Preview: Flyers vs. Bruins

Flyers se po úvodním nezdaru proti Canucks oklepali a na svém ledě v noci z pondělí na úterý deklasovali nováčka ze Seattlu 6:1. Na vynikající výkon budou chtít svěřenci kouče Alaina Vigneaulta navázat dnes v noci od 01:30 SEČ, kdy opět před svými fanoušky vyjedou na ledovou plochu Wells Fargo Center, kde vyzvou mužstvo Bostonu Bruins. Medvědi toho stejně jako Letci v letošním ročníku příliš neodehráli, když za sebou mají pouze jedno utkání, a sice proti Dallasu Stars, který na domácím ledě porazili 3:1. Dnešní duel mohou čeští a slovenští příznivci sledovat na stanici Nova Sport 1.

Dnešní soupeři na sebev loňském covidovém ročníku narazili mockrát, když se měnila struktura ligyz důvodu kratšího cestování. Flyers a Bruins na sebe tak loni narazili hned osmkrát a mnohem úspěšnější byli svěřenci trenéra Bruce Cassidyho, kteří dokázali zvítězit hned šeskrát a pouze dvakrát prohráli. V přípravě se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve na svém ledě zvítězili domácí Bruins. Posléze jim Flyers porážku ve Philadelphii oplatili.

Vinou menšího zranění v horní části těla zmeškal úvodní dva duely urostlý finský obráce Rasmus Ristolainen, který se však dnes již vrací zpět do sestavy Letců z Philadelphie, kde nahradí Nica Steelera. Debut v dresu Flyers si odbude také útočník Zac MacEwen, jehož vedení Flyers získalo těsně před sezónou z waiver listu. Naopak připraven ještě stále není americký forvard Kevin Hayes, který vinou operace přijde minimálně o prvních 10 duelů nového ročníku.

Ani celek Connecticutu v současné době příliš rozsáhlá marodka netrápí. Mužstvo Bostonu Bruins se dnes na ledě Wells Fargo Center bude muset obejít pouze bez jediného hráče, a sice útočníka Curtise Lazara, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Zbytek svých svěřenců má kouč Bruce Cassidy plně k dispozici.

První dvě utkání nového ročníku odchytal třiadvacetiletý gólman Carter Hart a zejména v druhém duelu proti Kraken si vedl skvěle. Dnes však dostane v brankovišti přednost jeho zkušenější kolega, kterým je v letošní sezóně Martin Jones. Rodák z kanadského Vancouveru má za sebou velmi špatnou sezónu, když odchytal 34 zápasů s úspěšností zákroků 89.6% a průměrem 3.28 gólu na zápas.

Bruins dnes stejně jako v prvním utkání pošlou mezi tři tyče dvaadvacetiletého mladičkého gólmana Jeremyho Swaymana, který se stal v úvodu ročníku po odchodu Tuukky Raska jedničkou Medvědů. Americký gólman odchytal úvodní duel s Dallasem, kdy čelil 28 střelám soupeře, z nichž 27 jich dokázal pochytat a jen jednu pustil za svá záda – úspěšnost zákroků 96.0% a průměr + gól na zápas. Záda bude Swaymanovi krýt švédský gólman Linus Ullmark.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS


BOSTON BRUINS

Forma

Flyers (P-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
19.10.2021 Flyers vs. Kraken
6:1
16.10.2021 Flyers vs. Canucks
4:5n
9.10.2021 Capitals vs. Flyers (příprava)
5:3
6.10.2021 Islanders vs. Flyers (příprava)
3:0
5.10.2021 Flyers vs. Bruins (příprava)
2:1p

Bruins (V-PP-PP-PP-V)

Datum Zápas Skóre
17.10.2021 Bruins vs. Stars 3:1
7.10.2021 Bruins vs. Capitals (příprava) 3:4p
5.10.2021 Flyers vs. Bruins (příprava) 2:1p
3.10.2021 Bruins vs. Rangers (příprava) 3:4p
1.10.2021 Bruins vs. Flyers (příprava) 4:2

Informace

Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Začátek: 01:30 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top