Preview: Flyers vs. Islanders

Po dvou výhrách s Devils se Letci vracejí zpět domů do Philadelphie, kde nyní ve Wells Fargo Center vyzvou dvakrát po sobě mužstvo New York Islanders. První utkání těchto dvou soupeřů je na programu dnes v noci v tradičních 01:00 SEČ. Flyers mají momentálně na kontě po 8 odehraných utkáních 11 bodů z 5 výher, 2 prohry a 1 prohru po nájezdech, kdežto jejich soupeř má po 7 zápasech v tabulce bodů zatím pouze 6.

Dnešní soupeři na sebe narazili v loňském druhém kole playoff, kde byli jasně lepším týmem hokejisté z Long Islandu, kteří si nakonec po výhře 4:3 v sérii zajistili postup až do finále Východní konference. Během uplynulé základní části na sebe pak Flyers a Isles narazili pouze třikrát a opět vládli svěřenci kouče Barryho Trotze, kteří vyhráli všechny tři zápasy – dvakrát v základní hrací době a jednou v prodloužení.

Do sestavy Letců z Philadelphie se po několikazápasové absenci vrací uroslý obránce Phil Myers, jehož trápilo zranění žeber. Mladý bek by měl v obraně nahradit Natea Prossera, který při svém debutu v dresu Flyers zaznamenal ve čtvrtek na ledě Devils gól. Zajímavý tah udělal Alain Vigneault také s nasazením Sama Morina, který se představí na křídle čtvrtého útoku. Dnes již bývalý obránce nahradí v sestavě Travise Konecnyho, který je společně s Jamesem Van Riemsdykem nejlepším střelcem týmu.

Na marodce Flyers i nadále zůstává zkušený útočník a jeden z tahounů celého týmu Sean Couturier, který od druhého utkání letošní sezóny laboruje se zraněním žeber. Mimo hru zůstává také mladičký forvard Morgan Frost, jehož trápí vykloubené rameno.  Zbytek svých svěřenců by měl mít kouč Alain Vigneault plně k dispozici.

Stejně jako Flyers, tak i Islanders mají na marodce v současné době dva hráče. Jedním z nich je kanadský forvard Anthony Beauvillier, kterého do zápasu ve Wells Fargo Center nepustí zranění v dolní části těla. V sestavě Islanders bude dnes chybět také švédský obránce Sebastian Aho z důvodu blíže nespecifikovaného zranění.

Do branky Letců z Philadelphie se dnes opět postaví dvaadvacetiletý kanadský gólman Carter Hart, který předvedl vynikající výkon na ledě Devils, když kryl 34 z 35 střeleckých pokusů soupeře. Rodák ze Sherwood Parku odchytal v letošním ročníku zatím 6 zápasů s úspěšností zákroků 89.6% a průměrem 3.61 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak bude jeho zkušený kolega Brian Elliott.

Po odchodu německého gólmana Thomase Greisse mají Islanders svou jedničku zcela jasnou. Je jí dvaatřicetiletý ruský gólman Semjon Varlamov, který odchytal v letošním ročníku NHL zatím 5 zápasů s úspěšností zákroků 93.6% a průměrem 1.82 gólu na zápas. Záda by měl Varlamovi krýt jeho krajan Ilja Sorokin.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS 

NEW YORK ISLANDERS  

Forma

Flyers (V-V-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
28.1.2021 Devils vs. Flyers 1:3
26.1.2021 Devils vs. Flyers 3:5
23.1.2021 Bruins vs. Flyers 1:6
21.1.2021 Bruins vs. Flyers 5:4n
19.1.2021 Flyers vs. Sabres 3:0

Islanders (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
28.1.2021 Capitals vs. Islanders 6:3
26.1.2021 Capitals vs. Islanders 3:2
24.1.2021 Devils vs. Islanders 2:0
21.1.2021 Islanders vs. Devils 4:1
18.1.2021 Islanders vs. Bruins 1:0

Informace

New York Islanders vs. Philadelphia Flyers
Začátek: 01:00 SEČ
TV:

Top