolega, kterým je Spencer Knight.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS


FLORIDA PANTHERS

Forma

Flyers (V-V-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
21.10.2021 Flyers vs. Bruins
6:3
19.10.2021 Flyers vs. Kraken
6:1
16.10.2021 Flyers vs. Canucks
4:5n
9.10.2021 Capitals vs. Flyers (příprava)
5:3
6.10.2021 Islanders vs. Flyers (příprava)
3:0

Panthers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.10.2021 Panthers vs. Avalanche 4:1
20.10.2021 Lightning vs. Panthers 1:4
17.10.2021 Panthers vs. Islanders 5:1
15.10.2021 Panthers vs. Penguins 5:4p
10.10.2021 Panthers vs. Lightning (příprava) 2:4

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Začátek: 01:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top